Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben jobb lenne elválni?
A történet röviden annyi, hogy megismerkedtünk a férjemmel 10 éve, nehezen indult, de végül össze jöttünk és egyszerűen csak haladt előre az életünk. Pár év múlva összeházasodtunk, jöttek a gyerekek, ház, közös cég stb. Soha nem volt nagy szerelem és sokszor veszekedtünk, de valahogy nem gondolkoztunk el közben, hogy nem kellene együtt lennünk.
Mostanában viszont többször felmerült, főleg bennem. Egyszerűen már napi szintűek a veszekedések, már azzal idegesítjük egymást, ha egy légtérben vagyunk, semmi kapcsolat nincs már köztünk csak együtt élünk, mint a lakótársak és együtt neveljük a gyerekeket.
A válást nem lenne nehéz megoldani, hitelmentes házunk van (az enyém és a gyerekeké maradna, mert egy lakás árából vettük, amit én kaptam a szüleimtől), ő pedig elköltözne az anyjához (ahol egyébként nagyon szeret lakni, ott lakott pár évvel ezelőttig és nem is igazán akart elköltözni, azt akarta, hogy mi is ott lakjunk), ami csak pár utcányira van tőlünk egy kisvárosban. Mindketten viszonylag jól keresünk, nagyjából ugyanannyit, itthonról dolgozunk.
Csak a gyerekek miatt nem tudom, hogy mi legyen, kicsik még. 2,5 és 1 évesek. Nem tudom, hogy milyen lenne nekik, ha elvált szüleik lennének, de abba sem vagyok biztos, hogy jót tesz nekik az állandó veszekedés. Viszonylag fiatalok is vagyunk még, férjem 35 éves, én 28, de egyikünk sem szeretne másik kapcsolatot, nem ezért válnánk, hanem mert egymást nem bírjuk elviselni.
Ti mit tennének ebben a helyzetben? Együtt maradnátok a gyerekek és a közös élet idillje miatt úgy, hogy inkább nem szólnátok egymáshoz és nem lenne semmilyen kapcsolat, vagy válnátok?
Köszönöm a válaszokat!
Ha már semmi esély arra hogy helyrehozzátok, akkor jobb külön. De mindenképp próbáljátok inkább helyrehozni, a válás az utolsó legyen.
Azt meg ne mondd hogy nem akartok új kapcsolatot, fiatalok vagytok még, legfeljebb nem mostanában.
Hogy lehet valamit javítani, ami sosem működött?
Ha valaki már egy légtérben sem tud megmaradni a párjával, az miben változtasson? És akkor azt is meg lehet kérdezni, hogy minek kellett második gyerek..
Nekem is az tűnik a legnagyobb problémának, hogy sosem működött, csak voltatok. Egy kapcsolatot akkor lehet megjavítani, ha az egyszer jó volt: nagy szerelem volt, nem veszekedtetek állandóan, meg tudtátok oldani a problémákat, stb. AKkor van mihez visszanyúlni.
Én nem azt a példát akarnám mutatni a gyerekeimnek, hogy normális dolog állandóan veszekedni, és normális, ha egy házaspár sosincs együtt, csak a legszükségesebbeket beszélik meg. Mert ez nem normális... Nyilván a válás sem jó dolog, de még mindig jobb, mint az állandó veszekedés, hidegség.
Válás, ez nem kérdés. És minél hamarabb.
A gyerekeknek sokkal rosszabb így, érzékelik a rendszeres feszültséget, veszekedést. Akkor lenne rosszabb, ha ebben nőnének fel.
Alapvetően igazad van, ezt nőként mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!