Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha van közös megegyezés, akkor jelen helyzetben van tárgyalás? Ha igen, mikor várható hogy kituzik az időpontot?
Figyelt kérdés
2020. dec. 7. 11:17
1/10 anonim válasza:
targyalas mindig van. Ha van gyerek 2 is. Ha nincs, akkor 1. Februarban beadott valoperem volt, kozos megegyezes, szeptember kozepen mondták ki a valast ugy, hogy van 2 kozos gyerek, de a 2 tárgyalás 1 heten belul lezajlott
2/10 A kérdező kommentje:
Jelen Covid-os helyzetben is?
2020. dec. 7. 11:32
3/10 A kérdező kommentje:
Tárgyaláson mi várható? Ha vége ki balra ki jobbra?
2020. dec. 7. 11:33
4/10 anonim válasza:
marciusban nyakig benne voltunk a karantenban. A papírokat eleg volt elektronikusan benyujtani ugyfelkapun keresztul. Most szerintem nincs 'zarva' a birosag, igy biztosan vannak targyalasok is. A targyalason a biro kikerdez, hogy a közös megegyezes akkor ugy van e ahogy leirtatok. Amit fontos tudni, hogy a vagyonmegosztas mar nem a birosag hataskore, nem érdekli a birot, hogy ki mit kap, hogy lett a vagyon felosztva. Azt kulon polgari vagyonmegosztasi perben kell intezni, ha nincs egyezseg.
5/10 anonim válasza:
4-es ez tuti? Úgy tudtam, hogy amit házasság alatt én kerestem, én bankszámlámon van, azt is el kell felezni, mert közös vagyon
6/10 anonim válasza:
igen, a házasság alatt szerzett közös vagyon az feles (meg a hitelek is, meg ugy is ha a hazastars nem tudott a felvetelerol...)
itt csak arrol van szo, hogy a vagyonmegosztas nem a valóper része már, arról külön kell polgári pert indítani. Ha mindenben van megegyezes, akkor termeszetesen nem kell inditani semmit, megállapodtok az elosztasrol, meg kapja ki-ki a maga reszet es elsetaltok a lemenő nap fényébe...
7/10 anonim válasza:
de ha pl vitatkozas van evekig, akkor is kimondjak a valast
8/10 anonim válasza:
Szeptember 3án adtam be a keresetet a bíróságra, akkor már 2 hónapja külön éltünk. Minden tárgyi eszközünket elosztottuk. A kôzös pénzeinket is szétdobtuk, írtunk róla egy vagyon megosztási papirt netes séma alapján. Közös hitel nem volt,a ház amibe laktunk az övé. A két gyereket közös felügyelettel neveljük. Most december elején volt az első tárgyalás. Csak annyit kérdeztek megtudtuk e egyezni a vagyoni dolgokban meg hogy hogyan látjuk el a gyerekeket. Mivel nem volt vitás kérdés kb 20 percvolt a tárgyalás és visszarendelt minket pár nap múlva a második tárgyalásra,ami kb 5 percvolt és kimondták a válást.
9/10 A kérdező kommentje:
Ez biztató. Remélem nálunk is rendben lesz minden..
2020. dec. 8. 10:04
10/10 Nagyfater válasza:
Tárgyalás mindig van, az időpont kijelölése a bíró(ság) leterheltségétől függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!