Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló anya vagyok.15 éves, kisebbik lányomat visszakövetelheti az apja, ha kimegyek külföldre dolgozni? -Hitel fizetése miatt mennék csak. A nagyobbik lányom 19 éves elmúlt, nagykorú. Ő nem lehet gyámja a kicsinek?
Nem szeretne a kicsi sem visszamenni az apjához, de tartok tőle, hogy megtenné az apja, hogy magának követeli a gyereket, ha másért nem, hát azért, hogy én a kinti, magasabb fizetésemből majd jó kis gyerektartást fizessek, mikor ő most 15.000.- ft-ot fizet a gyerekre (a nagy már nem tanul).
Szóval, ha a nagyobbik lányom (vagy a szüleim) vállalják a kicsi fölötti gyámságot, akkor is elsőbbséget élvez az apa?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen..
Elvileg eldöntheti kivel szeretne, de az nem a lányod.. Avgy veled, vagy a férjeddel lehet.. Ha mész külföldre vidd alanyodat is.. Neki is jobb lenne ott tanulni, és a nyelv miatt is..
Ténylegesen a szüleim és a nagylányom felügyelete alatt lenne, velük élne.
Amúgy kivihetném az apja engedélye nélkül is? Mert szerintem tuti, hogy nem menne bele, hogy kivigyem.
Nem, az apa engedélye nélkül nem viheted ki. Tavaly márciusban változott a törvény, mert korábban minden kiköltözéshez (ha a két szülő együtt ment ki akkor is - csak nem mindenkit kaptak el) kellett elvileg, de azóta ha mind a két fél beleegyezik akkor nem kell. A gyerek mit akar? Ha menni akar, akkor apukát tények elé kell állítani és megkérdezni, hogy bevállalja-e a gyereke utálatát, hogy miatta hagyott ki egy utazási, nyelvtanulási lehetőséget... Hátha azért elgondolkozik.
Ha mindenáron meggátolná, akkor lehet menni hogy a gyámhatóság engedélyezze. Ha kint biztosított a megélhetés, tanulmányok, ráadásul nem is kicsi már, így akár engedélyezhetik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!