Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek ha a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek ha a feleségem nem akar elválni? Ha papíron házasok maradunk milyen hátrányokkal járhat?

Figyelt kérdés

Van egy kiskorú gyermekünk. Az édesanyjával évek óta rossz a kapcsolatunk, próbáltuk megjavítani, de nem megy. Testileg és lelkileg is leamortizál az egész. A gyerek is sír, majdnem minden nap a veszekedést hallgatja. Én egy ideig csendben tűrök de az anyja mindenért üvölt velem. A gyerekkel is türelmetlen. Kértem, hogy menjen pszichológushoz de arra sem hajlandó.

Próbáltam vele szépen beszélni a válásról. Elgondolkodott majd úgy döntött ő nem fog elválni. Ha beadom a válópert nem jön el a tárgyalásra. Persze gondolom ez nem így működik. De ha nem tudunk elválni ő tud bármi kárt okozni nekem? Hitelt felvenni vagy bármi?

Még a házat is inkább ott hagyom nekik, de ez sem elég neki. Azt mondja a gyereket se láthatom soha többé, ha őt elhagyom. Bírósági végzés hiányában meg szinte biztos, hogy nem tudom majd látni.

Mar öngyilkos gondolataim vannak, egyszerűen nem bírok itt megmaradni.

2022. jún. 17. 09:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Azért ez nem így működik.

Ha nem megy el a tárgyalásra, attól még válás lesz, ha te beadod. És bírósági papíros lesz róla hogy mikor láthatod a gyereked. Kitartás, és eszedbe se jusson hülyeséget csinálni.

2022. jún. 17. 09:38
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell odaadnod neki a házat sem és a gyerekedtől sem tilthat el.
2022. jún. 17. 09:40
 3/21 anonim ***** válasza:
94%

A buta agresszív nő megint... :(( írom ezt nőként.

Nem baj, ha nem megy el a tárgyalásra, elválasztanak így is gond nélkül, max az ő esetleges szempontjai nem lesznek figyelembe véve. Így járt.

Ne add neki a házat... ami egyelőre közös. Ahogy a gyerek is közös. Nem tilthat el a gyerektől, sem a lakásból. Rendőrt hívsz, bemész. Szép is lenne.

Amíg házasok vagytok és hitelt vesz fel, az bizony 50-50. Úgyhogy ne nagyon késlekedj. Ügyvédhez menj mielőbb és indítsátok el.

2022. jún. 17. 09:49
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Elválhattok, nem kell az ő beleegyezése. Beadhatod. A gyerekedet is láthatod, a házról se kell lemondani. Nézz kicsit utána, beszélj egy ügyvéddel, de ne add fel.
2022. jún. 17. 09:50
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha beadod a válás elválasztanak, függetlenül attól, hogy a másik fél megjelenik-e. Ami együttműködés hiányában húzós lesz, az a vagyonmegosztás. Az hosszú évekig is tarthat.
2022. jún. 17. 09:53
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Tényleg legkevésbé a ház érdekel. Bár sok munkám és pénzem van benne, de ha ez az ára a nyugalomnak, akkor lemondok. A lányomról viszont nem akarok!

Abban bízom, hogy egyedül nem tud túl nagy összeget felvenni mert nem sokat keres. A házon még van 3 millió hitel, remélem azt sem tudja tovább terhelni.

Azt mondta, ha el is jön, ő semmit nem ír alá, semmiben nem egyezik meg velem. Nem akar osztozkodni a vagyonon sem.

Tervezem egy ügyvéd felkeresését. Amúgy nem gond az sem, ha nem akar megegyezni, én belemegyek mindenbe, hogy lemondok csak a gyerekről nem

2022. jún. 17. 09:59
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvéd, és én is azt írom, hogy ne adj oda neki mindent váláskor, ez nem úgy működik, hogy nem ad egy forintot sem, mert ő úgy döntött. Ami neked jár, ahhoz ragaszkodj. A gyerekhez is, a részedhez is. Közös hitel is van, azt is rendezni kell, és nem szóban, hanem mindent bíróságon, ahogy azt kell.
2022. jún. 17. 10:07
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

Helyesen írták az előttem szólók. A váláshoz nem kell a másik fél beleegyezése.

Viszont a vagyonmegosztást és a gyerekelhelyezést nagyon megnehezítheti, lelassíthatja.

Párterápiára nyitott lenne a feleséged? Valószínűleg hamar kiderülne, hogy nincs már köztetek se szeretet, se tisztelet, és a terapeuta segíthet rávezetni erre a feleségedet is. Könnyebb lenne a válás, ha a feleséged is belátná, hogy így a jobb.

2022. jún. 17. 10:18
 9/21 anonim ***** válasza:
22%
Te nem a szereto csaj vagy aki a hazas ferfit elcsabitotta es a feleseg erre mondta,hogy a targyalasra se megy el?
2022. jún. 17. 11:09
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

ő semmit nem ír alá, semmiben nem egyezik meg velem. Nem akar osztozkodni a vagyonon sem.

Nem baj, majd a bíróság felosztja.

Eszedben ne legyen belemenni, hogy mindent ott hagyj neki.

2022. jún. 17. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!