Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nincs senki, aki megmondaná neki, hogy amit csinál, az rossz?
Fél éve szakítottam a gyermekeim apjával, 11 év után. Van két közös gyermekünk.
Időközben lett új párom, és elérkezettnek láttam az időt, hogy a gyerekek is megismerjék (7 és 9 évesek)
Természetesen szóba került, mikor az apjuknál voltak, erre a gyerekek előtt olyat mondott első reakcióra, hogy kitépi a beleimet, meg a páromét is.
Teljesen korrekt voltam vele, se gyerektartást nem kértem, mindent megosztunk. (adókedvezmény, családi, gyerekek ugyanannyit vannak mindkettőnkkel, stb, mindenben partner vagyok vele)
De most ezzel nagyon kiverte a biztosítékot. Hogy ejthet ki ilyet a száján? 5 perc után a gyerekek elmondása szerint lenyugodott, de akkor is. A kislányom például azt mondta, hogy megijedt tőle és rászólt, hogy ne mondjon ilyet.
Erre az apja azt válaszolta, hogy "csúnya tettre csúnya szó".
De mi a csúnya tett? Hogy megismerték azt a férfit, akivel komolyabban tervezek a továbbiakban? Tényleg akkora bűn ez?
Dedós viselkedést tanúsít, nem tud túllépni rajta, hogy nem adok több esélyt.
Nem tudom mit tegyek, várjam meg, milyen traumát okoz még nekik azzal, hogy nem tud kettőig se számolni mielőtt beszél?
Mit tennétek a helyemben?
Nem hiszem el, hogy nincs senki aki felnyitné a szemét, hogy ha szívózik, járhat sokkal rosszabbul..(Fizuja 40%-át kérhetném, 2 hetente hétvégi apuka lehetne, családi és az adókedvezmény mind nekem jöhetne, stb.)
És ezt nem értékeli, hogy én korrekt vagyok vele..
Hát vannak bajok néhány fejben...
Bár a két okos gondolom felváltva vitte itt a prímet.
A mostani páromnak is van 2 gyermeke, emellett dolgos FÉRFI, és képzeld feláll neki.. Jesszus.
Na nem baj. Részünkről meg rendben van a mozaikcsaládosdi. Remekül működik, köszönjük:) Nem, nincs közös gyerek, nem is lesz.
Kérdező, neked kitartást! Mást valóban nem tudsz tenni mint lelkileg erősíteni a gyerekeidet a baromsággal szemben, amit ők is pontosan tudnak, hogy nem OK. Majd megszokja édesapa a helyzetet és várhatóan idővel csendben marad. Reméljük.
Ha elég intelligensek a felek, és az ex házastársak sem keserítik meg a mindennapokat, akkor igenis működhet a mozaikcsalád.
Nálunk mondjuk én dolgozom "kevesebbet" és rugalmasan,a férjemnek hosszabb a munkaideje, így evidens hogy az otthoni munkák nagyobb részét én végzem. Ugyanakkor hétvégén pl együtt takarítunk, nincs az hogy ő hesszel amig én dolgozom a lakásban.
Nekem is elegem lenne, ha ugyanannyit dolgoznánk, aztán ő terpeszt a fotelben és netezik, míg nekem jön a második műszak.
Ülj le az exeddel és beszéld meg vele normálisan a dolgokat, legalábbis próbáld meg.
N30
Én azt nem értem, miért feltételeznek egyes válaszolók valótlanságokat?
Bevagytok szívva? :) Odaképzeltek plusz mondatokat?
Eszem megáll, tényleg oldalakon keresztül olvastam a hülyeségeket...
Ebben az esetben, az anyukának és az apukának ugyanannyi a munkaideje, majd szerintetek az normális, hogy anyuka hazamegy, főz-mos-takarít, a gyerekeikkel foglalkozik, tanul velük, leckét ír, miközben az apuka tesped és sorozatokat néz??
Közben anya még estére legyen szexi is, na meg mindenképpen maradjon fitt és egészséges. :)
Ezért van ennyi válás, mert néhány férfi komolyan úgy gondolja, ez mind a nő dolga.
Néhány nő meg csinálja is, közben rossz neki, panaszkodik de csak tűri-tűri. Én szerintem a kérdező jól tette amit tett.
Főleg, ha egyébként mindezt megbeszélte a volt párjával, mégsem változott semmi.
Most komolyan, örökké éljen egy olyan kapcsolatban ami borzalmas, a gyerekek miatt?
Nyilván úgy kell csinálni hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön, de úgy is csinálja. Nem kötelező benne maradni a rosszban, az a gyerekeknek se jó ha örökké marják egymást a szüleik.
Kérdező én is azt javasolnám, hogy beszélj a volt pároddal erről.
Ne veszekedj vele, mert neki is biztosan nehéz ez a helyzet.
Ha így is ilyesmiket fog mondani a gyerekek előtt és nem változtatja meg a viselkedését, mehet a gyerektartás és minden ilyen finomság.
Legalább a gyerekek előtt ne mondjon ilyesmiket még ha ezt is érzi, az oké hogy dühös, persze idővel az új párod közel fog kerülni a gyerekekhez, nehéz lehet ezt neki elfogadni. De kénytelen lesz elfogadni, ha továbbra is jó apa akar lenni, látni szeretné és nevelni gyerekeket.
Illetve hozzatenném, hozzáfűzném hogy vannak normális férfiak is, ezt nem neked írom kérdező, persze te is válaszolhatsz ha akarsz. :)
Az én férjem abszolút kiveszi a részét a háztartásból, most tett be egy mosogépet, és egy mosogatógépet is. Én pedig kiszedem, a ruhákat meg együtt teregetjük ki. Most múlt 10-óra, még nem járt le a gép mindaketten kockák vagyunk amúgy, ő játszik az éppen kedvenc játékával, én írok ide, közben ezt a kérdést is kibeszéltük.
Ő 12-órában dolgozik amúgy, többet is keres mint én.
Én 8-órában dolgozom, mégis, elosszuk a házimunkát. De, azért többet csinálok én mint ő, legalább annyival, hogy ő nem tud főzni én pedig mindennap főzök.
Ő utál porszívózni, én felporszívózok, ő meg felmos mert azt szereti.
Ja, és feláll neki, tudom hogy valaki ezt is írta. Feláll neki, hetente legalább 3-4x 7-év után is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!