Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár valami ilyen esetben?
Szét szeretnék menni a párommal, mert kiderült hogy rendszeresen csalt. Én eddig nem dolgoztam mióta megszületett a kicsi.
Nem vagyunk házasok, de 8 éve együtt élünk. Van egy 4 éves fiúnk.
A házat örökölte amiben élünk. Papíron szerintem semmi közöm hozzá. A bejelentett fizetése nagyon alacsony, de kézbe 400-500 ezret kap.
Amikor mondtam neki h el akarok menni vigyorogva mondta h tessék csak, mehetek majd vissza anyámhoz az 1 szobásba gyerekkel, mert ebből házból semmit nem fogok látni. Azt is mondta h felejtsem el hogy minimál bérre bejelentve 30 ezernél többet fogok látni gyerektartásra.
Igaz ez?
Őszintén mérges vagyok és igazságtalannak érzem, hogy elmegyek csupasz seggel úgy hogy ő csalt meg, ő meg fizetget majd nevetséges 30ezret és elvan a másik nővel mint hal a vízben.
Szeretném legombolni róla az utolsó fillért is. Mit lehetne tenni?
Teljesen mind1, hogy házasok vagytok-e. Mikor kezdődött az életközösség, onnan a fele a tied minden megszerzett vagyontárgynak. Független attól, hogy dolgoztál e. Az ingatlan örökölt, tehát külön vagyon.De ha pl. hozzáépítettetek 1szobát,annak a szobának a fele a tied mert gyarapodott az ingatlan értéke. Ne keverd az 1es válaszoló válaszával. A festés, járólap, ablakcsere stb. az állagmegóvás. Azt nem kérheted, hiszen közösen tettétek tönkre, közösen javítottátok ki. Ő egy lakható ingatlannal szállt be, és lakható ingatlannal száll ki.
A gyerektartás már nem %ra megy, hanem a gyermek tényleges igénye. Viszont van egy felső limit. Ha 200at keres, a gyerek igénye 150ezer,nem fogják megítélni mert 50ezerből apu nem él meg.
Ugyanilyen feleségtől válok jelenleg, mint te. Igaz az ok nem megcsalás volt. Nagy mellénnyel elment, most meg jönnek a krokodilkönnyek mikor a bírőnő nem azt mondja amit hallani szeretne.
13 Tudom hogy a másik oldalról kérdezem és valószínűleg nem szimpatizálsz velem, de légyszi beavatnál hogy hogy álltok és mire számíthat a volt feleséged?
Volt felújítás, de nem lett hozzáépítve semmi plusszban és azt is nyilván ő fizette.
13vagyok ismét
Arra tarthatsz igényt ugye, ami az ingatlan értékét növelte. Illetve annak felére. Az teljessen mindegy, hogy dolgoztál e, vagy sem. Tehét ha te kerestél az elmult évekbe 50ezret,ő 1millát,a fele akkor is téged illet. Tegyük fel, venni akarsz egy lakást ami frissen van festve, járólapozva. Fal rózsaszín, járólap kék. Te ezért nem fogsz több pénzt kiadni, mert te kék falat akarsz, rózsaszín járólapot. Tehét vétel után, szétvered. De tegyük fel, ha +1szoba,vagy garázs, esetleg valami melléképület lenne, akkor már adnál érte többet. Sajna nemmtudom egyszerűbben leirni🤔
Amire még igényt tarthatsz, az ingóságok fele. (ilyenkor szoktak a felek hajba kapni egy fazékon😂) Ez teljesen független attől, hogy ki dolgozott, ki nem. Tehát ha tavaly vettetek egy mosógépet, a fele a tied. Ugyanez az autőnál, stb. stb. Tehát minden ingóságnál.
Kp. Amikor az életközösség megszűnik, azt az összeget kell nézni. Nincs az, hogy kinek a bankszámláján van,nincs "saját" spórolt pénz. Ha apu számláján van 10mille,annak fele tied. Ha neked van 5mille,annak fele apué. Persze, ha a párna altt van, azt nehéz bizonyítani. Titkolőzni nem tud senki, mert a bíróság lekéri a bankszámlák egyenlegét. Még akár külföldről is. (persze jó pénzért) Ha esetleg valakinek van életbiztosítása, a befizetett összeg fele, illetve időszakos kamat jár a másik félnek.
De nagyon gondold meg mit csinálsz! Mindenhol azt mondogatják, jobb megeggyezni a vagyonon. Ez nagyon igaz. A bírósági illeték 6%. Az ügyvéd kb 4-5%. +illetékek, szakértői vélemények stb. Tehát ha perelsz mondjuk 10millát,1milla legalább legyen a zsebedbe. Meg persze számolj azzal, hogy évente 2-3tárgyalás. Tehát évekbe tellik, mire csak wgy végzés van a kezedbe. Ha nem fizet, még pár év a behajtás. Hidd el, jobb megeggyezni!!!
Nálunk válás, gyerekelhelyezés, gerektartás már pipa. Most megy a vagyoni eggyezkedés bíróságon kívül.
16
Az mindegy, hogy dugdossa e. Nem látszó jovedelenrol van szo. Abbol neked semmi nem fog csoppenni.
Es ismét megkerdezlek! Miert nem mesz el dolgozni?
13 vagyok
Ha nincs bamkszámlán, akkor nagyon nehéz. A bíróságon mindent bizonyítani kell. Tanuk,számlák, szerződés stb.
Pl:Azt mondod, hoztál 1millát a kapcsolatba, befektettétek a házba. Kéred vissza, és jogos is. De exed azt mondja, igaz hoztál 1millát,de azt elutazgattátok. Az nem jár vissza. Ha szüleid jönnek tanunak, és azt mondják tőlük kaptál pénzt, és azon ablakot vettetek akkor nagy valószínűséggel megítélik neked az 1miskát. Azt felejtsd el, hogy koholt hamis tanukat beszervezel. Bíróság nem játszótér. Simán bekevernek pár keresztkérdéssel, és bukta van.
Ha nincs "hivatalos" nyoma a spórolt pénznek, akkor az nincsen.
Jől gondold meg a válást. Egyedül gyerekkel, meló mellett kemény menet az élet! Mindenhol egyedül vagy, futás az életed. Gyerek beteg, meggondolod otthon maradsz e táppénzen, mert jövő hónapba a küszöböt rágjátok. A gyerektartás tényleg csak annyi lesz, hogy a gyerek alapszükségletei. Az már neked nem elég. De ugye ez így jogos. Nem köteles téged továbbiakba szponzorálni exed. És ugye akkor még fel se merült, mi van ha nem fizet gyerektartást. Mire lefut egy behajtási per, hónapok mennek el. Addig éhen halsz? Magánéleted kb 2hétbe 2nnap,ha él exed a láthatással.
Szóval nagyon gondold átt! Ha most valami csoda folytán le is gombolsz róla egy fél lakásra valót, akkor mihez kezdessz? Veszel fel hitelt? Azt is csengetni kell! Szép lassan feléled? Albérlet stb? Egyszer elfogy a pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!