Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szégyellem a válást, mit tegyek?
5 éve vagyunk együtt a férjemmel, és az utóbbi 1 évben nagyon megváltozott. Eddig nem volt vészes, annyi hogy kicsit hirtelen haragú volt de semmi rossz nem történt. Viszont most már odáig jutottunk, hogy ha bármiben nem értünk egyet(nem is nagy dolgokban pl:kifestessünk e idén vagy csak jövőre) vagy azt mondom neki, hogy nem akkor elburul az agya és megüt. Múltkor már a földre szorított és egy üveget tartott a fejemhez. Egyértelmű, hogy beadom a válást, de annyira szégyellem ezt az egészet...van egy 3 éves gyerekünk is. Nem akarom, hogy ebben nőjön fel. A környezetemben nem akarom elmondani, hogy a bántalmazás miatt megyünk szét, de akkor is tudom hogy el fognak ítélni a válásért 2 év házasság után...ti nem szégyelltétek a válást? Én nagyon, mert úgy érzem mindent megtettem érte és a családért is, szó szerint alárendeltem magam neki és mégis ezt kaptam...
28N
A germekvédelem meg szégyen nem is fér össze.
Szégyelled hogy kimented a gyereked, meg magadat. Ez igy paradox vagy nem is tudom.
Szerintem nem azt szégyelli a kérdező, hogy megüti a férje, hanem azt, hogy ennyire félreismerte. Mondjuk meg őszintén, az ember nem szívesen ismeri be, hogy egy fontos, életét meghatározó kérdésben rossz döntést hozott. És sokszor jönnek az okoskodók, hogy "te választottad" vagy "nem igaz, hogy nem lehetett ezt előre látni", meg "amilyen buta vagy, még gyereket is szültél neki", vagy a legrosszabb: "ha ilyet választottál, meg is érdemled a pofonokat" stb. stb.
Ennek ellenére nyilván ebből a házasságból menekülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!