Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt feleség a havi gyerektartást nem a gyerekekre fordítja, tehet-e a volt férj olyat, hogy a gyermekeknek vásárolt dolgokról (ruhanemű, tanszerek, stb. ) számlát kér és azt nyújtja át a teljesítés napján?
Nem. Nem teheted meg. A gyermektartást köteles vagy anyagiakban és nem természetben megoldani. Ha úgy véled, a gyermekeid hiányt szenvednek bármiben (bár, nem értem, ha ilyesmit feltételezel a gyermekeid anyjáról, miért vállaltál vele gyermeket?) akkor lépj a tettek mezejére, és adj többet! Vásárolj te még nekik. Hiszen neked is kötelességed gondoskodni róla. És olyan törvény nincs, hogy többet, mást nem adhatsz. :-)
Mert ugye te is az ő érdekeidet nézed, és nem az exeddel akarsz szívózni?...
Évente 2-3 nőt kinyírnak csak tisztán a tartásdíjból kirobbant viták miatt......
Van aki inkább leüli, vagy öngyilkos lesz.
Hármasikreim vannak.Veleszületett szívproblémával.
Családi pótlék: 69.000.-
Gyes 50.000.-
Rosszindulatú lennék?
A sztori:
Hazajöttem Afganisztánból, új házat építettünk. Rá két hétre az asztalunknál ebédelt a harmadik fél a gyermekeim társaságában míg én dolgoztam. Nem főzött, én takarítottam. Én raktam rendbe a srácokat bölcsi előtt, vittem játszótérre stb. Szeretem a gyerekeimet!!! Azt mondta mikor kiderült a félrelépés: költözz el, nekem a másik jobban bejön. Azóta zsarol a láthatással és padlóra küldött érzelmileg,anyagilag. A tenyeremen hordoztam és csak bánatot,keserűséget kaptam érte. Szeretem a gyerekeimet!Értük éltem és fogok! Rosszindulató "pitsa"lennék? Ahogy fent fogalmaztak.
Arra már gondoltál hogy 3 beteg gyerek elátása mibe kerül
gyógyszerek, vizsgálatra való cipelés, vitaminok...
Szerinted mégis mire költené a tartásdijat?
Hogy gondoltam-e?
Közgyógykártyájuk van a kicsiknek. Vizsgálatra pedig én hordom Őket 90%-ban.
A Csjt szerint a tartásdíj nem lehet annyi, ami a megélhetésedet veszélyeztetné. 110-50 már kimeríti ezt a fogalmat. Az, hogy az exnejed mekkora egy ribi volt, nem számít ebben a kérdésben, még ha az ő hibájából is mondják ki a válást, attól még a gyerekek közösek, és bizony be kell szállnod.
Meg kellett volna ismerni mielőtt elveszed, pláne mielőtt gyereket csinálsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!