Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek hogyha az exem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek hogyha az exem a gyermektartást nem a gyermekre költi?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 28. 10:15
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
94%

Már tavaly elfogadták a törvényt, mi szerint elég, ha egyik szülő kérvényezi a váltott felügyeletet.

Ebben az esetben nem kell gyerektartást fizetned, viszont két heti, vagy havi váltásban nalad a gyerek. Meg kell oldani az ovit, a betegségeket, az étkezést, ruhákat, mindent.

Másrészt 1 éves korig még előnyben van az anya, de utána ugyanolyan esélyekkel indul érte az apa is. Ha egyszer is próbáltad volna, akkor tudnád.

Amúgy ha igaz, amit írsz, akkor az óvoda jelenteni fogja ezt a gyámhatóságnak napokon belül, és kiemelik a gyereket a családból.

2022. ápr. 28. 13:41
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Neked kéne felfognod, hogy összefüggés van a dolgok között, és a szükséges információk nélkül nem lehet érdemben válaszolni a kérdésre.
2022. ápr. 28. 13:42
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

27-es Még mindig nem világos, hogy mi ez a 85ezer Ft. Ha ennyi gyerektartást fizetsz azt nagy valószínűséggel nem fogják megemelni, erre is vonatkozik, hogy 2 évente lehet felülvizsgáltatni.

Ha viszont ennyi az összes bevétele (+családi pótlék), és nincs megtakarítása, akkor abból nyilván nem tud lakást, rezsit, 2 ember ellátását kigazdálkodni. Ha elveszik a gyereket nyilván ez is megszűnik, kénytelen lesz dolgozni, vagy pld. a szüleitől segítséget kérni.

Ha azt szajkózod, hogy szerinted mit nem lehet, nem válaszolsz kérdésekre, nem írod le egyértelműen a helyzetet nem lehet segíteni.

Ha a gyámhatóságra bemész, ott azonnal vizsgálják, ha veszélyezteti a gyereket, a bíróságon kérheted a gyerekelhelyezés felülvizsgálatát, az nyilván idő, és nem lehet csak 2 évente.

2022. ápr. 28. 14:33
 34/37 anonim ***** válasza:
85%

Ez mem igaz, hogy apának 0 esélye gyermekfelügyeletet megkapni!!! Ez a közhiedelem, hogy csak akkor kapja meg, ha anya drogos, alkoholista.Valóságban, ha ő alkalmasabb a nevelésre megkapja.Igaz 2-3 évig tartó per alaphangon, ha nem egyeznek meg.Ügyvédnél még nem voltál gondom.Első körben mehetsz ingyenesre is tanácsért vagy jogifórumra, hogy hogy indulj el, ha komolyan gondolod

.Így már sokkal nehezebb megkapnod, hogy elhelyezés megváltoztatását kell kérned, de nem lehetetlen.Számos példa van erre is.

2022. ápr. 28. 16:15
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem tart az a per 2-3 évig. Pláne ha gyámhivatal közbeavatkozik.
2022. ápr. 28. 16:18
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Én 8 évesen mérges voltam (magamban), amiért engem meg se kérdeznek, kinél akarok élni, felettem döntöttek. Szerencsére ebben a helyzetben úgy döntöttek, ahogy én szerettem volna, visszakerültem anyámhoz, pedig már meg sem ismertem 2 év távollét után (nem a szülők hibájából!)

Szerintem ott legyen a gyerek, ahol szeret lenni, boldog, biztosítva van a fejlődése. Ne veszekedjenek folyton a szülők, mert akkor ezt tanulja el a gyerek.

Ha tudsz többet fizetni a gyerek miatt, ne sajnáld tőle. Ha nem tudsz, mert túl nagy nehézséget okoz, ne fizess többet, csak még több, és még több kellene.

Ha szidna az asszony, hogy zsugori vagy, csak engedd el a füled mellett, és mindig normálisan szólj hozzá. Előbb utóbb alkalmazkodni fog, ha veled csak normálisan lehet szót érteni.

2022. ápr. 29. 01:06
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a gyámhivatalnak, es pereld el a gyereket. Ha igazat írsz,erre minden esélyed megvan.
2022. ápr. 29. 06:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!