Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nincs senki, aki megmondaná neki, hogy amit csinál, az rossz?
Fél éve szakítottam a gyermekeim apjával, 11 év után. Van két közös gyermekünk.
Időközben lett új párom, és elérkezettnek láttam az időt, hogy a gyerekek is megismerjék (7 és 9 évesek)
Természetesen szóba került, mikor az apjuknál voltak, erre a gyerekek előtt olyat mondott első reakcióra, hogy kitépi a beleimet, meg a páromét is.
Teljesen korrekt voltam vele, se gyerektartást nem kértem, mindent megosztunk. (adókedvezmény, családi, gyerekek ugyanannyit vannak mindkettőnkkel, stb, mindenben partner vagyok vele)
De most ezzel nagyon kiverte a biztosítékot. Hogy ejthet ki ilyet a száján? 5 perc után a gyerekek elmondása szerint lenyugodott, de akkor is. A kislányom például azt mondta, hogy megijedt tőle és rászólt, hogy ne mondjon ilyet.
Erre az apja azt válaszolta, hogy "csúnya tettre csúnya szó".
De mi a csúnya tett? Hogy megismerték azt a férfit, akivel komolyabban tervezek a továbbiakban? Tényleg akkora bűn ez?
Dedós viselkedést tanúsít, nem tud túllépni rajta, hogy nem adok több esélyt.
Nem tudom mit tegyek, várjam meg, milyen traumát okoz még nekik azzal, hogy nem tud kettőig se számolni mielőtt beszél?
Mit tennétek a helyemben?
Nem hiszem el, hogy nincs senki aki felnyitné a szemét, hogy ha szívózik, járhat sokkal rosszabbul..(Fizuja 40%-át kérhetném, 2 hetente hétvégi apuka lehetne, családi és az adókedvezmény mind nekem jöhetne, stb.)
És ezt nem értékeli, hogy én korrekt vagyok vele..
Nyilván amíg apuka nem adja áldását - tehát örökre a gyerekeit nevelgesd, gyerektartás nélkül, egyedül. Ő legalább nyugodtan tud új csaj után nézni. Téged meg kontroll alatt tartani.
Ez egy barom.
12-es,
nem volt válás, nem voltunk házasok hál Isten.
Ez ami jelenleg a helyzet, ez az alapján alakul így, ahogy mi kettőnk közt megbeszéltük. Bíróság nem lett bevonva semmilyen szinten.
Nyilvánvalóan nem szeretném, ha a gyerekek kárára menne a dolog. Ezért sosem akartam belőle hétvégi apukát csinálni.
Az zavar, hogy nem értékeli a hozzáállásomat.
A közeli ismerőseim közt, akiknél ez a helyzet áll fenn, sokkal rosszabbul jártak az apukák..
Én nem akarom bántani, nem is akartam sosem! Én csak normálisan szeretném vele nevelni a gyerekeket, mindenféle ármánykodás nelkül. Olyan nagy kérés ez?
"Olyan nagy kérés ez?"
Úgy tűnik, igen, nagy kérés.
Ha a gyerekeknek szeretnél jót, akkor bevonod a bíróságot.
Nem lett megmagyarázva, hogy egyáltalán miért hagytad ott 11 év után. Sokat nyomhat a latba a történet teljes egészében való megértéséhez. Ha ő úgy érzi, hogy nem volt igazságos lelépni tőle, megbízható pontja volt az életednek és te leléptél mert pl csak meguntad,aztán majd esetleg rájössz, hogy milyen nehéz találni valakit aki ilyen sokáig melletted hajlandó maradni, akkor még neki is lehet igaza. Hirtelen felindulásból kimondott pár csúnya szó ide vagy oda, ami 11 év alatt összegyűlt érzelmekkel abszolút normális.
Nem az ő pártját védem, de lehet egy ilyen oldala is a történetnek, azzal szemben, amit itt a többség kommentel, csak hogy lássuk mindkét oldalt.
16
Igen, de egy törvényileg kordában tartható paraszt, aki ha sokat szívózik, már azzal játszik, hogy egyáltalán láthatja-e a gyerekeit.
A szakítás oka és a történet többi része TELJESEN LÉNYEGTELEN, nem létezik olyan dolog, ami elnézhetővé teszi azt, hogy a gyerekek előtt ilyet mond.
18.
Amekkora pszicho, valószínűbb, hogy egyszerűen tényleg megöli a kérdezőt, aztán irány a börtön. Nekünk többi embernek ez persze mindegy, de a kérdezőnek gondolom nem az (max lehet panaszkodni az erről szóló cikk, vagy híradó alatt), ahogy a gyerekeinek sem.
15-ös
Én olyan típusú nő vagyok (sajnos), akiben gyűlik és gyűlik a rossz, és egyszer elég lesz. Ez történt tavaly.
Én nem voltam képes tovább tolerálni azt, hogy hazaérünk a munkából, ő leül számítógépezni, és várja a főtt ételt, közben én főzök-mosok-takarítok, esetleg a gyerekekkel, ha kellett, leckéztem.
Egy deka segítséget nem kaptam, az ő dolga abból állt, hogy a fűnyírási időszakban esetleg 3 hetente (kérésre) lenyírta a füvet.
Nekem nem +1 gyerekre volt szükségem, hanem egy társra. És ha szóvá tettem, akkor pár napig valamicskét segített, aztán újra a megszokott játék/sorozat/film, akármi.
Én már nem voltam képes így tovább élni, és elhidegültem tőle. Ezáltal nem akartam már több esélyt sem adni ennek. Utólag tudom, sokkal hamarabb kellett volna ezt megtennem. Sokkal másabb az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!