Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségemmel válófélben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemmel válófélben vagyunk, megítélhetik e neki a házastársi tartást?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves lányunk, ő velem marad.

Az az igazság, hogy a feleségem nem dolgozott, maximum néha alkalmi munkát vállalt, mert én aránylag jól kerestem, így ha kicsit szűkösen is de kijöttünk egy fizuból.

Azóta ő elköltözött (van neki fickója).

Viszont azzal fenyeget, hogy asszonytartást fog tőlem kérni bírósági úton. Arra hivatkozik, hogy nem dolgozott még soha, így nagyon nehezen fog tudni elhelyezkedni.

Szerintetek ez lehetséges? Van okom félni?

34F

2019. jan. 21. 07:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérhet ilyet, elköltözött van pasija "aki eltartja" illetve te neveled a kislányt így neki kell fizetnie gyerektartást.
2019. jan. 21. 08:32
 12/20 A kérdező kommentje:
Mivel privátban többen kérdezték, így hozzáteszem, hogy közösen állapodtunk meg, hogy a lányunkat nálam marad. Engem az sem érdekel, ha nem fizet gyerektartást, csak ne hagyjon engem békén az asszonytartással..
2019. jan. 21. 09:12
 13/20 A kérdező kommentje:

-ne

Bocsánat félreírtam, ideges vagyok

2019. jan. 21. 09:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb lelki nyugalommal mondd, hogy pereljen asszonytartasért, aztán a bíróság dönt.

Érdemtelenségre hivatkozva még a szülőtartást se szokás megítélni.

Egyébként valóban csak rokontartás van. 10-15 ezer havonta az átlagos összege.

De: a gyerek érdekei az elsődlegesek. A kiskorú eltartását nem veszélyeztetheti. Gondolom, annyira jól te se keresel, hogy csont nélkül el tudj tartani két teljes háztartást, úgyhogy nem ítélnek meg az exednek lószaft se.

2019. jan. 21. 09:34
 15/20 anonim ***** válasza:
65%

Elég papucsnak tűnsz, úgyhogy mindenképp fogadj ügyvédet, bízd meg azzal hogy az ex nejedből préseljen ki annyit amit lehet.

Utána lehetsz nagylelkű ha nem fizet időben. Asszonytartásra semmi joga.

Gyerektartást mindenképp kiperelnék belőle, a maximumot, aztán járjon a szája. Mindjárt hangnemet fog váltani, fenyegetőzés helyett könyörögni fog.

Undorítók az ilyen nők, paraziták, akik ha mincs kin élősködni akkor bevadulnak. Ne hagyd hogy továbbra is papucsnak nézzen.

2019. jan. 21. 10:24
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"A házassági életközösség megszűnése esetén házastársától, a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani."

Az, hogy lusta dolgozni, nem számít "önhibáján kívül"-nek.

Ráadásul ezt nem köteles senki a maga vagy a gyermeke kárára fizetni. Mivel neked kell eltartanod a gyereket is, neki meg csak saját magát, nem hiszem, hogy tőled vennének el pénzt. Inkább neki kell majd fizetnie.

2019. jan. 21. 10:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs okod félni!

Ennek ellenére legyen ügyvéded.

2019. jan. 21. 13:59
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért húzta elő ezt az asszonytartás-dolgot, hogy te ijedtedben önként mondj le a gyerektartásról.
2019. jan. 21. 14:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan a kèpèbe röhöghetsz, ès azèrt figyelmeztesd, hogy akkor gyűjtsön pènzt előtte, mert bizony mint vesztes felét őt fogja terhelni a per ès ügyvèdi költsèg.

Gyt-t meg igenis kèrj tőle. Az jár a gyereknek, neki pedig mint szülőnek, közelessège hozzájárulni a gyermek eltartásához.

Nincs min izgulni, Magyarországon nincs asszonytartás. Esetleg nagyon nagyon ritka körülmènyekben. De így, hogy èleterős (gondolom) nő, ès a gyerek is nálad van, a bíróság is ki fogja röhögni.

2019. jan. 21. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Keresel tanút akivel megcsalt. Ő volt a hibás a válásnal. Ennyi.

Nem ennyi,mert ez senkit nem érdekel a bíróságon.Nem nézik,hogy ki miatt és miért ment tönkre.

Kérdező: Van akinek megállapítják,ismerősöm kap asszonytartást,de ott 3 gyerek volt,a legkisebb csecsemő,és apuka szó nélkül dobbantott.Így sem fizetett sokat összesen 80 ezret,mi az 3 gyerekre.

De neked nincs miért félni ha a kislány veled marad,de még ha a nővel maradt volna (szándékosan nem anyát írok) akkor sem ítélnék meg.

2019. jan. 23. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!