Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnál azért mert adás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnál azért mert adás vétel helyett ajandekozassal elfogadna a férjed egy házat amit teljes mértékben o fizetett ki?

Figyelt kérdés
Egyrészt a későbbi félelem miatt, hogy visszakeri az ajándékozó, köteles rész a testvéreknek stb. Másrészt én mint felesége és a gyereke így semmi közünk nem lesz a házhoz, ha bármi történne a férjemmel valószínű mehetnénk az utcára. Szóval elvalnatok emiatt a ferjetektol, hogy ennyire semmibe vesz?

2022. jún. 27. 15:15
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
10%

Na és a nők nem aranyásók mi?

Most a kérdést olvasván már megnyugodtam.

2022. jún. 27. 15:21
 2/39 anonim ***** válasza:
86%
Szóval a közös kasszából kifizette, de megoldja úgy, hogy neked válás esetén ne járjon semmi? Hát ez tényleg elég szemétség. Megbeszélni nem tudjátok? Vagy ezt szándékosan így akarta. Mert akkor már eleve lőttek ennek a házasságnak.
2022. jún. 27. 15:21
 3/39 A kérdező kommentje:
Iratnek akár szerződést is, hogy legyen külön vagyon. De éljünk egy házban amit bármikor visszakerhetnek vagy a köteles részt? És ha a férjem ne adj isten meghal akkor tuti visszakerik tőlünk? Sztem ez csak alap biztonság nem aranyasosag
2022. jún. 27. 15:23
 4/39 anonim ***** válasza:
77%
1-es, mi az aranyásó abban, hogy a közös családi kasszából kifizette a házat, de úgy oldja meg, hogy csak az övé legyen? Házasok, gyerekük van, de a férj csak magának "gyűjtögetett" külön.
2022. jún. 27. 15:23
 5/39 anonim ***** válasza:
84%

"bármi történne a férjemmel valószínű mehetnénk az utcára"

Ha meghal, nem. Ha válik, igen.

2022. jún. 27. 15:24
 6/39 anonim ***** válasza:
70%

Honnan veszitek ezt a családi kasszát ? Nekem úgy tűnik az van odaírva hogy teljes mértékben ő fizette.

Nem ítélem el, én is így csináltam. Örököltem egy házat, azt eladtam és jobb helyen befektetési céllal ajándékozással szereztem egy másikat. Aztán szóljon be aki akar. Csak biztosítom hogy a saját magam részére ne tehesse rá a kezét a drága feleségem ha neadj isten rosszra fordulna a dolog.

Ha viszont családi kasszából ment az más tészta.

2022. jún. 27. 15:29
 7/39 anonim ***** válasza:
63%
5 "Teljes mértékben ő fizetett ki". Olvasni tudsz, idióta?
2022. jún. 27. 15:32
 8/39 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem ez így tök oké, csak akkor ne nevezzük házasságnak.

Ugyanis a házasság alapja a vagyoni közösség is.

Hogy a 2 fél mit rak bele, munka, pénz, házimunka, gyereknevelés, segítés a másiknak amikor rossz passzban van - ez teljesen egyéni sztori. A lényeg h a pénz mindig csak a mérlegnek az egyik nyelve, attól hogy valaki betol 25 millát egy házasságba, még lehet h hosszútávon a nő fog többet dolgozni, mert az illető egy lusta paraszt.

Ilyenformán én elválnék, sztem az ilyen kapcsolat max párkapcsolat szintjén jó.. a házassághoz nagyobb elköteleződés kell mindkét fél részéről.

2022. jún. 27. 15:35
 9/39 anonim ***** válasza:
32%
Igen persze. Talicskázza bele a pénzt az egyik fél, válásnál meg akinek addig nem volt semmilye hirtelen lett egy háznyi pénze. Nagyon igazságos mondhatom
2022. jún. 27. 15:38
 10/39 Mathus ***** válasza:
93%

Ennek a kérdésnek nincs értelme, mivel az ajándékozásnak nincsen ellenértéke, nincsen vételár. Visszakérni egy ingatlant, mint ajándékot csak akkor lehet, ha ennek feltételeit az ajándékozási szerződésben megjelölik (és az ajándékozott ezeket a feltételeket nem teljesíti), a "köteles részt", bármit is jelentsen itt ez, azt a törvényes öröklési rend határozza meg. A házastárs és a gyermek "előnyben" vannak a többi rokonnal szemben.

Amúgy bármikor elválhatsz, indokolnod nemigen kell.

2022. jún. 27. 15:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!