Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet elválni egy bántalmazó nárcisztikustól?
Én is így voltam, minket bántalmazott is. Nekem annyival volt könnyebb, hogy anyukámhoz menekültünk. De e mellett családsegítőt is beavattam. Mikor munkában volt, akkor szöktünk meg. Ennek 2 éve. A mai napig próbálja el lehetetleníteni az életem, pedig miután elhagytam oda költöztetett egy hónap után egy nőt. Most tervezem hogy az ország másik felére költözöm. Sok kitartás és erőt kívánok! Ha valóban válni szeretnél és már nem látod azt hogy megtudna javúlni, fordulj segítségért!
máj. 18. 17:21
máj. 18. 17:26
3/16 A kérdező kommentje:
Külföldön lakunk és nem is szeretnek haza menni, úgy érzem itt több lehetőségem lenne eltartani a gyerekeimet, de még nagyon picik. (2 évesek). Most írattam be bölcsibe őket, remelem felveszik őket. És meg annyi, hogy nyilván nem tudnám kizárni őt az életünkből, de nagyon felek, hogy valamit csinálna velem :( vagy elveszi tőlem a gyerekeket, ha mondjuk anyaotthonba mennénk.
Pedig lehet jobb lenne addig hazaköltözni, míg újra össze nem szeded magatokat anyagilag és lelkileg is. Tudom, könnyű mondani, de talán a távolság miatt is nagyobb biztonságban lennétek. Illetve a volt faludba/városodba költözöl vissza, vagy rokonok, barátok közelébe, szerintem nagyobb biztonságba lennétek, és nem egyedül kellene ezt a helyzetet megoldanod.
máj. 18. 18:26
" hogy nem engednè hogy csak úgy elhagyjam őt."
Nem kell az engedélye.
"vagy elveszi tőlem a gyerekeket, ha mondjuk anyaotthonba mennénk."
Ez nem így működik. Ráadásul 90%-ban a pasik tiltakoznának a legjobban, ha hozzájuk kerülne a gyerek. Főleg kettő és 2 évesek. Egy hét után köny9ör9gve passzolná vissza őket neked.
máj. 18. 18:35
6/16 A kérdező kommentje:
Szerintem, ki sem vihetném az országból a gyerekeket az engedélye nélkül, mert itt születettek. Annyira elegem van már. Azt akarom, hogy el költözzön, de hiába mondtam neki, befordult, megsértődött, de rohadtul nem vesz engem komolyan. Lehord mindennek a fiúk előtt, és mondom neki ne beszéljen velem tiszteletlenül a gyerekek előtt, csak folytatja tovább. Fenyeget, hogy elveszi tőlem a gyerekeket, mert én el sem tudnám őket tartani. Nem tudom, mit csináljak. Most lenne egy jó munkahelyem is, de előbb meg kell várnom, hogy felveszik-e a gyerekeket egyáltalán a bölcsibe. Nekem nincsen családom. Apám meghalt, anyámmal kb 10 éve nem beszéltem már. Nem érzem jól magam. Teljesen magam alatt vagyok és nem akarom, hogy a gyerekeim egy ilyen apával nőjenek fel.
7/16 A kérdező kommentje:
Ja és ráadásul mindennap iszik, persze azt mondja ő nem alkesz, mert csak sort iszik. Ja egy nap legalább 4-5 dobozzal. Undorodom tőle. Hányingerem van az egésztől.
Sajnálom. Nekem szülői, családi segítséggel sikerült, plusz volt saját lakásom, amit ugyan megpróbált eladatni velem és beleolvasztani a sajátjába, de nem sikerült neki. Te nehezebb helyzetben vagy, de amint felveszik a bölcsibe a gyerekeket, fogadd el a munkahelyet, nyiss titkos bankszámlát, kérd, hogy a fizetésed egy részét utalják oda. Könnyebb, ha anyagilag független vagy. A másik lehetőség, hogy békülj ki anyukáddal, kérj segítséget. Én segítenék a lányomnak, bármikor, bármilyen helyzetben.
máj. 18. 19:56
"Most lenne egy jó munkahelyem is, de előbb meg kell várnom, hogy felveszik-e a gyerekeket egyáltalán a bölcsibe. "
Nos. AZ észlény férjed elfeledkezik arról, hogy ő sem dolgozhatna, ha nála lennének a gyerekek, amíg nem veszik fel őket oviba.
máj. 18. 20:02
Ja persze álmodozzon csak a férjed, hogy alkeszként neki odaadják a két gyereket.
Abban a városban ahol laktok, vagy esetleg a szomszédosban nincsenek magyar közösségek? Mindenképp olyan helyre mennék, ahol áll mögöttem valaki. Facebookon olyan csoportok ahol ilyen sorsú nők vannak pld? Biztos van rá fórum, ahol már valaki ilyesmit végigcsinált :(
máj. 18. 20:11
Kapcsolódó kérdések: