Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért jönnek a férfiak folyton...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jönnek a férfiak folyton azzal a szöveggel, hogy ők csak rosszul járhatnak a házassággal, mert váláskor "a nő viszi a háza felét", mikor ez a valóságban egyáltalán nem így van?

Figyelt kérdés

Van ez a duma, miszerint a nők jól járnak a válással, mert anyagilag lehúzhatják a pasit és vihetnek mindent, aztán szegény férfiak meg kezdhetik elölről a nulláról.

Egyrészt, egyáltalán nem az a jellemző, hogy a pasiknak 30 éves korukra van egy saját hitelmentes házuk, amit kemény munka árán ők raktak össze és a nő meg csak beleteszi a fenekét... a többség közös hitellel szerez saját otthont, és nem biztos, hogy a férfi tesz bele többet, a saját környezetemben is látom, hogy legalább ugyanennyi helyen a nő részéről jön a több pénz. Gondolok itt például arra, hogy a nő családja ad bele az önerőbe néhány millió támogatást (nyilván a pasiknak sem maguktól van sok pénzük, őket is a szülők szokták megdobni milliókkal lakásvásárláskor).

Arról nem is beszélve, hogy a házasság előtt szerzett vagyon nem közös, szóval a nő nem tudja vinni. A közös vagyonnak meg csak a fele jár neki, ez már 15 éve is így volt, mikor az én szüleim váltak, az anyámnak is hitelt kellett felvennie, hogy kifizesse a ház felét apámnak, és senkit nem érdekelt, hogy utána alig marad pénzünk és apám meg egyáltalán nem is volt hajlandó gyerektartás fizetni...

Most nem értem, miért kevernek itt bele olyan elemeket, amikor a pasi önszántából hagyja ott a lakást, ki a franc kötelezi erre? Senki.

2020. jún. 21. 18:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
11%
Ez azert nem teljesen így van. Ha minden anyagi dolgot a pasi fizet akkor azert 5-7 ev gyerekneveles miatt nem igazan arányos a fele ház és vagyon. Meg persze mivel az anya gyes en van, amiből ugye nagyon sokszor nem jön ki, akkor is a pasi penzehez kell nyúlni. Szép dolog ez a közös minden, de csak abban az esetben jogos, ha az arányok nagyjából azonosak. Egy 30-50 milliós vagy drágább házat nyilván nem igazságos eladni és elfelezni a gyerekneveles miatt. Bár én azt mondom, hogy a párok java tudja mit adott a kozos kasszaba es ha nem moho, akkor hasonloan is akar kivenni egy esetleges váláskor.
2020. jún. 22. 00:58
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek is KÖZÖS. A nő azért nem dolgozott munkahelyen,mert otthon dolgozott a közös gyerekeket nevelte, és a közös háztartást vezette. Ha ezt nem tette volna, akkor a férfi nem tudott volna eljárni dolgozni.(Nem nagy gyerekekről beszéltem, hanem akik nem járnak még intézménybe.) Ha az említett ház már a házasságkötés előtt egyikük tulajdonában volt, az természetesen más helyzet. A jog szerint is.
2020. jún. 22. 01:25
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Igen közös a gyerek, de nem gondolnám hogy korrekt emberek között ezt nyerészkedésre használnàk fel. Ha mondjuk a ferj a sajat penzebol felepit egy sok 10 milliios hazat aminek fizeti a rezsijet, nyaralani viszi a csaladot minden evben stb... akkor a gyereknevelesert kene kérni mondjuk 30 millio ft ot, vagy akar 50 et ha akar nagyobb erteku a haz. A nő meg nem azert marad otthon, hogy a ferj mehessen dolgozni, hanem mert úgy alakult, hogy valakinek otthon kell maradni a gyerekkel, ezert az alap felallas, hogy a nő marad otthon. Persze ez olykor valtozik, ha olyan eset van, hogy a ferfi keres sokkal kevesebbet es inkabb a nő megy vissza dolgozni. A gyereknevelesert kapja az anya a gyedet. Ami ugye sok esetben nem eleg, ezert reszben a ferfi tartja el a feleseget ameddig nem megy vissza dolgozni. Ja es amit írsz az 5-7 ev gyereknevelest. Addig senkinek nem kell otthon maradni. Az anya altalaban addig nem dolgozik, ameddig a gyerek ovodaba kezd jarni, ami 3 eves kor. Utana megy vissza dolgozni. Tehat erős túlzás lenne nyereszkedni 3 év gyerekneveles miatt. Ami idő alatt a férfi is kiveszi a reszet az otthoni feladatokbol.
2020. jún. 22. 01:41
 14/27 anonim ***** válasza:
82%

Házasságban fele-fele van, akinek ez nem tetszik, ne házasodjon.

Sokan, jellemzöen férfiak, alábecsülik a gyereknevelést, pedig 2-3 gyereket nevelni nem méznyalás. Én a jól fizetö, érdekes, számomra inkább feltöltö, mint megterhelö munkámat hagytam ott, hogy gyereket neveljek. Egyelöre még csak egy gyerekünk van, de estére hulla vagyok, semmire nincs idöm, nincs megfizetve, a környezetem aki eddig felnézett rám a szakértelmem miatt, az most lefitymáló tanácsokat ad és a hátam mögött lesajnáló megjegyzéseket tesz a gyereknevelésemre.

Ha három gyerek és 7 év otthonlét után elválnánk, akkor tuti nem lenne lelkiismeretfurdalásom, ha a bíróság nekem ítélné a most épülö házunk felét vagy akár az egészet.

Közös döntés (jó esetben) a gyerek, valakinek otthon kell maradnia az elsö években. Pont

2020. jún. 22. 07:15
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Én meg egész életemben úgy melóztam, hogy legyen penzem, hogy hulla vagyok minden este. Nem pár évig, hanem minden nap. Nincs abban semmi rossz es megvetendő, ha egy kapcsolatban az egyik fél sokkal kevesebbet keres, de megnézném pl ezt fordítva. Lenne egy nő, aki felépít egy céget, nagyon sokat dolgozik, sok pénzt keres, aztán összejön egy bolti eladó pasival, szépen élnek együtt, de a nő úgy van vele, hogy nem akarja hogy teljesen lenullázza a pénzét a férje, ezért a kiadásokat ő fizeti, mert ugye a férj nem is tudná. Aztán a férj pl gondol egyet es elhagyja a nőt, de cserébe viszi a házat. Közben azt vitte a házasságba ami rajta volt. Lehet ezt csavargatni, de én azt mondom, hogy ha valaki vinni akar valamit egy hazassag vegen az tegyen bele is. Es az egyaltalan nem igaz hogy a gyerekneveles miatt, mert sok férfi is amikor hazamegy segit a feleségének. Azt mondom, hogy abban az esetben jogos a felezes olyan parok kozott akiknek az egyik fel sokkal tobbet keres mimt a masik, ha nyitnak a hazassag elejen egy kozos bankszamlat, amire havonta kozel azonos összeget utalnak es hozza tartozo ket bankkartyaval vasarolnak mindent a haztartasba. Felvesznek a hazra egy hitelt es azt szinten abbol a penzből utalják. Ez a közös kassza, amint valahol nincs közös kassza, hanem a férj vagy épp a feleseg anyagilag mindent magara vállal, mert jobban keres, ott ne legyen igény a pénzre sem. Ha pl a nő keres 300 ezer ft ot es 10 evig elnek egyutt, akkor ne akarjon egy akár 60 milios ház felét, amikor majdnem annyit keresett úgy, hogy 1 ft ot nem költött.
2020. jún. 22. 08:38
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

#15, Amiről te beszèlsz az nem közös kassza, csak a költsègek közös viselèse.

Felesleges a nemeket felcserèlni, mert nem az a lènyeg, hogy melyik fèl keres jobban. Te borzasztóan anyagi oldalról látod csak az egèszet. De az èlet nem csak a pènzről szól, ez házasságban nem csak pènzt kell rakni. Fontos, de nem az minden.

Pont ez az, amit említettèl is, reggeltől estig meló, minden nap. Így persze, lehet pènzt keresni, csak èppen akkor a családi èletbe mit teszel bele? Mert se időd, se energiád másra. Az anya ezt meg gyerekek mellett nem teheti meg. Mert hozni-vinni kell a bölcsi/ovi-ból, meg ellátni a dèlutan folyamán. Ha ezt egyedül kell megoldania, mert apuka nem èr rá ilyesmire, akkor max rèszmunkaidős munkát tud vállalni, se túlóra. Persze, hogy nem keres vele annyi pènzt, esèlye sincs. Pedig nem dolgozik kevesebbet, mert hazaèrvèn ott vannak a gyerekek, háztartás. Pènzt nem keres vele, de valakinek ezeket a feladatokat is el kell látnia. Az anya ilyen esetben termèszet járul hozzá a családhoz. Ha az apának is fájhatna erre a feje, csak korlátozott időbeosztásban dolgozhatna, már nem is lenne olyan nagy különbsèg a fizetèsek között.

Erről szól a házasság, a család, együttműködèsről, csapatmunkáról. Hogy a felek olyan módon járulnak hozzá, ahogy tudnak, meg ahogy a család èrdeke szolgálja.

2020. jún. 22. 09:32
 17/27 anonim ***** válasza:
67%
Egyet is értek, de nem érted, amit én írok. En maximalisan tiszteletben tartom a gyermekem anyjàt és tudom, hogy nagy feladat a gyerek nevelése is. Nyilvàn ha elvàlnánk nem azt akarnám, hogy mivel mindent én fizetek kerüljön a híd alà. Ha szétmennénk, akár az én, akár az ő “hibájából” akkor is vennék neki és a gyereknek bíróság nélkül egy lakást, amit a gyerekemre iratnék és a 18 éves koráig ő lenne a haszonélvezője, valamint 3 szoros gyerektartást fizetnék. Én úgy gondolom nem lennek inkorrekt.
2020. jún. 22. 10:14
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

De èrtem amit írsz. Ezèrt írtam, hogy túl anyagias oldalról közelíted meg. Nem lehet mindent pènzben mèrni.

Úgy könnyű többet keresni, hogy biztosítva van a hattèr. Ha a pasi esne ki èvekre a munkából, meg neki kellene legkèsőbb 4-kor elrohanni a munkahelyèről, hogy időben ott legyen a gyerekekèrt, ő maradna otthon ha betegek, ès mèg sorolhatnám, akkor már nem lenne olyan különbsèg.

Ezèrt nem lehet úgy gondolkodni, hogyha csak harmadannyit keresett, akkor csak harmadannyit kapjon egy esetleges válás esetèn. Mert igenis ketten tették a közös vagyonèrt, csak más formában.

2020. jún. 22. 12:14
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetemben 1 ötöd részét keresi a párom, de nem ennyi részt vállal a kapcsolatunkban, hanem én átválllatam tőle teljes egészében az anyagi dolgok rendezését. Neki nem kellett eddig semmi anyagi részt válllani a közös terhekből. Legyen az bármi, házépítés, napi rezsi, tényleg semmi. Nekem ebből semmi hasznom, mert életem végéig tervezek vele együtt lenni, de egy esetleges különválásnál nem érezném jogosnak, hogy annak ellenére, hogy közös kasszán voltunk ( az én kasszám közös az ő számlája nem) még fele ingatlanra igényt tartson. Főleg, hogy a ház körüli dolgokban is minimum annyit teszek, mint ő. 2 éve van otthon a gyerekkel, közben amikor este felé haza megyek, bevásárolok, megfőzöm a vacsorát, rendezem a kertet. Sokszor éjjel takarítok, hogy ő nyugodtan aludjon, ha a gyerek engedi, rendezem a kertet... stb.. nagyon szívesen csinálom ezeket a dolgokat és nem sajnálok tőle semmit. Viszont ha összejönne valamikor valaki mással esetleg, amit soha nem lehet tudni előre, akkor borzalmas igazságtalannak tartanám, ha a jelen felállás szerint ő igényt tartana azokra a dolgokra, amiket 90 szazalekban en teremtettem meg. Én csak erről beszélek.
2020. jún. 22. 12:25
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor te jó nagy palimadár vagy. :) Valóban nem ilyen esetről beszèltem.

Ès akkor mit csinál a párod, ha mèg te munka után főzöl meg takarítasz? Egèsz nap csak a gyereknek gügyög? Az igen. Na ilyennek èn sem adnám a "felé királyságom".

2020. jún. 22. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!