Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Én lennék a hibás ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én lennék a hibás ?

Figyelt kérdés

33 éves férfi vagyok. A feleségem 28 éves. 10 éve ismertük meg egymást. Én egy határszéli faluban lakom, azonban az agglomerációban találtam akkor munkát. Én akkor egy munkás szállón laktam, ő a szüleinél. A szülei nagyon tehetősek sokat voltam itt, majd szépen lassan ide költöztem mondván legyünk együtt sokat.

Ennek a vége az lett, hogy eljegyeztem, elvettem a feleségül és azóta is itt élünk.

A feleségem borzasztó féltékeny, ebből sok vitánk is lett. Alapvetően nem vagyok házasságtörő típus és mivel távol vagyok a gyermekkoromtól itt barátom se nagyon van. Volt egy időszak amikor egy lánnyal barátkoztam aki házas, semmi rossz szándék nem volt, azonban a feleségem tiltotta. Utána volt, hogy céges buliban voltam és ott is hisztizett, hogy ki van ott, ha kolléganő is volt akkor képeket kellett küldenem, szóval ilyenek.

Sajnos azt éreztem az elmúlt időben, hogy nem tisztel engem.

A lényeg, hogy meguntam ezt és az itt lakást is ezért közöltem, hogy albérletbe akarok menni első körben vele.

Ő erre közölte, hogy biztos nem fog, mert ő gyereket akar és itt semmit sem kell fizetnünk ( a szobájában élünk ) és én nem tudnék egy gyereket felnevelni a fizetesemböl ha albérletbe megyünk. 400 ezer forintot keresek ő pedig kb 600at.

Azt mondta hogy lakjunk itt tovább 1-2 évet és akkor lesz gyerek és az apja majd vesz egy lakást nekünk vagy akármi.

Ezzel azt érzem megölte a házasságom. Úgy érzem nem tart engem semmire. Mondtam neki, hogy nekem ez olyan, mintha az apjának vállalnék gyereket, mivel én képtelen vagyok családot fenntartani.

Most azzal vádol, hogy én itthagyom, ezért fogunk elvállni.

Én azt is mondtam neki, hogy sosem laktunk külön ezért illene kicsit kiismerni a másikat mielőtt gyereket vállalunk, majd utána ha születik egy gyerek és nem jövünk ki anyagilag akkor meglátjuk, hogy elfogadjuk e a segítséget. Alapvetően en nem akarok egy ilyen házasságban gyereket.

Jelenleg itt tartunk. Én holnap megyek átvenni a kulcsokat.

Sajnos ezek miatt mondtam neki, hogy nem akarom hogy jöjjön már. Nem érdekel. Teljesen azt érzem, hogy jobb lesz egyedül.

Sokszor nem voltam önmagam, mivel én Alapvetően olyan vagyok, ha valaki hajnalban segitseget kér tőlem, akkor megyek. Ő pedig mindenért velem veszekedett. Ha munka miatt korábban kellett mennem vagy tovább maradnom akkor egyből. Ez a barátom is volt hogy hívott, mert a férje beteg lett és neki nincs jogsija ezért el kellett volna vinni az ügyeletre. Én nem vettem fel a telefont, mivel tudtam, hogy itt fog ugatni, hogy minek hívogat engem idegen nő. Ez miatt nyilván a barátságom is off.

Véleményetek? Szerintetek hibás vagyok ?

2024. jan. 1. 11:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Mindketten hibásak vagytok. A férfi és nő közötti barátságban sokan nem hisznek, amúgy én sem, szóval ezzel oda is lett a bizalom. A költözéssel kapcsolatban neked adok igazat, ha nem tud leválni a szülőkről, akkor még nem felnőtt, butaság lenne gyereket szülnie.
2024. jan. 1. 11:33
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem az a fontos, hogy ki a hibás, hanem hogy nem megy a dolog.

"tudtam, hogy itt fog ugatni" - ha így tudsz valakiről beszélni, akkor semmi dolgotok egymással.

2024. jan. 1. 11:34
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Mindketten. Már rég külön kellett volna a szüleitől és a "barátnőt" bemutatni a nejednek, összebarátkozhattak volna, vagy inkább hanyagolni illett volna őt. Ferfibarátot szerezni kellett volna hamarabb.

Váljatok el ha nem akar különmenni, ha nem akartok párterápiát, nem szeretitek egymást, gyereket ne vállaljatok semmiképpen!

2024. jan. 1. 11:35
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Én inkább a kérdezőnek adok igazat. Isten mentsen egy ilyen nőtől az életben. Mi az hogy fényképezni kellett a céges bulikon mert nők voltak ott? Mindenkitől el akart marni és kisajátítani aztán olyanra formálni ami neki tetszik. Ő nem téged szeret hanem azt a kényelmet ami otthon van. Ha szeretne akkor külön költözött volna. Havi 1 millióból már bőven lehet albérletet fizetni és félre tenni ha gyereket akartok. Plusz ott laktok anyós pajtáséknál ne mondja senki hogy nem gyűjtött eddig is. Kifogások. Jobban tetted hogy ott hagytad majd talál magának egy papucsot aki úgy ugrál ahogy ő fütyül.
2024. jan. 1. 11:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus “vőgyereknek” tartanak, a szüleivel együtt.

Az önbecsülésedet ássa alá, hogy a feleséged feneke alá tesznek mindent, még a programot is ők szabják meg, mikor legyen gyereked, a lakást is ők akarják adni. Aztán a gyerek nevelésébe se lesz beleszólásod.

Én végleg kiszállnék. Megteremteném a saját egzisztenciámat, lakást vennék, és egy magamhoz való partnert keresnék, akinek a családja nem tud lekötelezni.

2024. jan. 1. 12:05
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Házasok vagytok, de gyerekszerepben éltek meg. Szülői házban, egy gyerekszobában. Erre akár gyereket vállalni? Úgy érzem, te most jutottál el oda, hogy elkezdesz felnőni, eddig te is elfogadtad ezt a gyerek szerepet. Gondolom, főznek, másnak rátok. Menekülnék én is a helyedben. A te életed meg csak most fog elkezdodni. Plusz, érződik hogy te nem szereted ezt a nőt, csak kényelmes volt ez a helyzet eddig. Isten ments, hogy gyereket vállaljatok!
2024. jan. 1. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:
22%
Csak a nő a hibás. Egy jellemhulladék, aki terorban tartja a férfiakat. Pontosabban ezt a szerencsétlent. Tipli, mert ha gyerek lesz, rámész!
2024. jan. 1. 12:58
 8/13 anonim ***** válasza:
42%

Ez a kérdés már volt. de m1

Lépj le ez a nő bolond. Sokkal lazább jó fej nőkkel tudsz ismerkedni hidd el.

2024. jan. 1. 13:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy, hogy ki a hibás. Nem működik. Őt zavarja az, hogy más nőkkel barátkozol (By the way, engem is zavarna, csak mondom!), téged meg az zavar, hogy a feleséged életképtelen és mindenben a szülőkre támaszkodik. Ez is zavarna engem is a helyedben! Kommunikáció köztetek egy nagy nulla. Mindketten vérig vagytok sértődve, mert az egyik ezt csinálja, a màsik azt, de megbeszélni konkrétan képtelenek vagytok. Könyörgöm, ez ilyen fs kapcsolatba eszetekbe ne jusson gyereket vállalni, mert az egésznek az elszenvedője csak is kizárólag ő lesz! Költözzetek szét, adjátok be a válást és mindenki menjen a saját útjára! Ennek az ég világon semmi értelme. Pláne, ha úgy beszélsz a másikról, hogy "ugatni" fog. Itt már egyik részről sincs tisztelet. Nem is értem mit akartok ti még egymástól.
2024. jan. 1. 13:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Ahogy elottem is írták, tényleg inkább férfi barátot kellett volna talalnod, mert hát a férfi-nő barátságot nehéz néha elfogadni. Neked menne?

Viszont ez a buliból fotókat kell kuldeni...hát, ez már tényleg nagy túlzás. Nem tudni viszont volt e előzménye hogy ennyire mélyre ment...nem mintha az előzmény felmentené, de lehet bekattant valami miatt.

Szintén nem tudni mennyire függ a szüleitől: mos rátok? Főz? Végez házimunkát?

Abban én is úgy gondolkodom egyebkent, hogy az albérlet csak viszi a pénzt olyan téren hogy sosem lesz a tiéd. Nehéz helyzet biztosan, megértem valamilyen szinten.

2024. jan. 1. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!