Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnál azért mert adás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnál azért mert adás vétel helyett ajandekozassal elfogadna a férjed egy házat amit teljes mértékben o fizetett ki?

Figyelt kérdés
Egyrészt a későbbi félelem miatt, hogy visszakeri az ajándékozó, köteles rész a testvéreknek stb. Másrészt én mint felesége és a gyereke így semmi közünk nem lesz a házhoz, ha bármi történne a férjemmel valószínű mehetnénk az utcára. Szóval elvalnatok emiatt a ferjetektol, hogy ennyire semmibe vesz?

2022. jún. 27. 15:15
1 2 3 4
 11/39 Mathus ***** válasza:
84%
Mennyivel leszel előnyösebb helyzetben, hogyha most elválsz? Így tényleg nem lesz hol laknod.
2022. jún. 27. 15:47
 12/39 anonim ***** válasza:
23%
Haverom a házasságkötése óta full csóró stílusban nyomja. Megmondta, ő nem vesz semmit, hogy aztán a neje elvigye.
2022. jún. 27. 15:50
 13/39 anonim ***** válasza:
13%
#13 és milyen igaza is van
2022. jún. 27. 15:52
 14/39 anonim ***** válasza:
84%
Mi házasok vagyunk, a férjem fizeti a saját fizetéséből a házhitelt és a rezsit, én meg a sajátomból a bevásárlást, benzint, biztosításokat, mindennapos kiadásokat. Akkor ezek szerint váláskor a férjemet illetné a ház, mert azt ő fizette, én meg cseszhetem, mert amit én fizettem, az megettük, elhasználtuk, stb.
2022. jún. 27. 16:03
 15/39 anonim ***** válasza:
86%
5-ös itt mindenki aranyásó akinek olyan igényei vannak, mint étel vagy fedél a feje fölött.
2022. jún. 27. 16:13
 16/39 anonim ***** válasza:
3%
Épp ezt írtuk 15, hogy ez ilyen módon nem korrekt. Tanulj már meg szöveget értelmezni.
2022. jún. 27. 16:14
 17/39 anonim ***** válasza:
88%
17-es, egy csomóan írták, hogy a pasi fizette, tehát az övé, a csaj meg aranyásó. Tanulj már meg szöveget értelmezni.
2022. jún. 27. 16:18
 18/39 anonim ***** válasza:
97%

1.

Ajandekozassal nem olyan egyszerű azt csak úgy visszakerni. Ahogy fentebb írták, csak a szerződésben foglalt indokkal, ha egyáltalán belefoglaltak valamit.

2.

Köteles rész ilyen esetben azt hiszem akkor jár ha az akié a ház volt 5 éven belül meghal.

3.

Gondolom azért csinálták így mert olcsóbb. Adásvétellel rengeteg illetéket kell fizetni, ajándékozás szinte ingyen van.

4.

Amennyiben nem tudják/akarják visszakerni, és az előző tulaj se hal meg 5 éven belül mi történne? Ha a férjed hal meg, a gyerekre és rád száll. Amennyiben elvaltok meg természetesen neked kell menned, hisz az ő nevén van meg amúgy is ő fizette.

2022. jún. 27. 16:20
 19/39 anonim ***** válasza:
97%

Emberek, ezen feleslegesen vitatkoztok, mivel gőzünk nincs a többi költség hogy oszlik el.

Lehet hogy például egy forintot nem tesz bele a közösbe kérdező, de lehet az ő pénzéből élnek, nem tudjuk.

De amúgy neki nem is ez a baja.

Hanem az hogy neki meg a joghoz nincs gőze se de ahelyett hogy utána járna, már a váláson gondolkozik.

2022. jún. 27. 16:23
 20/39 Mathus ***** válasza:
75%
#20: van ott más zűr is, igazad van. enmyitől a válást mérlegelni? vagy mentálisan instabil a csaj, vagy instabil a házassága. vagy mindkettő.
2022. jún. 27. 16:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!