Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás előtt ki mit fizet?
Kedves tagok!
Férjem beadta a válópert. Egyelőre nem tudunk megegyzni semmiben. A lakáson hitel van : önerőnk volt egy millió Ft. A babaváró volt a többi önerő, plusz a lakás fedezetnek. Az igaz, hogy férjem fizeti a hiteleket, de én fizetem a mostani lakásunk rezsijét, a gyerek dolgait stb. Nem beszélve, hogy a háztartási dolgokban semmit sem segít. Váláskor ezt figyelembe veszik? Én három évet itthon voltam kisgyerekkel, megy oviba, én pedig dolgozni. Érhet emiatt hátrány, hogy ő fizeti a hiteltörlesztőket?
A büdös nagy helyzet, hogy a lakás nem az övé, de még csak nem is a tiétek. A banké. Még az önerő is hitel. Azon ügyködjetek, hogy minél hamarabb eladjátok és lehetőleg minél kevesebb hitel maradjon utána a nyakatokon.
Egymás gyilkolása helyett inkább húzzatok be a bankba ez ügyben, mert nagyon csúnya meglepetések lesznek.
4
A férjed baromságot mond. Igazi lehúzós, aranyásó pasi. A lakás közös. Nyugodj meg. Keress ügyvédet.
Addig örülj, amíg a férjed szerint neked nem jár semmi. Itt nincs is nagyon vagyon, csak hitel. Az 1 milliónak meg az eddig befizetett törlesztőknek a fele járna neked, ha a férjedé lesz a ház. De hát a válás miatt bukjátok a babaváró kamatkedvezményét, az ezt az összeget kb el is viszi.
Ha felezitek a házat, akkor meg a hitelek fele a tied. Olyan opció nincs, hogy tied a ház, de a férjed fizeti tovább a törlesztést. Ezt nem is értem hogy gondolod.
Dehogy nem jár semmi. Hiszen közösen fizettétek a hitelt x évig.
De te ne is akarj megeggyezni ilyen körülmények között, hanem bízd az ügyvédedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!