Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemmel válófélben vagyunk, megítélhetik e neki a házastársi tartást?
Van egy 6 éves lányunk, ő velem marad.
Az az igazság, hogy a feleségem nem dolgozott, maximum néha alkalmi munkát vállalt, mert én aránylag jól kerestem, így ha kicsit szűkösen is de kijöttünk egy fizuból.
Azóta ő elköltözött (van neki fickója).
Viszont azzal fenyeget, hogy asszonytartást fog tőlem kérni bírósági úton. Arra hivatkozik, hogy nem dolgozott még soha, így nagyon nehezen fog tudni elhelyezkedni.
Szerintetek ez lehetséges? Van okom félni?
34F
Olyat en is hallottam hogy valassal nem lehet veszelyeztetni a masik megelheteset.
Volt aki a párja hazaban lakott, a valassal koltoznie kellett es a birosag a felperest kerdezte megis hogyan akarja megoldani az exe lakhatasat
Ha a hazassagi vagyonkozosseg miatt az egyik alig dolgozott, mert biztositva volt a megelhetese ami valassal veszelybe kerul, ott is eselyes hogy a birosag ra fog kerdezni a dologra.
Az asszonytartasrol meg ha kiokositja egy ugyved...plane indithat is érte pert
Ha forditva nezed. Pl van egy ffi aki kitart egy nőt h ne dolgozzon elég ha nevel 3 gyereket is es legyen cseléd, ágyas, akkor tenyleg valahol jogtalan egyszercsak kidobni az utcara egy bőrönddel miutan evtizedeken at nevelt gyereket es cseledkedett es azt se tudja mi az a munkahely
Kicsit szelsoseges pelda volt ugyan csak a jog megertese miatt
#7:
Ilyenkor a jog úgy védi, hogy utcára nem dobhatja ki csak úgy egyik napról a másikra. Ez élettársra is igaz.
De azt sehol se tiltja a jog, hogy egy életerős, egészséges nő munkába álljon és önellátó legyen.
Asszonytartásra akkor lenne jogosult (esetleg), ha a közös gyerekkel egyedül marad, albérletbe kényszerül, és pici a gyerek (pár hónapos), így még hosszú ideig nem tud munkába állni, hogy el tudja tartani kettejüket. A gyerektartás, gyes és családi nyilvánvalóan nem elég erre.
Olyan esetben erre szerintem esélye sincs, amikor a közös gyerek az apával marad. Valóban az anyának kell gyerektartást fizetnie. Ezt viszont akkor is, ha jelenleg nincs munkája. Megítélik a minimumot, és senkit se érdekel, hogy miből fizeti.
Nem fognak semmit megitelni.
Asszonytartas egyébként sincs. Rokontartas van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!