Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jár ilyen esetben valami a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jár ilyen esetben valami a feleségnek?

Figyelt kérdés

Adott egy házasság ahol az utolsó években csak a férjnek volt munkaviszonya. Kiemelkedően keresett ezért a feleségnek nem volt kedve dolgozni. A férj végül is nem szólt érte. Válás esetén a házasság alatt a férj által vásárol ingatlanból jár a feleségnek?

Az ingatlan vásárlása jelentős hitellel történt. Amit a férj fizet.

Bútorokat vettek, ezt is a férj fizetéséből.

Tehát ha jár a feleségnek az ingatlanból akkor a hitel törlesztő felét is fizetnie kell?

Ezenkívül a férj bankszámláján van nem kis összeg, amit a saját fizetéséből tett félre. Ezért ő dolgozott meg. Abból is járna a feleségnek?

2021. máj. 24. 22:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
A házasság alatt szerzett vagyon és adósság fele-fele arányban fog megoszlani. Ezen túlmenően - viszonylag új jogintézmény de széleskörűen alkalmazzák (és a feleséged ügyvédje tudni fog róla) - az asszonytartás aminek a jogcímén még ezen felül is követelhet pénzt. Szóval haver ha nincs k.rva jó ügyvéded akkor hiába háborogsz tejelni fogsz mint a katonatiszt.
2021. máj. 25. 02:24
 22/33 anonim ***** válasza:
megszívtad, feles minden.
2021. máj. 25. 05:24
 23/33 anonim ***** válasza:
97%

És az miért releváns hogy te sokszor annyit kerestél mint ő? Gondolom nem WC papír helyett hasznaltatok az ő fizetését hanem azt is elköltöttétek.

Mi most készülünk házat venni a párommal. Az én fizetésem kB arra elég hogy kifizessuk a hitelt és utána az ő pénzéből fogunk élni. Ami háromszor annyi mint az enyém. Szép is lenne ha válás esetén kozolne hogy nekem semmi nem jár.

Várj kitalalom, most fogod bedobni hogy a saját fizetését csak ruhára meg cipőre költötte.

2021. máj. 25. 06:03
 24/33 anonim ***** válasza:
82%
Gondolom ő volt az aki vitte a háztartást, intézte a napi ügyeket, amik a mindennapi élethez kellenek. Gondolom ezért nem fizettél neki egy vasat se. Pedig egy bejárónőnek és egy asszisztensnek nem keveset kell perkálni, hogy elvégezze, amit a feleséged megcsinált. A szexről nem is beszélve. Ha ő nincs, akkor barátnőkre, prostituáltakra költesz. Szóval őszintén nem értem, hogy gondolod azt, hogy neki nem jár semmi.
2021. máj. 25. 06:20
 25/33 anonim ***** válasza:
61%

De gondolom az, hogy ingyen mosott főzött takaritott rád, az rendben volt....Nem is olyan régen , (nem tudom hol) válaskor, a ferfinak kinkellett fizetnie a Nő altal otthon, éveken át elvegzett ingyen munkát.

Mindenben feleznetek kell! Ugyanis, minden hazassagban szerzett vagyon az közös. Az én férjem is 5x annyit keres, (amiért sokszor 12-14 orakat ül a gépnél) de en rendezem a gyerekeket, én tanulok gyerekekkel, én tartom tisztán a házat, én viszem a gyerekeket oviba - a házimunka 100%át megcsinálom....közben 6 oraban dolgozok (itthonról) a ház, és a gyerekek körülő teendő, napi szinten elvisz 4-5 órát és akkor egálban is vagyunk....

Szép is lenne, ha váláskor ezt nem vennék figyelembe! Ha ez igy lenne, az emberi faj kihalna, mivel normális Nő, innentől kezdve nem szülne!

2021. máj. 25. 07:35
 26/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.

A lakás az én nevemen van, az én pénzemből lett fizetve.

A hitelt ugyanígy egyedül igényeltem kezes nélkül.

Sajnos amikor az adás-vétel történt már házasok voltunk.

Ennek ellenére az én lakásom ahol élünk.

Míg dolgozott feleségem sem láttam a fizujából semmit, volt tartozása azt rendezgette, meg magának vett dolgokat. Rezsit, kaját én álltam.

Aztán beteg lett, végül a vírus miatt sincs munkahelye. Most már lehetne, akar is dolgozni ami jelenleg még nem sikerült.

Háztartást ő csinálta ahogy írja itt valaki, szerintem az a heti egy takarítás, mosás, heti kb. két főzés több napra nem megerőltető.

Emiatt is gondoltam hogy amit félre tudtam tenni a fizetésemből az az enyém.

Nincs másik nő, elegem lett belőle ennyi. Már nem úgy viszonyul hozzám mint pár éve. Szeretném ha elköltözne, az anyjáéknál meg tudja magát húzni amíg talál lakásmegoldást. Miért segítenék ebben anyagilag?

Felnőtt ember mint én. Ha már így alakult az életem, jó volna új életet kezdeni nélküle.

Beadnám a válást, de nem akarok vitatkozni a lakásomban vele a továbbiakban. Ezért szeretném ha elmenne minél hamarabb.

Asszonytartás járna? Remélem nem hisz nem munkaképtelen.

2021. máj. 25. 11:12
 27/33 anonim ***** válasza:
86%
Mondtam hogy mindjárt kitalalja hogy az asszony csak magára költötte a fizetését :D napi kamu
2021. máj. 25. 11:38
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Házasságban nincs olyan, hogy a te pénzed, meg te lakásod, meg te hiteled. Vagyonközösség van.

Ha a lakás tulajdoni lapján csak a te neved szerepel, attól még törvény szerint a feleségedé a fele. A hitel ugyan ez, ha a házasság alatt vetted fel, akkor közös. A megtakarítás szintén. Próbálhatsz persze trükközni, de vagyonmentésért megütheted a bokád.

Amúgy csak kibújt a szög a zsákból. Próbálod itt lusta semmirekellőnek beállítani, közben önhibáján kívül nem dolgozott, és otthon minden alád volt rakva.

2021. máj. 25. 11:48
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

ha a feleséged nem tudja fizetni a hiteltörlesztő felét, úgy alkudjatok ki ennek megfelelően valamit.

Gyerek van amúgy?

2021. máj. 25. 11:57
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

"A lakás az én nevemen van, az én pénzemből lett fizetve.

A hitelt ugyanígy egyedül igényeltem kezes nélkül.

Sajnos amikor az adás-vétel történt már házasok voltunk.

Ennek ellenére az én lakásom ahol élünk."

Házasság alatt szerzett vagyon 50-50. Az nem a te lakásod.

2021. máj. 25. 13:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!