Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jár ilyen esetben valami a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jár ilyen esetben valami a feleségnek?

Figyelt kérdés

Adott egy házasság ahol az utolsó években csak a férjnek volt munkaviszonya. Kiemelkedően keresett ezért a feleségnek nem volt kedve dolgozni. A férj végül is nem szólt érte. Válás esetén a házasság alatt a férj által vásárol ingatlanból jár a feleségnek?

Az ingatlan vásárlása jelentős hitellel történt. Amit a férj fizet.

Bútorokat vettek, ezt is a férj fizetéséből.

Tehát ha jár a feleségnek az ingatlanból akkor a hitel törlesztő felét is fizetnie kell?

Ezenkívül a férj bankszámláján van nem kis összeg, amit a saját fizetéséből tett félre. Ezért ő dolgozott meg. Abból is járna a feleségnek?

2021. máj. 24. 22:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
62%
SZERINTEM, itt a feleség akkor járna a legjobban, ha lemondana minden követelésről, cserében a férj egyedül lenne adós a házra.
2021. máj. 24. 23:00
 12/33 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem úgy igazságos, ha minden dolog a tulajdonosához kerül, a közösön meg osztoznak.
2021. máj. 24. 23:04
 13/33 anonim ***** válasza:
98%
Igen, jár neki, és ellenkező esetben a férjnek is járna ugyanígy a házasság alatt megkeresett vagyon fele.
2021. máj. 24. 23:06
 14/33 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom, hogy áll anyagilag a feleséged, de ha nem dolgozik, nincs félre tett pénze, ne aggódd agyon a dolgot. Ha ügyes vagy, be tudod szorítani a megeggyezésbe a kis aranyásót.

Kb. 10-12%nak kell zsebbe lenni, ha bíróságra akar menni vagyonmegosztásba. Bíróság ha jól tudom 7% ügyvéd kb 5%.+szakértői vélemények, igazolások, banki dolgok kikérése stb. Tehát ha követel 20miskát,2milla kell hogy legyen a zsebébe😉. +kötél idegek, xanax stb. Egy vagyonmegosztás nem 2nap a bíróságon. Ezért mondja mindenki, jobb a közös megeggyezés. Ha normális az ügyvédetek, ők is ezt fogják szorgalmazni.

Fizetés nélkül, nem fogod megúszni,az biztos!

Az én mesém szinte teljesen ugyanaz mint a tied. Tőlem 20millát követel az aranyásó. Most várok mikor lesz felesleges 2miskája amit kockáztat. Én hiába akarok eggyezkedni, ő nagyon hajtja a bíróságot😂😂😂. Összerakok egy bankszámlára 15millát,lekötöm,és várok dolgozzon meg érte. De erre nem fog sor kerülni, mert fel fogja adni. Ha gondolod irj privátot, talán tudok segíteni.

2021. máj. 24. 23:15
 15/33 anonim ***** válasza:
95%
#8 nem véletlen hogy jognak hívják és nem igazságnak. ;)
2021. máj. 24. 23:24
 16/33 A kérdező kommentje:

Én akarok elválni, feleségem nem akar beadni semmit. Annyit kér hogy

segítsek megoldani a lakhatását amíg nem talál munkahelyet. Vírus miatt nem piacképes a szakmája, leépítések voltak.

Ezért kérdeztem köteles vagyok e segíteni lakhatási problémájában, nem szándékoznék már rá költeni semmit.

2021. máj. 24. 23:32
 17/33 anonim ***** válasza:
96%

"Gondolom feleség így nem fér hozzá."

De igen. A bíróság elől nem tudod eltüntetni.

"lakás az enyém"

Most akkor két lakás van? Csak mert a kérdésben szereplő lakás közös.

Csak megjegyzéskent, a valóban saját tulajdonú, közösen lakott lakásból sem küldheted el a férjed/feleséged amíg nem zajlott le a válás.

2021. máj. 24. 23:36
 18/33 anonim ***** válasza:
78%

16 , most nem azert de ennyit segithetnel hogy amig meloja lesz legyen hol laknia.

Kinek a neven van az ingatlan?

De szerintem ha csak a te neveden van akkpr sem rakhatod ki csak úgy. Meg amugy belegondoltal? Semmi penzzel hova menne?

Igazabol szerintem is gaz hogy a feleseged lusta, de tudod neked meg megfelelt evekig...szoval nem nagyon ertem a hirtelen haborgast..gyanitom uj no van a lathataron. Mas lenne ha azt mondanad hogy beadod a valast es van x honapja osszeszedni magat. De igy..

2021. máj. 25. 00:40
 19/33 anonim ***** válasza:
98%
Mikor elvetted feleségül, akkor tudtad, hogy vagyonközösségbe léptek. Azt is tudtad, hogy kevesebbet keres nálad. Azt sem ellenezted eddig, hogy ő nem dolgozik. A külföldi bankszámlához nem neki kell hozzáférnie, hanem a bíróság fogja bekérni. A lakás, amit a házasság alatt vettetek, az közös, nem rakhatod ki belőle.
2021. máj. 25. 00:52
 20/33 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem, ha szted nem fair a 50-50, minek házasodtál meg? Kb ez az egész lényege.
2021. máj. 25. 01:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!