Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés

Igazából ez már a múlt,de foglalkoztat hátha megint ilyen helyzetbe kerülök.

Szóval az utolsó párkapcsolatomról van szó férfiként.30 felett vagyok.A nő is korombeli volt.Ezen kívül van egy lány barátom,akit már több mint 15 éve ismerek.Egy társkeresőn ismerkedtünk meg,de nem alakult semmi köztünk,és sose történt semmi a 15 év alatt.És tényleg jól működő barátság van köztünk a mai napig.Régebben szorosabb volt,több beszélgetés,több találkozás.Ma már mindegyikünknek megvan a saját élete,és inkább online felületre korlátozódik a kapcsolattartás,és az is ritkábban.Elkövettem azt a hibát,bár nem tudom hiba-e őszintének lenni...szóval elmondtam az előbb leírtakat annak a lánynak,akivel kapcsolatba voltam.Komoly érzelmek fűztek minket egymáshoz kölcsönösen.És valahol érthető módon kiakadt,és nagyon durván féltékeny volt a lány barátra.Nyilván próbáltam nyugtatni és a tudtára adni hogy tényleg nem kell tartania semmitől,mert nem úgy tekintek arra a nőre.De érezhetően nagyon felkavarta ez a dolog.És nem változott meg semmi köztünk,de folyamatosan előjött ez a téma köztünk.Természetesen én utána már nem beszéltem róla neki,mert láttam mennyire felhúzza...de valahogy ő mindig előhozta különféle élethelyzetekben,témáknál.És jött a szokásos féltékenység,vita,veszekedés stb.Szerencsére azért nem ez határozta meg a kapcsolatunkat.Mert nagyon jó volt minden.Ő külföldön élt,de gyakran járt az országba,így sokat tudtunk együtt lenni.Viszont ahogy komolyodott köztünk a dolog terveztük hogy összekötjük az életünket.Már szinte minden adott is volt hogy kiköltözzek hozzá.De már az elején leszögezte hogyha megvalósul az összeköltözés,akkor azzal a lány-baráttal minden kapcsolatot meg kell szakítanom!Nyilván nem akartam elfogadni ezt a felállást,mert 15 éves barátságot nem dobok ki csak úgy az ablakon.Nem lett volna fair a baráttal szemben sem.De hajthatatlan volt a barátnőm.Fogalmam sem volt mit tegyek,teljesen patt helyzetnek gondoltam.Mert a lányt szerettem,a barátot pedig fontos pillérnek tartottam az életemben.Ráadásul egy idegen országba mentem volna,távol a családtól,barátoktól.Csak a barátnőmet ismertem volna.1000km-re lettem volna a baráttól,és mégis ennyire könyörtelenül el akarta tőlem ezt venni,hogy néha váltsak vele pár üzenetet.Nagyon igazságtalannak éreztem.Nyilván ott a barátnő lett volna a meghatározó,és néha kicsit foglalkoztam volna a baráttal is,a normális arányokat megtartva.De igazságtalannak éreztem,hogy ennyire kegyetlenül elvenné az életemből a barátot.

Végül egészen más miatt véget ért a barátnővel a kapcsolat,és nem valósult meg az összeköltözés,így végül nem kellett döntenem sem,vagy választanom kettőjük közül.De a mai napig nem tudom hogy döntöttem volna,és mi lett volna a helyes.

Valahol megértem a volt barátnőmet,mert fordított esetben engem is zavart volna,ha van egy fiú barát a képbe.De én tisztába voltam saját magammal,hogy kire hogy tekintek,kihez hogy viszonyulok.És tudom hogy a lány baráttal sose történt semmi,és soha nem is fog.

Ti mit tettetek volna a helyembe? Vagy ha legközelebb hasonló helyzet áll fenn,akkor hogy kerüljem el hogy ilyen helyzetbe kerüljek?

2021. aug. 4. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is értem, ha vetélytársnak érezte és tartott a helyzettől. DE ez a teoretikus követelés, hogy minden kapcsolatot megszakítasz vele, különben... ez zsarolás. És azt nem.
2021. aug. 4. 11:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ilyen helyzeteknél nem maga (nem csak) az adott szitu az amit vizsgálni kell, hanem tágabban is ertelmezni.

Nen tartom jónak, ha a pár x tagja nem bír valakit a pár y tagjanak az ismerősei közül akkor ilyen ultimátumot ad. Ez nem helyes! Nem x-nek kell eldönteni hogy y kivel beszelhet, talalkozhat.

Képzled el ha az anyádat, apádat, tesódat stb nem bírná, akkor is ugyanezt kérne hogy szakítsd meg velük minden kapcsolatot...ha te nem akarnad ezt amúgy akkor nem fair ilyet kérni. Meg egyáltalán nem.

Mindenkinek magának kell eldönteni kiket akar az életébe.

Főleg ha tudott hogy nincs többről szó. 15 év alatt simán történhetett volna bármi, szerintem ha eddig nem volt, akkor ezután se lenne.

Ráadásul a leírasod alapján korrekten volt kezelve a dolog, nem tettél semmi olyat ami egy kapcsolatba nem ferhet bele.

Szóval itt önmagaban nem is csk az a fontos hogy ez a csaj mit kért...hanem arról hogy ez egy helytelen viselkedésforma, ez az ultimátumozás/választás elé kényszerítes.

Senkinek semmi joga ebbe beleszólni. Mindegy hogy kiről van szó. Oké hogy együtt vagytok, de te egy önálló ember vagy.

Nálam az ilyesmi nagyon kiveri a biztosítékot.

2021. aug. 4. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ne rágódj a múlton. Nekem is vannak fenntartásaim az ellenkező nemű barátokkal szemben, viszont ha valaki a kapcsolat elején mondja, hogy van már egy több éves barátsága, sosem volt köztük semmi, akkor feltételezem, hogy ha vele akarna lenni, akkor vele lenne és nem velem. Én csak azt nem szeretem, ha meglévő kapcsolatban valaki új nő társaságára tart mellettem igényt és mellettem kezd kialakítani kapcsolatot. Akkor azt érezném, hogy nem vagyok elég.

Nekem is van 2 fiú barátom, de az egyik meleg, a másik inkább csak haver, kolléga. Tehát tudom én is, hogy ez egy létező jelenség, de ritka, hogy egyik irányból sincsenek érzelmek, ezt valljuk be. Úgyhogy az exednek kicsit jogosan voltak félelmei. Viszont visszakanyarodnék oda, hogy engem egy ilyen régi barátság nem zavarna, főleg, ha csak chaten beszéltek néhányszor.

A jövőben a kapcsolat elején mondd ezt el, így elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.

2021. aug. 4. 11:12
 4/10 A kérdező kommentje:

Annyi még hozzátartozik,hogy mikor a baráttal megismerkedtem a társkeresőn é sokat beszélgettünk,randiztunk,akkor nekem ő bejött,tetszett,és akkor még akartam is volna többet.De ő nem.Később ahogy jobban kiismertem viszont már valóban nem akartam tőle semmit.Tökéletesnek éreztem ezt a felállást.És szerintem fordítva is így volt.

De én ezt is elmondtam akkor a barátnőmnek,hogy a kezdeteknél én akartam volna többet,de aztán ez megváltozott.Így nyilván jogosan volt féltékeny,hogy ha rajtam múlna akkor lenne több is köztünk...pedig tényleg nem :)

Hát igen,ez már a múlt..én is valahol megértettem,de igazságtalannak is tartottam.Hála Istennek nem kellett döntést hoznom.

Viszont kerülhetek ilyen helyzetbe később bármikor.De talán olyan nővel hoz össze a sors,aki nem fog tőlem ilyet kérni.

2021. aug. 4. 11:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Aki már az elején ennyire féltékeny, főleg 30 körül, azt repíteni kell a kukába. Majd a macskáival leéli az életét, vagy kifog valami hülyét aki ezt eltűri és megcsinál mindent, amit parancsolnak neki.

Jól tetted hogy nem dobtad el a barátod, ez volt a helyes döntés. Írod hogy fordított esetben téged is zavart volna, de szerintem ez nem így van. Ha összejössz valakivel, akkor bízol benne, elmondja hogy régóta barátok, miért kellene idegeskedni ezen? Akkor lenne gond ha gázos történetek járnak mellé, pl. ismertem egy nőt, aki ragaszkodott hozzá, hogy ő évente 2x ennél a haver csávónál fog aludni egy hétvégét, mert ez egy bevett szokás náluk és egy utolsó szemét pasi vagyok, ha ez nekem nem tetszik. Az én bevett szokásom meg az, hogy ilyenkor kinyitom neki az ajtót és repülhet szépen ahova akar.

2021. aug. 4. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor esetleg ezeket a részketeket tartsd meg magadnak, hogy régen szerettél volna tőle többet, meg stb.. Az írásod alapján nekem úgy tűnik, hogy nem teljesen igaz az, hogy te csak barátként tekintesz rá, csak magad előtt is titkolod. Ezt neked kell eldöntened. De szerintem, ha lenne lehetőséged és ő is nyitna feléd, akkor igenis akarnál tőle többet...

Ha meg valóban nem, akkor ezt a szaftos részletet ne mondd el a jövőbeli partnerednek, hogy te akartál volna többet, de ő nem, mert ez így eléggé úgy fest, hogy ő évek óta a plátói szerelmed.

2021. aug. 4. 11:27
 7/10 A kérdező kommentje:

15 év azért sok idő.Akkoriban fiatalok voltunk,egyrészt azóta a külső is sokat változott,nem bunkóságból,de nem előnyére.De nem is ez a meghatározó,hanem az elején még nem ismertem a személyiségét teljesen.De aztán rájöttem hogy mégse lehet vele olyan jó párkapcsolatban lenni,mert elég nehéz eset.Viszont így barátként,megtartani a megfelelő távolságot tökéletes.Valamint neki úgy alakult az élete,ami ellen megy az én céljaimmal,mármint megállapodott,családja lett,igaz elvált...de én gyermektelen nőt szeretnék.Szóval szinte minden ész érvem amellett szól hogy csak akkor akartam tőle kapcsolatot,mikor megismertem,később már egyáltalán nem.Viszont kell a lelkünknek kölcsönösen hogy néha beszélgessünk a történésekről.Szükségem van rá,mint barátra.

De mikor megállapodott akkor más lett a barátságunk is,kevesebbet beszélgettünk,érthető módon a párjára,és a családjára fordította az ideje nagy részét.De azért engem sem hanyagolt el teljesen.És mikor nekem volt kapcsolatom,akkor is ez volt jellemző,elsődleges volt a párkapcsolatom,így kevesebbet beszéltem a baráttal,viszont sose feledkeztem meg róla.

2021. aug. 4. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez már a múlt,tehát csak az idődet fecsérled,főleg ha végül nem is ez volt az oka,hogy szétmentetek az exeddel.

Szerintem is több van ebben,mint amennyit te bevallasz ,akár

önmagadnak is.. Máskülönben minek gondolkoznál azon,

mi lett volna ha..

Szerintem te azt bánod hogy a "barátod", akit szerettél volna

társadnak , nem téged választott anno.

De akkor meg ezt kell kiírni,oszt kalap,kabát.

Nincs benne semmi szégyelnivaló.

2021. aug. 4. 11:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Értem, viszont nagyon a körülményekre fogod, én azt veszem észre. Attól még lehetnek felé érzelmeid, még ha tudatosan el is próbálod nyomni őket. Így jogosan érezheti majd a párod, hogy csak egy pótlék/örök második, még ha az energiád nagy részét rá is fordítod. Így tényleg azt javaslom, hogyha ebből nem szeretnél problémát, akkor ezt a részét tartsd meg magadnak.

Nekem van az exem, akivel megromlott a kapcsolatom és új vizekre evezett. Ő is ennyire bizonygatta, hogy velem már ez volt a baja, meg az, meg amaz. Ennek ellenére az új kapcsolata mellett velem akarta volna megosztani a jót, s rosszat, néha benyögött romantikus jellegű dolgokat, nosztalgikus dolgokat, bókokat. És hiába tölti az idejét vele, hiába fordítja az energiája nagy részét rá, én úgy gondolom, minden ego nélkül, hogy nem az a nő számára a megfelelő. Valami hiányzik a kapcsolatából, sőt, valószínűleg több minden is, ha ezt velem próbálná pótolni, kitölteni. Így én megszakítottam vele minden kapcsolatot, de ez csak felületi megoldás,mert ha rajta múlna, keresne. És én emiatt sajnálom a jelenlegi párját, mert az idejét húzza. Na mindegy, elkanyarodtam.

Szóval én úgy gondolom, hogy minél jobban magyarázod, hogy neked nem kellene a barátod, mint nő, annál valószínűbb, hogy ez nem így van, csak a körülményekre akarod fogni. És ezen ne sértődj meg, ez az én véleményem.

De biztos lesz majd olyan nő az életedben, aki felülír majd benned mindent és nem is fogod fontosnak tartani megosztani, hogy a barátodtól ezer éve akartál volna többet. És bölcsebb is lenne, ha erről a részről tényleg nem beszélnél.

2021. aug. 4. 11:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A mai vilagban ertheto, hogy berzenkednek ettol az emberek, a csapbol is megcsalasos sztorik folynak, hol a harmadik fel egy kollega, regi barat, ex, vagy eppen egy szembejovo ember. En nem veszem ennyire szigoruan a dolgot, de a baratnom mar az elejen kozolte, hogy o 100%-ban lezarta az exeket akikkel valamilyen kapcsolata volt es elvarja viszont. Ez is ertheto valahol. Neked igy nehezebb a palya, olyat kell keresned, aki ezt toleralni tudja.
2021. aug. 4. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!