Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El lehetne-e azt érni, hogy a családi törvényeken változtassanak?
Akkor talán írja le mindenki, hogy min kéne változtatni, aztán fogjunk össze :)
Amúgy ha már itt tartunk, akkor én azon változtatnék (engem ez érint), hogy ha én, mint anya, egyedül gyakorlom a felügyeletet a gyermekem felett, az apának még csak láthatási joga sincs, mert sosem kérvényezte, akkor hadd legyen már jogom a gyermek névviselésében is egyedül dönteni, mint ahogy minden másban is (mert ezen kívül minden másban egyedül dönthetek, az apa nélkül), és hadd viselje már a csak általam nevelt, csak általam eltartott gyerekem az én vezetéknevemet.
Igazatok van,fogjunk össze,mert én hiszek abban,hogy sikerülhet,mert lehetetlen nincs!
Az én bajom csak annyi hogy nem szeretném azt megengedni,hogy egy gyermeket a különélő szülő elvihesse magával 3 éves kora után!
Szeretném azt,hogy egy gyermek legalább elérje az iskoláskort,mikor tudna dönteni maga!Ezzel persze én nem tiltani akarom egyik szülőtől sem a gyerekét!
Csak ahogy manapság is halljuk mik történnek,pl:az apa kikezd a gyerekével,vagy kiviszi Külföldre...stb!
Egy kicsi törvénymódosítás kellene!Segítetek nekem ebben?
Szerintem néhány aberrált idióta miatt baromság minden szerető édesapát eltiltani a saját gyerekétől. Anyából is van éppen elég, aki bántja és kihasználja a gyerekét, ennyivel minden újszülöttet lefoglalhatna az állam születésekor a kórházban.
Egyéb jó ötlet?
Második vagyok. Én egyetértek a kérdezővel. Az együttélő szülő beleegyezése nélkül a másik fél ne vihesse el a gyereket.
De a másik, amit én indítványoztam, ahogy észrevettem, itt többeket is érint. Szóval ha egyszer az apa nem gyakorol(hat)ja a szülői jogait, akkor nehogy már az anya ne dönthessen a gyermek névviseléséről egyedül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!