Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek ha a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek ha a feleségem nem akar elválni? Ha papíron házasok maradunk milyen hátrányokkal járhat?

Figyelt kérdés

Van egy kiskorú gyermekünk. Az édesanyjával évek óta rossz a kapcsolatunk, próbáltuk megjavítani, de nem megy. Testileg és lelkileg is leamortizál az egész. A gyerek is sír, majdnem minden nap a veszekedést hallgatja. Én egy ideig csendben tűrök de az anyja mindenért üvölt velem. A gyerekkel is türelmetlen. Kértem, hogy menjen pszichológushoz de arra sem hajlandó.

Próbáltam vele szépen beszélni a válásról. Elgondolkodott majd úgy döntött ő nem fog elválni. Ha beadom a válópert nem jön el a tárgyalásra. Persze gondolom ez nem így működik. De ha nem tudunk elválni ő tud bármi kárt okozni nekem? Hitelt felvenni vagy bármi?

Még a házat is inkább ott hagyom nekik, de ez sem elég neki. Azt mondja a gyereket se láthatom soha többé, ha őt elhagyom. Bírósági végzés hiányában meg szinte biztos, hogy nem tudom majd látni.

Mar öngyilkos gondolataim vannak, egyszerűen nem bírok itt megmaradni.

2022. jún. 17. 09:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Kizartnak tartom hogy a te nevedben is tudjon hitelt felvenni csakmert hazasok vagytok.

A válashoz elég az egyik fél akarata, ha a másik el se megy a targyalasra az igazából csak jó, mert akkor minden ugy lesz ahogy te akarod.

Viszont legtöbbször az anyánál helyezik el a gyereket, bár ugy tudom mostmár a közös felügyelethez is elég az egyik szülő kérelme. Viszont itt meg nézd a gyereket is, nembiztos hogy jó neki a két ovoda/iskola.

Mindenképp keress egy ügyvédet!

2022. jún. 17. 11:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem laknak messze majd egymástól, akkor maradhat az oviban, suliban. Nem szoktak ilyet csinálni, csak a lakhely más, az iskola nem.

Hitel felvehet asszonyka egyedül. Csak sajnos házasságban közös lesz a tartozás.

2022. jún. 17. 11:32
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
Amugy a legfőbb hátrány ha házasok maradtok, hogy nem tudsz újra nősülni, de feltételezem ilyen szándékod perpillanat nincs :)
2022. jún. 17. 11:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Amiből ne engedj: közös szülői felügyelet (ez nem azonos az osztott elhelyezéssel), igazságos vagyonmegosztás, normál kapcsolattartás a gyerekeddel. Ne félj, a sarokba szorított emberek össze-vissza fenyegetőznek, nem reális, amikkel fenyegetőzik. A békesség kedvéért ne áldozd be a vagyonodat, mert így is úgyis gyűlölni fog, de ha lemondasz mindenről, még szegény is leszel, kevesebb lehetőséged lesz támogatni a gyerekedet, és arra is, hogy normális új életet tudj kezdeni, neked is csak ez az egy életed van. Ezért vannak a bíróságok, hogy ne engedjék, hogy az egyik fél aránytalanul rosszul járjon. Keress ügyvédet. Tapasztalat, a csillogó honlap nem garancia a szaktudásra, én kifogtan egy nagyon sz.rt, ha akarod, privátban megírom a nevét, hogy őt ne, ha budapesti ügyvédek között keresgélsz. Ne törődj vele, mivel fenyegetőzik a feleséged, te őrizd meg a nyugalmad, akármilyen nehéz is, a saját és a gyerek lelki békéje miatt. Minden kijelentésedre vigyázz, nem kizárt, hogy valamelyik fél illegális hangfelvételt készít ilyen helyzetben. Ne legyen semmi felhasználható ellened.
2022. jún. 17. 15:24
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

Idén január 1 től alap a közös felügyelet. Nem az az alap hogy az apa héthetente láthatja a gyermekét.

És nem kell az ő beleegyezése.

Ha nem írtad volna hogy "lányom", akkor azt hinném egy kollégám vagy, csak náluk kisfiú van. Szerencsétlen szenved és ez az állapot senkinek nem jó. Főleg nem a kisfiúnak, akinek már pszichológiai tünetei is vannak.

A lányod lelki fejlődésére gondolj, add be a válást.

Én már nem beszélek a kollégámmal, de remélem ő is vagy helyrehozza a kapcsolatukat, vagy elválik, mert a gyerek egészséges környezetben való nevelkedése a legfontosabb

2022. jún. 17. 15:47
 16/21 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy a nevemben nem vehet fel hitelt, de ugye a tartozás is közös a házasság alatt. Esetleg ha elköltözöm és kijelentkezem (bár az én házam is) akkor talán az bizonyítja, hogy a hitele felvételekor msr külön voltunk.

Szüleimhez költöznék a városon belül, szóval jó lenne a közös/osztott felügyelet is, de azt mondta eltiltja tőlem a gyereket. Nem iszom nem dohányzom soha nem bántottam őket így nem hiszem, hogy bármi esélye lenne erre jogilag.

Azt tudom, ha akadályozza a lathatast akkor ő jár rosszul. De félek, hogy a hónapok alatt amíg nem jutunk el a tárgyalásig teljesen ellenem hangolná.

2022. jún. 18. 00:04
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs bírósági döntés a gyerek elhelyezéséről, addig a két szülőnek ugyanolyan joga van a gyerekhez, viszont a gyerek lakóhelyét az egyik szülő önkényesen nem változtat hatja meg. Szerintem ne költözz el, amíg ki nem mondják a válást, mert az egy negatívum, ha te "hagyod ott" úgymond a gyereket. Amíg birtokon belül vagy, az ügyeire is jobban rálátsz. Ha ketten vagytok tulajdonosok a házban, akkor a jelzáloghitel felvételéhez mindkét tulaj aláírása kell, téged legfeljebb okirathamisítással tud megkerülni, ha hamisít egy meghatalmazást. Személyi kölcsönt felvehet, de az kisebb összeg szokott lenni, és úgy tudom, az nem közös. Ügyvéd tanácsa nélkül semmit se tegyél. A következő hónapok valóban nehezek lesznek, de az a fél fog jobban járni, aki jobban megőrzi a higgadtságát, nem üvöltözik, nem fröcsög. Ha látod, hogy a gyereket próbálja szándékosan ellened hangolni, azonnal jelezd a területileg illetékes gyermekvédelmi hivatalnál. Nem árt, ha bizonyítékokat is gyűjtesz a viselkedésére, pl arra, ha fenyegetőzik, kikel magából, a gyereket ellened próbálja hangolni. Te csak mantrázd azt, hogy váljatok el békességben, a gyerek érdekét nézzétek, hogy ne sérüljön, nem jó neki, ha azt látja, hogy egy boldogtalan házasságba éltek, sem az, ha marakodtok rajta, szüksége van apára is, anyára is, békességre is, stb.
2022. jún. 18. 05:21
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Személyi kölcsön is közös

Ki ne jelentkezz a házból! Be se enged többet

2022. jún. 18. 08:50
 19/21 A kérdező kommentje:

Már így is azt mondta, hogy adjam le a kulcsot ha elmegyek. De gondolom ha nem teszem simán zárat cserél. Akkor mindenképpen maradok még. Igyekszem eljárni itthonról, akár csak kocsikázni. Szüleimhez átmegyek, ilyesmi.

Tudom, hogy nehéz időszak jön. Köszönöm a tanácsokat

2022. jún. 18. 11:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ismerosom nemreg valt el. Azt mondta neki az ugyved, h ha lecsereli a felesege a zarat, azonnal ki kell hivni a rendorseget, es jegyzokonyvet kell felvetetni, h nem tud bejutni a sajat tulajdonaba. Ez is majd bekerul a valoper iratai koze, egy "fekete pont" neki. Gyujtse csak nyugodtan...Nem kell foglalkoznod azzal, h mit akar, mit nem, mit allit, mire utasit, mivel fenyeget teged a feleseged. A birosag majd eldonti a dolgot, nem egeszen ugy, ahogyan o most elkepzeli. Ha beadod a valasi papirokat, es kozben akar hitelt felvenni, vagy barmit is kavarni, a valokereset beadasanak idopontja igazolja azt, h semmi olyan szandekod nem volt. Sem a hitel felvetelere, sem a vele valo tovabbi egyuttelesre. Es ezt is tekintetbe fogjak venni. Egyebkent valoban az alairasod nelkul nem vehet fel hitelt, es nem adhatja el az ingatlanodat sem. Mert a tied is. De meg tudja terhelni, pl. valami szamlaknak a nem fizetesevel. Azzal nem feltetlenul ersz sokat, ha elkoltozol, hiszen nem minden esetben az fog szamitani a hazassagod megromlasanak az idopontjanak. (Ha megterheli az ingatlant, akkor lenne jelentosege az elkoltozesed idopontjanak.) A te peldad is mutatja, ugy is egyutt elnek emberek egy hazban, h a hazassag mar regen megromlott.(Sot, gyakran valas utan is sajnos.) Ha nem kozos megegyezessel valtok el, hanem tenyallasos bontoper lesz, akkor tanukat kell megnevezned, akik igazolni tudjak a birosagon, h nem eltek jo viszonyban, a hazassag mar csak latszolag all fenn. Es meg rengeteg mindent kell igazolni. Gyakorlatilag mindent. Annak a megallapitasa nagyon lenyeges a birosag szamara, h mikor romlott meg a hazassag, mert van kozos vagyonotok, hiteletek, stb. Ha a gyermek ugyeben nem tudtok megegyezni, es a vagyon elosztasaban sem, addig nem fognak benneteket elvalasztani, amig ezek a perek folynak. Van egy kivetel, ha az egyik fel ujabb hazassagot szeretne kotni a kozeljovoben, akkor kervenyezheti a hazassag felbontasat, es akkor utana, mar elvalt emberkent meg mindig rengeteg ideig elhuzodhat a vagyonmegosztasi per. (Abban nem vagyok biztos, h kiskoru gyermek eseten lehet e ilyet kervenyezni addig, amig a gyerek helyzete nincs tisztazva...) A gyermekelhelyezes per sem egyszeru, de azt megis altalaban gyorsabban le lehet zarni, mint civakodast az anyagiakon. Esete valogatja. A legjobb megoldas mindig a kozos megegyezes. A leiras alapjan (ami elegge tipikus eset) ezert a noert nem lenne erdemes ongyilkos lenned. Meg ne probald!!!A gyereket fogod latni mindenkeppen, attol, hogy o ugy gondolja, hogy nem. De igen! Egyebkent mar az elejen irnom kellett volna azt, h en is meg tudom erositeni, nem szamit, ha o nem akar valni, Magyarorszagon nincsen kenyszerhazassag. Ne higgy el neki semmit, o egy teljesen "fogalmatlan", valoperekben tajekozatlan , fenyegeto feleseg. Orizd meg a nyugalmadat es a hitedet magadban. Mindemellett torekedj a normalis kommunikaciora es a kozos megegyezesre vele. Kozben keress egy nagyon jo valoperes ugyvedet es kovesd a tanacsait. Az meg nem jelenti azt, h egybol beadod a valokeresetet, csak azt, h minden jo tanaccsal el tud latni a korulmenyek ismereteben. Beadhatod egyoldaluan is, de hangsulyozom, a legjobb megoldas a kozos megegyezeses valas. Tartsd titokban, h ugyvednel jartal, es attol vagy olyan okos, es ovatos. Csak neman tedd azt, amit az ugyved javasol, ne figyelmeztesd a felesegedet, h jogi szempontbol felfegyverezted magad. Legyel bolcs, es ne dicsekedj vele senkinek! Az ugyveded legyen egy kifejezetten valoperes szakember. Illegalis hangfelvetelekkel nem igazan foglalkozik a birosag, azert sem, mert ha pl. az van rajta, h valaki nagyon kiabal, de nincs meg az elozmeny, akkor azt is lehet feltetelezni, h elotte jol felidegesitettek ot. A birok nem tok hulyek. Egy felvetel lehet manipulacio is. De ettol fuggetlenul tenyleg nagyon vigyazz, mit beszelsz otthon. Ha van annyi jovedelmed, h a hazat otthagynad neki, akkor inkabb ragaszkodj a haz felenek az osszegehez. Majd egyszer ezer ev mulva hozzajutsz, kar lenne otthagyni neki. Menj el egy nagyon jo ugyvedhez. Onnantol kezdve mindent ugy kell csinalni, ahogyan o tanacsolja neked, es annak nagy jelentosege lesz szamodra mar az elso pillanattol kezdve! A birosag akkor is elvalasztja a feleket, ha mar eleg ideje (nem tudom most mennyi) kulon haztartasban elnek. Ekkor nem kell semmit magyarazni, igazolni, tanusitani. De a te esetedben ott a kozos gyerek. A feleseged most onkenyeskedik. Hulyesegeket beszel bosszubol. Azonnal menj ugyvedhez, hiszen van ra penzed.
2022. jún. 18. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!