Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki ilyen, az tényleg nem érdemel a nárcisztikusnál jobbat?
Rengeteg esetben írják, hogy te választottad, ezt érdemled. Most olvastam ezt a cikket, hogy kihez vonzódnak a nárcisztikusok. Aki ilyen, az tényleg annyira rossz ember, hogy nem is érdemel jobbat?
Címszavakban:
-Felelősségteljes gondolkodás
-saját érzelmi igényeik megtagadása vagy feláldozása
-különösen empatikus
-hajlamos a bűntudatra
-alacsony önértékelés
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezek egy része miért negatív, miért kell legyőzni illetve fejleszteni ezeket a tulajdonságokat.
Engem csak az érdekel, hogy ezektől tényleg annyira rossz ember lennék, hogy megérdemlem a bántalmazást, a lelki terrort, a zsarolást, a kihasználást? Jogos, hogy aki ilyen, az nem is érdemel jobbat?
Nem, de a mai társdalomban az áldozathibáztatás egy általános dolog lett. Rengeteg a rosszindulatú ember. Hidd el, hogy egy megerőszakolt nő is meg fogja kapni, hogy minek ment oda, minek öltözött úgy stb.. Ettől még nem lesz semmilyen szinten sem hibás érte. Ő nem tehet arról, hogy rengeteg rohadó lelkű förmedvény jár szabadon a társadalomban. Ugyan ez igaz arra is amit te írtál.
Tehát röviden, nem az ilyet senki nem érdemli meg.
Meg kell tanulni kiállni magunkért és nemet mondani, kilépni.
Különben mindig befognak találni mindenféle alakok. És ez nem csak párkapcsolatra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!