Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válni akarok. Hogyan kezdjem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válni akarok. Hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
12 éve élek házasságban, de már nem szeretem a feleségemet. Megcsalni se szeretném, nem az én stílusom az. Viszont, van egy lány aki nagyon tetszik, kerülgetjük egymást. Hozzá teszem, meg mondtam neki, hogy amíg házas vagyok addig semmi se lehet, csak válás után. Nekem se esne jól, ha a feleségem engem csalna meg, meg nem is vagyok az a hátba szúrós tipus. 2 éve megromlott a házaság, nincsenek nagyon veszekedések... de, úgy elfáradt. 1 éve rájöttem, hogy nem nagyon szeretem már. Ez az érzés erősödik. Tudom, van gyerekünk... de mindenki egyszer él. Nem kívánhatja senki azt, hogy boldogtalanságba meneküljek a gyerek miatt. A válás után ugyan úgy fogom szeretni, látogatni, támogatni. Hogy lehetne hozzá kezdeni a váláshoz? Hozzáteszem, szerintem a feleségem se szeret már. Legalábbis, nem nagyon...
2010. okt. 26. 19:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok hive az esély adásnak,egyszer csináltam,teprtem,harcoltam a langyos szarért,ami egyszer befuccsolt,az újbol befog...Nem vagyok hive az ülünk a kakiban dologkoknak...Inkább fájjon,legyen vége,de akkor legalább van esély újbol boldognak lenni,és nem boldogtalanságban keserűen,álmodozni,hogy mi lett volna ha kiléptem volna a szarból...én kiléptem anno,és azóta 10 éve egy férfi van az éltemben,persze én tanultam a hibákból...
2010. okt. 26. 20:06
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerintem megérdemelné a feleséged, hogy beszlj vele, mielőtt ezt megléped. És talán adhatnál egy esélyt magatoknak, mert számomra nem tűnik a leírtakból reménytelennek a házasságotok. Másrészről a most oly kívánatos lányra is ráunhatsz egyszer és a most oly unalmasnak tűnő feleséged is izgalmas volt valaha. Vagy a "jóban-rosszban" nem pont az ilyenm életszakaszokról szól?
2010. okt. 27. 09:28
 13/29 anonim ***** válasza:

"Tudom, van gyerekünk... de mindenki egyszer él. Nem kívánhatja senki azt, hogy boldogtalanságba meneküljek a gyerek miatt."

A gyerek is egyszer él. Ezek szerint inkább ő legyen boldogtalan (meg mondjuk a feleséged) mint te? Lehet, hoyg hipermaradi vagyok, de a házasság és a család nem jár felelősséggel is? Az zavar marhára, hogy semmit nem teszel értük.

2010. okt. 27. 09:30
 14/29 anonim ***** válasza:
Nem a gyerekek se boldogok akkor ha a szülei nem azok,születésemtől 9 éves koromig miattam voltak együtt,balhé ordítás,közlekedő edények,szar légkör,senki nem volt boldog se ők se én.Elváltak,mert látták...Azóta mindenki boldog...A gyerek nem indok arra,hogy feláldozzuk magunkat érte...
2010. okt. 27. 13:18
 15/29 A kérdező kommentje:
Pontosan. Soha se értettem azokat a "szülőket", akik a gyerekért maradnak együtt. Azt hiszik, hogy a gyerek hülye és nem szúrja ki, hogy valami nem oké? Ugyan már...
2010. okt. 27. 14:43
 16/29 anonim ***** válasza:

Nem úgy kell a gyerekkel maradni, hogy közben a kapcsolatotokon nem segítetek. Igazából szerintem te eldöntötted, hogy megdöntöd a csajt, ehhez végigjárod ezt az utat, és leszarod, hogy lehetne-e segíteni a kapcsolaton.

Úgyhogy kérdésedre a gyakorlatias válasz: 1. lépés: közöld a feleségeddel, hogy válni akarsz, mert addig nem tudsz összejönni a másik csajjal, annyira erkölcsös vagy ti.

2010. okt. 27. 15:12
 17/29 anonim ***** válasza:
Előző akkor lehetsegíteni ha mindkét fél akar segíteni,ha csak az egyik,akkor az mire jó,hogy még 4 évig ülünk a szarunk felett?Én gyors mozdulatokban hiszek a kakit le kell húzni,mert büdös...
2010. okt. 27. 15:17
 18/29 anonim ***** válasza:
Én is kiléptem annó a szar pocsolya kapcsolatomból,és azóta 10 éve vagyok boldog egy ember melett,túl rövid az élet ahhoz,feláldozzuk magunkat és pocsolyában megszokásban,képmutató látszatban éljünkk,és irigyeljük mások boldágságot,Sokan igy élnek és ezért irigyek rosszindulatúk azzal aki lépni kilépni mer a szarból és boldog....
2010. okt. 27. 15:28
 19/29 A kérdező kommentje:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:12

Nagyon szűk látó körű vagy. Hozzáteszem, szerintem nő vagy és sajnos a "rosszhiszemű" fajtából. Semmi köze ahhoz, hogy én döntögetni akarok vagy sem. Amúgy is, kinőttem én már a "döntögetésből". Nem tudom, hány éves vagy... Ahhoz, hogy az ember "döntögessen" nem kell elválni. Nem zárja ki a kettő az egyiket. Az, hogy van egy "lány" akivel jól kijövök csak részlet kérdés. Ha nem lenne ez a "lány", akkor se befojásolná ez a dolgok állását. Sőt, ha el is válok nem az lesz az első, hogy most én nőzzek vagy ilyesmi. Sajnos, az emberek nagy rész azt hiszi, hogy egy házasság csak akkor mehet tönkre, ha a nő vagy a férfi félre lép. Olyan, hogy szeretet vagy boldogság fel se merül bennük. Itt van a kutya elásva. Az, hogy én meg tiszteségésen akarok eljárni, nem hazugságokba, nő ügyekbe kerülni ez is egy másik dolog.

2010. okt. 27. 18:47
 20/29 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, az az igazán tisztességes, ha megbeszéled a feleségeddel. Azt gondolom, lelkiismeretfurdalásod van valahol, és felhatalmazásra vársz tőlünk. De újra kérdem: a jóban-rosszban nem ilyesmire vonatkozik?
2010. okt. 28. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!