Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek ha a feleségem nem akar elválni? Ha papíron házasok maradunk milyen hátrányokkal járhat?
Van egy kiskorú gyermekünk. Az édesanyjával évek óta rossz a kapcsolatunk, próbáltuk megjavítani, de nem megy. Testileg és lelkileg is leamortizál az egész. A gyerek is sír, majdnem minden nap a veszekedést hallgatja. Én egy ideig csendben tűrök de az anyja mindenért üvölt velem. A gyerekkel is türelmetlen. Kértem, hogy menjen pszichológushoz de arra sem hajlandó.
Próbáltam vele szépen beszélni a válásról. Elgondolkodott majd úgy döntött ő nem fog elválni. Ha beadom a válópert nem jön el a tárgyalásra. Persze gondolom ez nem így működik. De ha nem tudunk elválni ő tud bármi kárt okozni nekem? Hitelt felvenni vagy bármi?
Még a házat is inkább ott hagyom nekik, de ez sem elég neki. Azt mondja a gyereket se láthatom soha többé, ha őt elhagyom. Bírósági végzés hiányában meg szinte biztos, hogy nem tudom majd látni.
Mar öngyilkos gondolataim vannak, egyszerűen nem bírok itt megmaradni.
Kizartnak tartom hogy a te nevedben is tudjon hitelt felvenni csakmert hazasok vagytok.
A válashoz elég az egyik fél akarata, ha a másik el se megy a targyalasra az igazából csak jó, mert akkor minden ugy lesz ahogy te akarod.
Viszont legtöbbször az anyánál helyezik el a gyereket, bár ugy tudom mostmár a közös felügyelethez is elég az egyik szülő kérelme. Viszont itt meg nézd a gyereket is, nembiztos hogy jó neki a két ovoda/iskola.
Mindenképp keress egy ügyvédet!
Ha nem laknak messze majd egymástól, akkor maradhat az oviban, suliban. Nem szoktak ilyet csinálni, csak a lakhely más, az iskola nem.
Hitel felvehet asszonyka egyedül. Csak sajnos házasságban közös lesz a tartozás.
Idén január 1 től alap a közös felügyelet. Nem az az alap hogy az apa héthetente láthatja a gyermekét.
És nem kell az ő beleegyezése.
Ha nem írtad volna hogy "lányom", akkor azt hinném egy kollégám vagy, csak náluk kisfiú van. Szerencsétlen szenved és ez az állapot senkinek nem jó. Főleg nem a kisfiúnak, akinek már pszichológiai tünetei is vannak.
A lányod lelki fejlődésére gondolj, add be a válást.
Én már nem beszélek a kollégámmal, de remélem ő is vagy helyrehozza a kapcsolatukat, vagy elválik, mert a gyerek egészséges környezetben való nevelkedése a legfontosabb
Azt tudom, hogy a nevemben nem vehet fel hitelt, de ugye a tartozás is közös a házasság alatt. Esetleg ha elköltözöm és kijelentkezem (bár az én házam is) akkor talán az bizonyítja, hogy a hitele felvételekor msr külön voltunk.
Szüleimhez költöznék a városon belül, szóval jó lenne a közös/osztott felügyelet is, de azt mondta eltiltja tőlem a gyereket. Nem iszom nem dohányzom soha nem bántottam őket így nem hiszem, hogy bármi esélye lenne erre jogilag.
Azt tudom, ha akadályozza a lathatast akkor ő jár rosszul. De félek, hogy a hónapok alatt amíg nem jutunk el a tárgyalásig teljesen ellenem hangolná.
Személyi kölcsön is közös
Ki ne jelentkezz a házból! Be se enged többet
Már így is azt mondta, hogy adjam le a kulcsot ha elmegyek. De gondolom ha nem teszem simán zárat cserél. Akkor mindenképpen maradok még. Igyekszem eljárni itthonról, akár csak kocsikázni. Szüleimhez átmegyek, ilyesmi.
Tudom, hogy nehéz időszak jön. Köszönöm a tanácsokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!