Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hova helyeznétek el a gyereket?
Nem konkrét esetről van szó; a kérdésem általános jellegű!
Azt gondolom, a legtöbben tisztában vagytok azzal, hogy válás esetén az esetek döntő többségében az anya kapja a gyereket, ha több van, akkor az összeset. Nagyjából 90-95% körül lehet az anyánál elhelyezettek aránya; függetlenül attól, hogy melyikük a "jobb" szülő (értsd: melyik szülő tudja őket jobban nevelni, ki tud nekik megfelelő példát mutatni [morális jelleg]).
A kérdésem alapvető kiinduláspontja, hogy valóban 90-10 arányban jogos, hogy az anyák kapják a gyermekeket? Vajon ez egy megkövesedett társadalmi konvenció vagy tényleg így van? Hisz az apának is ugyanannyira joga van a gyerekeihez, mint az anyának. Ugyanakkor a gender folyamatok tekintetében a nők sok esetben diszkriminálva vannak, amik ellen felemelik a hangukat; de ebben a tekintetben a férfiak vannak ebben a szerepben.
Képzeljünk el sok-sok olyan esetet, ahol a férfi és a nő nagyjából azonos módon tölti be a szülői szerepet. Ezt figyelembe véve ti maradnátok a konvencionális 90%-10% felosztásnál, vagy támogatnátok-e azt, hogy az apák nagyobb arányban kapják meg a gyerekeket?
Természetesen a véleményeteket szívesen olvasom kifejtve is!
Nem tudom, ha válnánk és lenne gyerek mindent megtennék, hogy HOZZÁ kerüljön.
A legfőbb ok, hogy én NEM akartam sosem igazán, csak miatta vállaltam, mert Ő akarta annyira. Akkor pedig alap, hogy Ő fogja a továbbiakban nevelni, hiszen Ő vergődött kölyökért, nem én :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!