Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miattam ment tönkre a 19 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gabor46 kérdése:

Miattam ment tönkre a 19 éves fiam?

Figyelt kérdés
Szófogadó,jó tanuló csendes gyerek volt.Exfeleségem szerint akkor rontotta le az eredményeit amikor megismerkedtem egy lánnyal aki odaköltözött hozzám ők pedig elmentek az anyjáékhoz lakni.Fiam velem maradt ekkor 12 éves volt.Nem akart apósékhoz költözni anyja pedig nem akarta erőltetni. 5-ös tanulóból szinte bukásig lerontotta eredményeit.Nem tisztálkodik,szobája rendetlen piszkos.Középsuli ment neki valahogy de érettségije nem sikerült.Nem érdekli semmi.Ennyi év alatt nem lehet feldolgozni ezt?Vagy ilyen lett volna akkor is ha nem teszem ezeket a dolgokat?Szerintem pedig joggal várhatom el hogy most már álljon talpra.Azért 7 év eltelt,anyja is látogatta végig,mosott rá takaritott nála.Pszichológushoz is hordta sokáig.Engem okol az anyja pedig csak szerelmes lettem...azt mondta családpusztitó,önző phasz vagyok.

2021. ápr. 10. 13:09
1 2 3 4 5
 31/41 Ollókezű Edward ***** válasza:
100%
Van az a szint, amikor már nem éri meg a vesződést. Jobb is azoknak, akik egyedül maradnak, legalább nem kell rabszolgáskodni egy önző emberszabásúnak, aki bármikor kidobja egy új cselédért. Mekkora veszteség, tényleg.
2021. ápr. 10. 16:28
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ha a nő dolga a gyerek, akkor minek nálad van/volt?

Ha nem érdekel a te felelősséged a történetben, akkor miért írtál ki kérdést róla?

Az élet tele van megválaszolatlan kérdésekkel! 🤔

2021. ápr. 10. 16:36
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, hogy 12 éves volt a fiú, amikor veled maradt. 12 éves már nem kicsi gyerek, már akkor meg kellett volna rá tanítani, hogy legalább a saját szobáját ő takarítsa, tartsa rendben. Most pedig már 19 éves felnőtt férfi, tehát sem az anyjának, sem senki másnak nem kötelessége mosni rá, takarítani utána, stb! Felnőtt ember, neki kell ezeket megcsinálnia! Egyáltalán nem jogos, hogy te elvárnád az anyjától, hogy a felnőtt fiát kiszolgálja, mint egy kis gyereket!

Egyébként ez, hogy a suli sem ment neki, a környezetével, saját higiéniájával sem törődik tipikusan depressziós tünetek. A pszichológus mit mondott, amíg járt hozzá? El kellene neki menni újból, akár másikhoz is, ha az előző nem használt. Sőt, pszichiáter kellene neki, tényleges kezelés, nem pedig csak beszélgetés, mert az nem fog megoldani semmit!

Azon meg felesleges rágódni, hogy miért lett ilyen, mert visszacsinálni már úgysem tudjátok. Inkább arra kellene koncentrálni, hogy most segítsetek rajta, hogy egy kis életkedvet verjetek bele, meg önállóságra vegyétek rá!

2021. ápr. 10. 16:45
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

"az ő dolga lett volna, hogy a gyerekek feldolgozzák a válást"

Hogy mi van?! Ekkora suttyó parasztot esküszöm a Föld nem hordott még a hátán, mint amilyen te vagy, kedves kérdező.

TE hagytad ott a feleséged hogy új lyukat tudjál tömni, TE miattad költözött el - és persze mit képzel magáról ez az asszony, hogy megviselte az egész - TE vagy az, akinél ez a fiú él.

Vagy te úgy gondolod, hogy a gyermeknevelésben betöltött szereped azzal véget is ért, hogy az anyjába spriccelted a magvaidat, utána meg boldoguljon vele ő, hát ő az anyja...

Egy senkiházi vagy. Szégyellhetnéd magad.

2021. ápr. 10. 16:52
 35/41 anonim ***** válasza:
4%
Elváltatok, jobb mintha csak a gyerek miatt lettetek volna együtt. Egy kapcsolat két emberen áll, nem egy harmadik személyen.
2021. ápr. 10. 16:52
 36/41 anonim ***** válasza:
95%
Ne bosszankodjatok ezen a lényen, megvan a maga keresztje, kínlódhat egy életet az életképtelenre nevelt fiával. Itt emancimanci földén sokkal kellemesebb az élet, mint a te középkori felfogású szemétdombodon. A gyerekeidet sajnálom egyedül, hogy ilyen elbaxott apjuk van.
2021. ápr. 10. 17:12
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Az anyja járt oda takarítani, mert a nőd nem akarta? És még kérded, hogy miattad lett ilyeb?

Mindhármótok kellett hoztá, az anyja, a nőd meg te is.

Én váltam, fiamat felváltva neveljük, apja nője is gondoskodik róla, de az én férjem is, ha itt van. Ez a normális.

2021. ápr. 10. 20:50
 38/41 anonim ***** válasza:
94%
Ha már a te elcseszett "hol a nők helye" logikádat követjük, akkor ezt te a rendszert te rúgtad fel. Odaköltöztetted a kis luvnyádat a feleséged helyére, aki mehetett vissza a szüleihez gyerekestül. Ő addig fenntartotta a családi életet, te meg szétbarmoltad mert a farkaddal gondolkodtál. Ügyes vagy. Majd most még minden az anyja hibája mert nem jár hozzád meg a nődhöz a 19 éves gyerek után ganézni... nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed bármilyen szinten is igazad van. Lehet anyukádnál még a cselédkedés volt a divat, de a világ változik, faluhelyen is. A nők dolgoznak, teljes jogú kenyérkeresők és nem háztartási biorobotok. Te pedig köpj fel és állj alá. Ezt a családot tönkretetted, a fiadat tönkretetted, és még most sincs benned annyi, hogy vállald a felelősséget. Nos én nőként megmondom neked hol a helyed: a falu legótvarabb disznóólában, de addig is szagold a neveletlen fiad seggszagát, nagyon megérdemled. Puszi emancimanci földéről, ahol az ég sokkal kékebb, a fű meg zöldebb.
2021. ápr. 10. 22:04
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a volt feleségednek!
2021. ápr. 11. 01:18
 40/41 1Léna ***** válasza:
100%

Ez azt jelenti, hogy a fiadnak csak egy szobát adtál?

Neked sem volt apád?

A férfi példát a fiuknak az apa tanítja. Talán nem kaptál jó példát te sem? Még ez sem indokolja, hogy megvond a szeretetet a saját fiadtól. A szeretet, a törődés, a biztos háttér nélkül a gyerekek élete gyakran kisiklik. Mint ahogyan egy növény nem fejlődik víz nélkül, úgy a gyerekek fejlődése, kibontakozása sem történik meg szeretet nélkül, melyben a leghangsúlyosabb a szülői szeretet.

Az ex feleséged tett valamit a fiáért, de te csak egy fedelet adtál neki.

Tulajdonképpen valami elismerésre vársz?

2021. ápr. 11. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!