Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Netto 500 ezer forint fizetés esetén szerintetek mennyi a reális gyermektartás összege egy gyerek után,amennyiben anyuka még GYES-en van?
#1 és #2-es vagyok ismét.
Nem akarlak elkeseríteni, de a bíróságot nem fogja érdekelni, hogy Te dolgozol vagy sem és GYES-en vagy sem. Ha nem tudtok a volt pároddal megegyezni, akkor a bíróság dönt. A gyermektartás nem azért van, hogy a volt párod Téged is eltartson. Az csak a gyermekre vonatkozik, a gyermek szükségleteire.
Ha megállapítanak pl. 50 E Ft.-ot, akkor évente csak annyival emelkedik automatikusan, amennyit a pénzt veszít értékéből.
Szóval, ritkán megtudnak úgy állapodni a volt férjjel vagy akié a gyermek, hogy a gyermektartáson felül, amit a bíróság megállapít, még fizet X összeget. Ha a példánál maradva ez 50 E Ft a bíróság által, de még fizet 50 E Ft, akkor jó vagy. Ha viszont a gyermek apja nem hajlandó többet fizetni, mint 50 E Ft., akkor nem tudsz mit csinálni.
Én Neked kb. ennyit saccolok, hogy megfognak ítélni 50 E Ft.
50/F
A válás szívás.
Ők úgy veszik hogy te is hozzáteszed az 50 ezret+családi, gyes, adókedvezmény. Annyi elég egy gyerekre. A lakhatásod már nem az ex dolga megoldani.
én így számoltam:
25000 kaja (napi +-1000 FT)
10000 rezsi
10000 ruha
10000 közlekedés
5000 egyéb..( Pl mosószer, mosogatószer öblítő, wc papír, sampon, tanszerek, meg a sok egyéb amire nem is gondolnánk..)
10000 lakhatási hozzájárulás + egyéb
+ ha hozzáveszem jön még kb 30 000 az államtól (szja + csp) akkor 100 jut egy gyerekre ami kb reális ahogyan eddig éltünk.
Szóval 140 et utalok a 2 után + különórák + sport fele
560 nettóból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!