Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnék,de nem tudom hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnék,de nem tudom hogyan tartom el magam?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok,18 éves korunk óta vagyunk együtt.

Van egy 10 éves kislányunk.

Vidéken élünk ,férjem teljes idöbem dolgozik,jól fizető értelmiségi állás.

Én 4órában dolgozom,mellette nagy kertünk van,állatainak, idős anyosomék is segítségre szorulnak,a gyereknevelés 90%a is a mindennapokban az enyém.

Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatunk, rendszeres a veszekedés...Egyre többet gondolok arra,hogy válni kellene ,de hova...?

Ha 2x ennyi,napi 8 órában is dolgoznék,akkor sem tudnék egy lakást fenntartani, úgyhogy nyilván közeledni,enni-inni kell.Ráadásul igenis fontos,hogy a gyereket is be tudjam fizetni egy táborba stb

Aki hasonló helyzetben volt,hogy oldotta meg?

Tudom, hogy nem a pénz minden,a boldogság előrébb való,de sajnos gondolni kell erre is,hogy hogyan élnénk

2022. júl. 27. 01:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
61%
Ha bejelentett állása van és nincs másik gyerek akkor a fizuja 33%-a alapból nálad fog landolni gyerektartás címszóval. Az anyósodék ellátása az ő problémája lesz nem a tiéd. Ettől még a vagyont meg kell majd osztani (a házat is amiben laktok).
2022. júl. 27. 02:05
 2/24 A kérdező kommentje:

A ház az övé,nagyszülei háza volt,igaz együtt újított fel,amibe az én szüleim is sokat segítettek..

Nincs más gyerek,bejelentett állása van,de erre mégsem mernék hagyatkozni.

Azt néztem,hogy 80-100 e Ft ért vannak lakások bérbe plussz rezsi,ehhez közeledés,kaja,lányomnak iskolai dolgok,300 -400 e ftbol lehet megélni szerintem ,de ennyit messze nem keresek... Egy barátnőm azt mondta, hogy hagyjam anyosákat meg a kertet, menjek el 8 órában egy évre, tegyek félre és úgy váljak .. Csak ez meg milyen élet így..

2022. júl. 27. 02:17
 3/24 anonim ***** válasza:
17%
Ahogy 1-es írja. Házasság alatt szerzett vagyon közös. Függetlenül attól, hogy kinek a nevén van. Ezalól kivétel az ajándék és az örökség.
2022. júl. 27. 02:19
 4/24 anonim ***** válasza:
91%
Hát ezért kell úgy szülni, hogy a saját lábadon is megtudj állni bármikor. Még az a szerencséd, hogy csak egy gyerekről kell gondoskodnod. Gondolj bele azoknak a nőknek a sorsába, akik 2-3 gyerek után válnak.
2022. júl. 27. 02:25
 5/24 anonim ***** válasza:
10%

"jól fizető értelmiségi állás"

Az kb. nettó 1.5-2 millió havonta ennyi idősen. Annak 33%-a a tied. Ha abból nem élsz meg, akkor legközelebb ne szülj gyereket... Idióta...

2022. júl. 27. 03:52
 6/24 anonim ***** válasza:
14%
Ne válj.
2022. júl. 27. 06:16
 7/24 anonim ***** válasza:
97%

Ha a házat örökségként/ajándékként kapta vagy a házasságotok előtt kapta, akkor a házból a hozzáadott érték mértékéig (=felújítás ára, ennek értéknövekedése,stb.) illet meg a vagyon, plusz a közösen szerzett vagyontárgyak, de az ingatlan ebben az esetben nem.

Emellett a bíróság sem ítéli Neked a gyereket, ha nem tudsz számára megfelelő életkörülményeket biztosítani, vagyis lakhatást és az ehhez szükséges anyagi feltételeket. Megfelelő munka és lakhatás nélkül nem fogják Neked ítélni, tehát a barátnőddel egyetértve, mielőtt elköltöznél, mindenképp gondolkozz előre, válts munkát és tartalékolj! Nem most

(Rengeteg nőt látok ilyen kapcsolatokban, akiket aláz a férjük, veszekednek, de egyszerűen a kapcsolat alatt elkényelkesedtek, nem tettek bele a házba és nem is dolgoztak/dolgoznak, így ilyenkor jön a keserű felismerés. Szóval akármi van, érdemes nem csak a gyerek köré szerveznie az embernek az életét, mert ha mégis válás szélére kerülne az ember lánya, szembesül a keserű valósággal.)

Szóval első körben találnod kell egy 8 órás munkát és legalább 6 havi tartalékot felhalmozni. Addig sajnos muszáj kibírnod valahogy. Szüleid/tesók nem tudnak esetleg segíteni?

2022. júl. 27. 06:30
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

5.

A magyarok többsége diplomásként se keres ennyit, de ha igen, akkor se ítélnek meg a bíróság ennyi gyerektartást, nem százalékot ítélnek, kapna kérdező maximum 60 ezret.

2022. júl. 27. 06:58
 9/24 anonim ***** válasza:
77%
Jó lesz az 30 ezernek is.. tapasztalat
2022. júl. 27. 07:41
 10/24 A kérdező kommentje:

7es: nem kényelmesedtem el, minden nap fáradtan esem ágyba.Nagy kertünk van vidéken, állatainak, ezek napi sok óra munkát adnak. Emellett anyósoméknál is én intézem a házi körüli teendők egy részét.

Reggel 6kor kelek,ki az állatokhoz, viszem a gyereket suliba a városba,ott 1ig dolgozom.Brvásárlás ilyenek , gyerekkel haza,át anyosomékhoz a hét több napján, majd kert, és házimunka.Nem teszem fel a lábam a tv elé... Csak sajnos ebben egyre inkább semmi nincs becsülve, és pénzt sem kapok érte

2022. júl. 27. 07:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!