Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi jogom van a gyerekeimet elvinni?
Figyelt kérdés
Én döntöttem úgy hogy váljunk a férjemmel, a gyerekemmel átköltöztem anyukámhoz.
Párom tiltakozik, hogy nem vihetem el a gyereket, nincs jogom ehez, és feljelenthet hogy a bejelentett lakhelyről elvittem. Nem tiltom tőle a gyereket, jelenleg fele fele arányban van velünk az ő kérésére. Muszájból haza kell költöznünk amíg nincs bírósági papír a gyermekelhelyezésről?
2023. júl. 13. 20:37
11/14 anonim válasza:
Bántalmazásról szó se volt itt. Bocs. Gyámhatóságnál dolgozom. Szóval de, ez pontosan így van. Nem viheti az egyik szülő a másik beleegyezése nélkül a gyereket. Mielőtt lehülyéztek, utána lehet nézni. Én is váltam. Pedig nekem aztán tényleg rohadt agresszív volt a férjem. És ne gondoljátok, hogy nem érzem át a helyzetet. Akkor se lehet.
12/14 anonim válasza:
Ez jogilag tényleg bűncselekménynek számít, ott nézik el, ahol bántalmazás után látleletet vetet anyuka, és így költözik el.
Te mit szólnál ahhoz, ha apuka holnap megfogná a gyereket, és elköltözne vele valahova?
13/14 anonim válasza:
Egy normalis apa nem zsarolja ilyen esetben a családját. Már ez is bantalmazás hogy nem mehet el a nö mert a gyerekeket nem hagyja ilyen kezében.
14/14 anonim válasza:
De hol volt itt szó bántalmazásról? A kérdező eltűnt. Valójában nem tudunk semmit. Amit leírt, arra pedig tényleg az a korrekt válasz, hogy csak úgy nem viheti el a gyereket a bejelentett lakcímről. Normális esetben persze működik a szóbeli megegyezés. De ez normális eset? Több infó kellene. Nyilván majd jön az apuka tetteinek ecsetelgetése, de ez számomra már hiteltelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!