Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválnál azért mert adás vétel helyett ajandekozassal elfogadna a férjed egy házat amit teljes mértékben o fizetett ki?
Na és a nők nem aranyásók mi?
Most a kérdést olvasván már megnyugodtam.
"bármi történne a férjemmel valószínű mehetnénk az utcára"
Ha meghal, nem. Ha válik, igen.
Honnan veszitek ezt a családi kasszát ? Nekem úgy tűnik az van odaírva hogy teljes mértékben ő fizette.
Nem ítélem el, én is így csináltam. Örököltem egy házat, azt eladtam és jobb helyen befektetési céllal ajándékozással szereztem egy másikat. Aztán szóljon be aki akar. Csak biztosítom hogy a saját magam részére ne tehesse rá a kezét a drága feleségem ha neadj isten rosszra fordulna a dolog.
Ha viszont családi kasszából ment az más tészta.
Szerintem ez így tök oké, csak akkor ne nevezzük házasságnak.
Ugyanis a házasság alapja a vagyoni közösség is.
Hogy a 2 fél mit rak bele, munka, pénz, házimunka, gyereknevelés, segítés a másiknak amikor rossz passzban van - ez teljesen egyéni sztori. A lényeg h a pénz mindig csak a mérlegnek az egyik nyelve, attól hogy valaki betol 25 millát egy házasságba, még lehet h hosszútávon a nő fog többet dolgozni, mert az illető egy lusta paraszt.
Ilyenformán én elválnék, sztem az ilyen kapcsolat max párkapcsolat szintjén jó.. a házassághoz nagyobb elköteleződés kell mindkét fél részéről.
Ennek a kérdésnek nincs értelme, mivel az ajándékozásnak nincsen ellenértéke, nincsen vételár. Visszakérni egy ingatlant, mint ajándékot csak akkor lehet, ha ennek feltételeit az ajándékozási szerződésben megjelölik (és az ajándékozott ezeket a feltételeket nem teljesíti), a "köteles részt", bármit is jelentsen itt ez, azt a törvényes öröklési rend határozza meg. A házastárs és a gyermek "előnyben" vannak a többi rokonnal szemben.
Amúgy bármikor elválhatsz, indokolnod nemigen kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!