Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy vészeltétek át a válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vészeltétek át a válás?

Figyelt kérdés
3 hete hogy külön élünk, 1 hete észre vettem saját magamon a depresszió tüneteit. Nem akarok teljesen a padlóra kerülni és hogy az egészségem rá menjen. Fel szeretném nevelni tisztességesen a gyerekeimet. Milyen szakemberhez forduljak aki átsegít ezen az időszakon?

2021. okt. 30. 10:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

nincs igazi barátod, aki tudna segíteni? ha nincs, akkor pszichológus.

de próbálj te is annyit tenni, hogy új célokat keresel, elfoglalod magad, és nem vagy sokat egyedül. ehhez idő kell. de a gyerekek is segítenek ebben. beszélgess velük sokat

2021. okt. 30. 11:25
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Azt az időt most pluszban a gyerekeidre tudod fordítani. Igaz, a gyerek nem pótolja a szerető férfit (ahogy fordítva sem persze), de van időd újrakezdeni. Most fókuszálj csak saját magad fejlesztésére, boldogságára és a gyerekeidre. Majd az idő enyhülést hoz és változásokat.
2021. okt. 30. 11:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Természetesen ezen tudnak segíteni a barátok, szülők, testvérek. Ha ezek közül senkihez nem tudsz fordulni, akkor egy jó pszichológusra van szükséged.
2021. okt. 30. 11:36
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Pszichológus a legjobb.

A családot sokan mondják, de az a helyzet, hogy hiába a jó szándék, ha nincs meg a tudás. Segíteni akarnak persze, de ha nem tudják, hogy hogyan, akkor nem vagy velük előrébb.

2021. okt. 30. 11:53
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Ne akard megúszni a gyászt. Tök normális, hogy sajnálod magad és elbújnál a egy időre. Beszélgess sokat a barátaiddal, sírj, hallgass zenét, ami helyetted elmondja, vagy menj sokat futni... szóval dolgozd fel szép lassan. És nem baj, ha a gyerekek látják, hogy szomorú vagy, legyél velük is őszinte, hogy mi miatt (és hogy nem nekik szól!!!). Valószínűleg ők is szomorúak, ami szintén teljesen normális. Idő kell. Csak a mostani világ sulykolja, hogy vegyél be rögtön valamit a tünetekre (menj rögtön pszichológushoz), hogy ha nem vagy kötelezően vidám. De miért kellene most annak lenned? Hogy ne zavarj másokat? Így működünk, hogy meg kell siratni, ami nem sikerült és ez egyáltalán nem apróság meg az élet megy tovább. Majd persze megy, de előbb add meg az időt és tiszteltet magadnak. Na meg praktikusabb is most rendesen meggyászolni, mint gyorsan elnyomni valami csodarecepttel, aztán majd utána kúszik elő újra és újra valami nemvárt pszichoszomatikus formában.
2021. okt. 30. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
Hát én nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én kifejezetten megkönnyebbüléssel vettem, hogy szabadulok egy rossz kötöttségből.
2021. okt. 30. 12:12
 7/16 anonim ***** válasza:
48%

5ös: a pszichológus pont, hogy segít feldolgozni a történteket.

Nem ad csodaszert (hiszen nem orvos, nem is adhat semmit) és nem azért csinálja, hogy ne zavarjon másokat...

A depressziót pedig nem tudkd, hogy mit jelent, ha szerinted ez csak egy kis szomorúság, ami egy kis zenehallgatástól elmúlik..

2021. okt. 30. 12:16
 8/16 anonim ***** válasza:
14%

B+ 5-ös, miféle "gyász"?

Nem megözvegyült, hanem különmentek/váltak valakitől, akivel nem bírtak tovább együtt élni!

Hacsak nem szenved társfüggőségben (amit pszichológus kezel) normális ember húz egy vonalat és továbblép.

2021. okt. 30. 12:16
 9/16 anonim ***** válasza:
24%
Így jár aki megházasodik...
2021. okt. 30. 12:31
 10/16 anonim ***** válasza:
83%
12.16-os, egy párkapcsolat kudarcba fulladása a legtöbb emberből pont ugyanazt az érzést váltja ki, mintha gyászolna. Egy társ elvesztése akkor is fájhat, ha az ex él és virul és akkor is fájhat, ha mi magunk akartunk kilépni a kapcsolatból valamilyen okból, de akkor különösen fájhat, ha nem mi akartunk külön költözni.
2021. okt. 30. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!