Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor a "dugipénz" is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor a "dugipénz" is közös vagyonnak számít?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 2 évben havi 50 E ft-t utaltam egy számlára, amiről a férjem nem tud. Úgy néz ki válunk. Szerintetek ez közös vagyonnak számítana, ha kiderül?

A 3 éves unokahúgom nevén van a számla, az összeg fele őt illeti (erről írtunk papírt is)

A párom nem szereti a testvéremet, ezért nem akartam, hogy tudjon róla, hogy támogatom a kislányt. A testvéremék csak úgy fogadták el, ha az összeg fele a kislányé, fele az enyém marad.

2010. szept. 3. 19:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Lényegében pénzt ajándékoztál. Szerintem a férjed hozzájárulását az ajándékozáshoz a jog vélelmezi.

Kivéve, ha a körülményekből látszik, feltételezni lehetett volna, hogy nem járult volna hozzá.

(jelen esetben ezt lehet feltételezni)

Ha nem a számládról utaltad közvetlenül ki sem derülhet?

Utaltad vagy kivetted a pénzt és bevitted a másik bankba???

2010. szept. 4. 06:53
 22/28 A kérdező kommentje:

Ezt a pénzt a kezembe kaptam (a m.helyen), és úgy raktam be számlámra... és onnan utaltam.

Tehát a fizetésemen felüli összeg.

Nem akarom elmondani neki, de félek, ha beadjuk a válópert, az ő ügyvédje elkezd kutakodni és rátalál.

2010. szept. 4. 09:34
 23/28 anonim ***** válasza:
Ha a számládról ment szerintem megtalálják.
2010. szept. 4. 10:25
 24/28 anonim ***** válasza:
Irasd át gyorsan most a kislány nevére úgy, hogy csak az övé. Úgy már nem veheti el, remélhetőleg. De fordulj ügyvédhez, kérdezd meg!
2010. szept. 4. 10:33
 25/28 anonim ***** válasza:
miért nem tudtok civilizáltan megegyezni mindenben akkor nem kell pereskedni, csak elválasztanak és kész.
2010. szept. 4. 19:32
 26/28 anonim ***** válasza:

Igen. Közös vagyon.

Amúgy pedig elég undorító dolog volt tőled, hogy a férjed háta mögött pénzelted az általa útált családtagodat.

Nem gondolod, hogy a házasságotok is az ilye és ehhez hasonló húzásaid miatt ment tönkre? Egy házasság alapja a bizalom, te pedig széped átverted.

2010. szept. 6. 11:32
 27/28 anonim ***** válasza:
sztem ne szólj szám,nem fáj fejem!Semmi köze hozzá,nem a te neveden van a számla.
2010. nov. 3. 16:41
 28/28 anonim válasza:

Hu van am itt rosszindulat, meg trukkozes.

Minden bevetel kozos a hazassag alatt. Kiveve orokseg es nevre szolo ajandek. De ha pl kiadja vki az orokolt lakast, a berleti dij mar kozos.

Tehat az 50 ezer is kozos. Ezeknel irrelevans, hogy mik voltak a serelmek. Szamlan pedig nyoma van. Ha a valas miatt elutalod hogy mentsd, az pedig vagyonmentesnek (vagy lehet mas neve van) szamit, ami torvenytelen.

Azt mar ne is taglaljuk, mert jogilag mindegy, hogy a hazassagotok alatt mennyiek voltak egyenenkent a bevetelek. Gondolom ha az 50 ezret el tudtad utalni, akkor a ferjed is beleadott a haztartasba rendesen, ezert nem kottyant meg annyira.

Szemely szerint gusztustalannak tartom ezt.

Hazassagkoteskor tudta mindenki hogy minden kozben szerzett vagyon kozos. Raadasul a rokonnak utalt penznek valoszinuleg van adovonzata is, tehat a vegen meg abba is beleeshettek, hogy a rokonnak meg adoznia is kell belole.

Ha viszont a titkossaga kiderul, akkor a ferjed beleegyezesenek velelme is ugrik, a kozos vagyon ezen reszet lenyegeben sikkasztottad.

2017. dec. 23. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!