Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor a "dugipénz" is közös vagyonnak számít?
Az elmúlt 2 évben havi 50 E ft-t utaltam egy számlára, amiről a férjem nem tud. Úgy néz ki válunk. Szerintetek ez közös vagyonnak számítana, ha kiderül?
A 3 éves unokahúgom nevén van a számla, az összeg fele őt illeti (erről írtunk papírt is)
A párom nem szereti a testvéremet, ezért nem akartam, hogy tudjon róla, hogy támogatom a kislányt. A testvéremék csak úgy fogadták el, ha az összeg fele a kislányé, fele az enyém marad.
Lényegében pénzt ajándékoztál. Szerintem a férjed hozzájárulását az ajándékozáshoz a jog vélelmezi.
Kivéve, ha a körülményekből látszik, feltételezni lehetett volna, hogy nem járult volna hozzá.
(jelen esetben ezt lehet feltételezni)
Ha nem a számládról utaltad közvetlenül ki sem derülhet?
Utaltad vagy kivetted a pénzt és bevitted a másik bankba???
Ezt a pénzt a kezembe kaptam (a m.helyen), és úgy raktam be számlámra... és onnan utaltam.
Tehát a fizetésemen felüli összeg.
Nem akarom elmondani neki, de félek, ha beadjuk a válópert, az ő ügyvédje elkezd kutakodni és rátalál.
Igen. Közös vagyon.
Amúgy pedig elég undorító dolog volt tőled, hogy a férjed háta mögött pénzelted az általa útált családtagodat.
Nem gondolod, hogy a házasságotok is az ilye és ehhez hasonló húzásaid miatt ment tönkre? Egy házasság alapja a bizalom, te pedig széped átverted.
Hu van am itt rosszindulat, meg trukkozes.
Minden bevetel kozos a hazassag alatt. Kiveve orokseg es nevre szolo ajandek. De ha pl kiadja vki az orokolt lakast, a berleti dij mar kozos.
Tehat az 50 ezer is kozos. Ezeknel irrelevans, hogy mik voltak a serelmek. Szamlan pedig nyoma van. Ha a valas miatt elutalod hogy mentsd, az pedig vagyonmentesnek (vagy lehet mas neve van) szamit, ami torvenytelen.
Azt mar ne is taglaljuk, mert jogilag mindegy, hogy a hazassagotok alatt mennyiek voltak egyenenkent a bevetelek. Gondolom ha az 50 ezret el tudtad utalni, akkor a ferjed is beleadott a haztartasba rendesen, ezert nem kottyant meg annyira.
Szemely szerint gusztustalannak tartom ezt.
Hazassagkoteskor tudta mindenki hogy minden kozben szerzett vagyon kozos. Raadasul a rokonnak utalt penznek valoszinuleg van adovonzata is, tehat a vegen meg abba is beleeshettek, hogy a rokonnak meg adoznia is kell belole.
Ha viszont a titkossaga kiderul, akkor a ferjed beleegyezesenek velelme is ugrik, a kozos vagyon ezen reszet lenyegeben sikkasztottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!