Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Normális, hogy az én gyerekemm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy az én gyerekemmel apának hívatja az exem az új párját?

Figyelt kérdés

1 éve váltunk el és van egy 4 éves lányunk.

Mindkettőnknek van új párja. Az én kapcsolatom még elég friss, az övé szinte válás óta tart...

Utóbbi időben többször is hallottam a lányomtól, hogy az exem párját úgy emlegeti, hogy a másik apukám. Én mindig elmondom neki, hogy egy apukád van, az én vagyok. Erre kiderült, hogy a másik pasit is apának hívja. (Mert az exem ezt tanította neki)

Érthető, hogy kiakadok ezen? Én vagyok az apja!

Igaz, a lányom még nem ismeri az új páromat, de sose mondanám neki azt, hogy ő a másik anyja.

Az exem szerint normális, hogy apának hívja a másik férfit, mert ő él vele. De én akkor sem a gyerektől váltam el, hanem tőle. Arról meg nem én tehetek, hogy az esetek 90%-ában az anyánál helyezik el a gyereket.

Most ezt bosszúságból csinálja? Mert nem hiszem el, hogy a gyereknek nem lenne jobb elmagyarázni azt, hogy: Ő a teszem fel, Pisti, anyu szereti, együtt élünk, hívd Pistinek.

1, Becsapja a gyereket.

2, Ki próbál rekeszteni engem.

2021. aug. 3. 22:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
36%
Ezek szerint gyerekelhelyezéskor kérted hogy inkább nálad helyezzék el a gyereket? Hány éves volt akkor a gyerek?
2021. aug. 4. 06:36
 22/36 anonim ***** válasza:
70%
Amelyik no a gyerekkel zsarol, vagy a gyereket eszkozkent hasznalja, abbol sosem lesz jo szulo.
2021. aug. 4. 07:04
 23/36 anonim ***** válasza:
4%
#21 voltam, a második kérdésem tárgytalan. :D
2021. aug. 4. 07:09
 24/36 anonim ***** válasza:
16%

Ők egy család. Velük él a pasi, ő neveli. Te látod mondjuk heti 2x,nem vagy olyan szinten az apja mint az a pasi.

Mindegy, hogy biológiailag te vagy az apja.

Én is apának hívtam a nevelő apámat, és jobban is szerettem mint az igazit. Ő tanított meg biciklizni, stb. Ő volt az "igazi apa".

2021. aug. 4. 07:58
 25/36 anonim ***** válasza:
53%

24

Az hogy nálad így van egy dolog. De ha értelmezed is a kérdést, rájönnél hogy itt nem ez a helyzet. Az anya próbalja kirekeszteni az apát a gyerek életéből. Nem az apa akar eltűnni, aztán puffogni hogy ő az apa..

2021. aug. 4. 09:55
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

Bocs de buktad a gyereket mikor elváltatok.

Te már csak fizethetsz és kuss a neved.

2021. aug. 4. 10:02
 27/36 A kérdező kommentje:

21-es: Nem kértem, 3 éves volt akkor. Mellette kell lennie az anyjának, ezzel tisztában vagyok, de nagyobbaknak is többynire az anyjánál lesz az állandó lakhelye. Ezzel csak azt akartam éreztetni, hogy szinte (bármennyire is ez volt a logikus lépés) elvették tőlem egy szinten a gyereket. Az nem volt opció, hogy egy család maradunk.

24. Értem, hogy ő él vele, de akkor sem kéne összekeverni a gyerek agyát azzal, hogy 2 apja van. Attól még szeretheti/kedvelheti a másik férfit is, hogy nem apának szólítja.

Ha a te apukád nem törődött veled, azt sajnálom. Én törődök a lányommal.

Még elég kicsi, könnyen befolyásolható. Ettől én még ott leszek neki és ha nagyobb lesz úgyis megérti, hogy miért nem voltam vele fizikailag folyton.

2021. aug. 4. 10:20
 28/36 anonim ***** válasza:
72%
sajnos egy ostoba nőtől lett gyereked, így fogod már leélni az életedet. Mondd meg a nőnek, hogy ne hívassa így a másik pasit.
2021. aug. 4. 11:36
 29/36 anonim válasza:
100%
Nekem 19 éve váltak el apámék, születésem után fél évvel. Anya új párja, elvárta hogy apának szólítsam, mivel van 2 kisebb féltestvérem. Rendes apum nagyon sokáig ki volt akadva, viszont egy idő után, kb 9-10 évesen magamtól abbahagytam, és a nevén szólítom azóta (anyum párját). Szerintem törődj bele, ez úgyis a lány döntése lesz :)
2021. aug. 4. 11:40
 30/36 anonim ***** válasza:
74%

"Arról meg nem én tehetek, hogy az esetek 90%-ában az anyánál helyezik el a gyereket."

Igazából ezért kérdeztem, de így nem tudom értelmezni a mondatodat. Ha eleve nem is akartad hogy inkább veled éljen, akkor pontosan miért csodálkozol akár azon is, hogy később esetleg valaki mást fog az apjának tekinteni.

Hogy értsed miért írom, az a 90% azért 90%, mert az esetek döntő többségében a szülők így egyeznek meg. Mikor vita van, egy bírónő által leírt cikk alapján az esetek felében az apa javára dönt a bíróság. Ettől persze nem te tehetsz arról hogy az esetek 90%-ban a gyerek az anyánál marad, de arról hogy nem is próbáltál ezen változtatni, azért nem tudom ki mást lehet hibáztatni. Egy 3 éves gyereket már nem kell szoptatni, simán kerülhet az apjához is, ahogy ez az unokatestvéremnél is történt. Szóval a mi családunkban 1 esetben történt válás, és abban az 1 esetben az apához került a gyerek.

2021. aug. 4. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!