Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor neki kell gyerektartást fizetnie akkor még sok is a két gyerekre 20 ezer ft,mikor nekem akkor mit képzelek magamról h csak ennyit fizetek?
Gyerektartás emelést kértem exemtől. 5 éve ennyi,azóta exem is jobban keres már. Próbáltam bíroság nélkül meg egyezni vele. Meg fenyegetett hogy akkor elpereli a gyerekeket ha többet kérek. Sokat gondolkodtam végül be adom a bíróságra a papirokat hogy átadom a felügyeleti jogot neki. Ezt emlitettem is neki hogy jövő héten be megyek és beadom. Mondtam a jelenlegi fizetésemből fizetek majd 40 ezer ft-t,ha vissza tudok menni több műszakba akkor emelhetünk is.
Fel van háborodba hogy milyen anya vagyok,hol elég a 40 ezer ft a gyerekre,ő nem tud akkor műszakba dolgozni meg túlórazni ha nála van mindig gyerek.
Mondtam neki a csp gyerektartással együtt a bevételem 170 ezer ft,ebből nem tudom el látni a gyerekeket,albit is fizetek,te nem akarsz emelni pedig jobb hónapba a tripláját kapod annak amit én,te nondtad ha kevés a gyerektartás majd neveled őket te.
Nagyon rosszul érzem magam amiért átadom neki a gyerekeket de nem tudom őket ennyi pénzből eltartani
#10 óvodás gyerek mellett gondolom örül hogy egy munkahelyen tud dolgozni nemhogy kettőn.
Az megvan hogy az apának ugyanolyan kotelessege gondoskodni a gyerekről mint az anyának?
Én meg azokat az embereket szánom akik szerint inkább nyomorogjon anyuka a gyerekekkel ahelyett hogy atadna az apának ha azzal megoldodna az anyagi probléma.
Az apa is ugyanolyan szülő, miért ne lehetne nála a gyerek ha az anyagilag jobb? Nem az a fontos hogy a gyerek érdekeit tartsuk szem előtt? Neeem inkább legyünk onzoek ugye?
Én teljesen megértem, hogy az apjuknak, a teljes jogú másik szülőnek adja át a gyerekeket, aki mondta is, hogy kellenek neki(elpereli). Alapvetően ebben nincs hiba. Abban van, hogy a valóságban TESZ RÁJUK, a kellenek neki szöveggel csak zsarolt téged, és hiába névlegesen teljeseg jogú másik szülő, és egyenrangú az anyával, a valóságban szinte minden apa tojik a gyerekére, néha eljátszogatnak, elfuvrozgatja őket és ennyi az össz, amit nyújtani képesek egy egy atyai pofonnal megtámogatva.
Ez ellen kellene fellépnie a nőknek, akik ebben élnek! Hogy mindkét szülő valóban egyenrangú legyen a gyerekekkel való foglalkozás terén, ne legyenek külön ostoba szerepek, hanem mindkét szülő helyettesíthesse a másikat, ugyanis mindkét szülő KÉPES ARRA, amire a másik is! Anya is tud szigorú lenne, és apa is megértő, meg ilyenek. Egy apának is lehet komoly igénye a gyereke társaságára, bensőséges, odafigyelő, gondoskodó lehetne vele! Akkor nem lenne gond azzal, hogy az apánál vannak elhelyezve. A jelenlegi(meg korábbi) apák voltak a rideg szigor és pénzkereset meg szórakozás részért felelősek, na így nem tud helyettesíteni egy anyát, ez a kevésbé fontos rész, ezért háborodik fel valaki, hogy átadja a gyerekeket..
Normális az apjuk? Foglalkozik a gyerekekkel ÉRDEMBEN? Ha igen, tök oké, hogy nála lesznek, simán fizesd a negyvenet. Ha nem, igenis ki kellett volna erőszakolni a magasabb GYT, mert az a gyerekek érdeke.
Én utóbbit csináltam volna.
Nem értem a problémádat.
Add be a gyerektartás emelésére az igényedet, és kézcsókom. Úgyse fogja őket elperelni tőled. Ha meg igen: pont ott tartotok, ahol most vagy, te fizetsz, gyerekek nála.
Ez a 20 ezer hogy jött ki, ha 300 felett keres?
Keress ingyenes jogi tanácsadást, minden nagyobb városban van. De a legjobb befektetés egy jó ügyvéd lenne!
Pár here még mindig azt hiszi, hogy az exének fizet, nem a kölkeinek, akiket ő baszott világra...
Az én apám is egy ilyen féreg volt. Ha szép szóval nem megy, ki kell belőle sajtolni az összeget és akkor még hálás lehet, ha nincsenek ellene nevelve a gyerekek
2 gyerekre 40.000Ft-ot sokall? szégyen...
Nekem egy gyerekem van de már 7 éve 40.000Ft-ot állapított meg a bíróság. Azóta közös megegyezéssel feljebb emeltük és mellette fizet még mást is amire a gyereknek szüksége van. De ez nálunk sem ment simán sajnos... Nyugodtan add be bíróságra ennél jóval magasabbat fogsz kapni és nem kell őket átadnod meg fogtok tudni élni. Kitartás.
Ez tipikus.Még az is tipikusan előfordul, hogy apa ilyen-olyan okokra hivatkozva nem fizeti csak egy részét a megítélt összegnek,esetleg semmit nem fizet.Olyankor mindenki hőbörög, hogy jaaaj neeee, szegény apu😭😭😭, a rohadt szemétláda anyu miért nem érti ezt meg?Anyu azért van, hogy sose legyen munkanélküli vagy anyagi gondja, a trógerség csak apu kiváltsága.De anyu ne kérjen emelést sem soha, hát mit képzel?Nem érti, hogy apu csak 425Ft-ot tud adni fél évente 2 gyerekre?
Én azt mondom, semmiképp ne érezd magad rosszul.Sőt, annyit fizess, amennyit ő adott.Többet akkor adj, ha hivatalosan emelést kér.A többletet majd elköltöd te a gyerekekre.Ez így igazságos, eddig te is így éltél.Nem is tudom miért ne szabadna az apjának nevelni a gyerekeket, úgy is mindig azzal jönnek a férfiak, hogy ők ugyanolyan szülők.:) Vagy mégsem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!