Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár ilyen esetben valami a feleségnek?
Adott egy házasság ahol az utolsó években csak a férjnek volt munkaviszonya. Kiemelkedően keresett ezért a feleségnek nem volt kedve dolgozni. A férj végül is nem szólt érte. Válás esetén a házasság alatt a férj által vásárol ingatlanból jár a feleségnek?
Az ingatlan vásárlása jelentős hitellel történt. Amit a férj fizet.
Bútorokat vettek, ezt is a férj fizetéséből.
Tehát ha jár a feleségnek az ingatlanból akkor a hitel törlesztő felét is fizetnie kell?
Ezenkívül a férj bankszámláján van nem kis összeg, amit a saját fizetéséből tett félre. Ezért ő dolgozott meg. Abból is járna a feleségnek?
Nem tudom, hogy áll anyagilag a feleséged, de ha nem dolgozik, nincs félre tett pénze, ne aggódd agyon a dolgot. Ha ügyes vagy, be tudod szorítani a megeggyezésbe a kis aranyásót.
Kb. 10-12%nak kell zsebbe lenni, ha bíróságra akar menni vagyonmegosztásba. Bíróság ha jól tudom 7% ügyvéd kb 5%.+szakértői vélemények, igazolások, banki dolgok kikérése stb. Tehát ha követel 20miskát,2milla kell hogy legyen a zsebébe😉. +kötél idegek, xanax stb. Egy vagyonmegosztás nem 2nap a bíróságon. Ezért mondja mindenki, jobb a közös megeggyezés. Ha normális az ügyvédetek, ők is ezt fogják szorgalmazni.
Fizetés nélkül, nem fogod megúszni,az biztos!
Az én mesém szinte teljesen ugyanaz mint a tied. Tőlem 20millát követel az aranyásó. Most várok mikor lesz felesleges 2miskája amit kockáztat. Én hiába akarok eggyezkedni, ő nagyon hajtja a bíróságot😂😂😂. Összerakok egy bankszámlára 15millát,lekötöm,és várok dolgozzon meg érte. De erre nem fog sor kerülni, mert fel fogja adni. Ha gondolod irj privátot, talán tudok segíteni.
Én akarok elválni, feleségem nem akar beadni semmit. Annyit kér hogy
segítsek megoldani a lakhatását amíg nem talál munkahelyet. Vírus miatt nem piacképes a szakmája, leépítések voltak.
Ezért kérdeztem köteles vagyok e segíteni lakhatási problémájában, nem szándékoznék már rá költeni semmit.
"Gondolom feleség így nem fér hozzá."
De igen. A bíróság elől nem tudod eltüntetni.
"lakás az enyém"
Most akkor két lakás van? Csak mert a kérdésben szereplő lakás közös.
Csak megjegyzéskent, a valóban saját tulajdonú, közösen lakott lakásból sem küldheted el a férjed/feleséged amíg nem zajlott le a válás.
16 , most nem azert de ennyit segithetnel hogy amig meloja lesz legyen hol laknia.
Kinek a neven van az ingatlan?
De szerintem ha csak a te neveden van akkpr sem rakhatod ki csak úgy. Meg amugy belegondoltal? Semmi penzzel hova menne?
Igazabol szerintem is gaz hogy a feleseged lusta, de tudod neked meg megfelelt evekig...szoval nem nagyon ertem a hirtelen haborgast..gyanitom uj no van a lathataron. Mas lenne ha azt mondanad hogy beadod a valast es van x honapja osszeszedni magat. De igy..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!