Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért vagyok ennyire döntéskép...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vagyok ennyire döntésképtelen? Hosszú lesz.

Figyelt kérdés

12 éve vagyok a férjemmel, van 2 gyerekünk. Én úgy érzem, hogy el szeretnék válni. Nem szeretem már a férjemet, nem kívánom. Tett azért, hogy így érezzek iránta, régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy nem akarok már vele lenni.

Ha arra gondolok, hogy elválok tőle, akkor egyből az jut eszembe, hogy mi lesz így a gyerekekkel? Nem akarom az életüket összekuszálni, felborítani a megszokott kis eletüket. Úgy gondolom, ha a válásra kerül a sor, akkor az nem békés körülmények között fog zajlani. A férjem mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy nekem minél jobban fájjon. Nem akarom ennek kitenni a gyerekeket. Én boldogabb lennék a férjem nélkül, de a gyerekek nem valószínű. Ilyenkor elgondolkodom, hogy az én boldogságom fontosabb mint a gyerekeké?

Ahol most élünk, a közös lakásunkban, onnan el kell, hogy jöjjünk. Nem is akarok ott maradni, illetve nem tudnám kifizetni a férjemet belőle. De tudom, hogy a gyerekek imádnak ott lakni. Az az ő otthonuk.

Csak sanyargatom magam jelenleg, mindenféle gondolat jár a fejemben, egyszerűen nem tudok dönteni. Egy idegroncs vagyok jelenleg, árnyéka önmagamnak, totál összetörtem.

2021. okt. 15. 14:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

10-es, ez szép...:) Ha már válni kell, így maradhat meg mindkét szülő a gyerekének. Nyilván ez nem mindig tetszik az új partnereknek, de én azt gondolom, ebben a kérdésben azért a legfontosabb az, hogy a gyerek-szülő viszony megmaradjon a válás ellenére is. És ez nem csak a gyerek boldogságához szükséges. A szülő életében ugyanakkora törés elveszíteni a gyerekkel a kapcsolatot.

De hát ehhez intelligens felnőtt emberek kellenek.

Nyilván van az az élethelyzet, amikor anyagiak vagy más miatt nem lehet ilyen szépen megoldani, de törekedni kell rá.

2021. okt. 22. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdező !

Ezt olvasgasd !

www.kiralyeszter.com

És ezt a könyvet is kölcsönözd ki a könyvtárból :

[link]

2021. nov. 9. 21:52
 13/14 anonim ***** válasza:
57%

Na megjelent a sok tökéletes feleség, ahol mindenki mindent tökéletesen csinál, de a gonosz rút, az egyetlen csúf mindent tönkretevő férj tönkreteszi a boldogságukat. Mondják a nők házasságban, egy-két gyerekkel, összecsoportosulva, közösen. Két másodperc alatt le lesz nullázva a válaszom, jelezve ezen nők mérhetetlen önkritikátlanságát.

Még azt is ide teszem hallkan, hogy semmi bajom a nőkkel :)

2021. nov. 9. 23:37
 14/14 anonim ***** válasza:
83%

Az nem opció hogy a férjed költözik el tőletek? Elvégre egy embernek könnyebb lépni bármifelé, mint 3 nak gyerekek iskola-, és óvodaváltással.

A gyerekek helyzete a legfontosabb.

2021. nov. 10. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!