Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg hiba volt kihívni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg hiba volt kihívni a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Válunk, a férjem egy vita hevében megütött kétszer. Mivel ez már többször is előfordult én ügyvéd tanácsa miatt el akartam menni az orvoshoz hogy látleletet vetessek. Mikor látta a férjem hogy menni akarok valahova bezárta az ajtót. Erre kihívtam a rendőrséget. Szerinte súlyos hibát követtem el. Mostmár az egész utca tudja. Sőt nem olyan nagy város ez attól félek a munkahelyemen is megtudják. És a rendőrök is olyan furcsák voltak. Épp csak azt nem mondták hogy miért kell két pofon miatt kihívni a rendőrséget. Ráadásul a látleleten is csak az szerepel hogy mindkét fülem piros. Félek ezzel nem megyek sokra a bíróságon. Mi lesz ha azt mondják az mástól is lehet piros?
2010. júl. 26. 20:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
57%

Nem volt hiba megütött segítséget kértél így kell csinálni sajnos sok nő csak akkor kér segítséget ha már az élete vagy a gyerekei élete veszélyben van.

Igenis az alső pofonál segitséget kell kérni jól teted.

2010. júl. 26. 22:54
 12/34 anonim ***** válasza:
57%
inkább hívd őket minden -hülyeségért-, mert ha komolyabb a baj látszik majd, h te próbáltad jelezni. és csináltass látleletet mindig akármilyen kicsi, mert ha neadjisten több lesz nem foghatja mindig másra.
2010. júl. 26. 22:55
 13/34 anonim ***** válasza:
39%

Ne hagyd magad! Jogosan kérsz segítséget.

Ellenben az önérzeted megnyugtatásán kívül semmire sem jó, ha könnyű testi sértésért feljelented.

Váláskor semmilyen előnyhöz nem jutsz, vagyonmegosztást stb. nem befolyásolja.

2010. júl. 27. 05:10
 14/34 anonim ***** válasza:
45%

A válásunk alatt kétszer vert meg a férjem. Én nem tudtam kihívni a rendőrséget, mert szintén bezárta az ajtót. A telefonom kiszabta a kezemből, esélyem nem volt. Másnap mentem orvoshoz, munkaidőben. Megvizsgáltak, megröntgeneztek. Mindkét látleletet leadtam a bíróságon. Az ügyvédem azt tanácsolta, hogy ne jelentsem fel, mert akkor elhúzhatják a pert még évekig. Mondanom sem kell még így is 3 évig tartott. A látleleteket figyelembe sem vették, mert a férjem mindent tagadott a tanúi meg megerősítették, hogy a légynek sem tud ártani. Ennyit erről.

A kérdezőnek: Ne azzal foglalkozz, hogy kibeszél a város. Szerinted ez a legfontosabb? Nem te vagy a hibás, hanem a barom férjed. Egyébként nem értem a rendőrséget sem, mert elvileg a férjed korlátozott a szabadságjogaidban és ez nagyobb bűncselekmény, mint az hogy megütött.

A legnagyobb probléma az hogy ezeket sajnos nagyon nehéz bizonyítani. Nekem pl azt javasolták, hogy ugorjak ki az ablakon (magasföldszinten lakunk) mert így legalább látszik, hogy menekültem... röhej nem?

2010. júl. 27. 08:12
 15/34 anonim ***** válasza:
33%
Nem gondolod kedves kérdező, hogy ha már kérdezel ilyen ügyben akkor le kellene írni a TELJES történetet? Mi volt az ok ami miatt megütött?Azt nem írod le , hogy a gyerekeid ki mellett állnak? Talán azért mert lehet , hogy nem melletted? Látlelet vetetés helyett a pszichológushoz kellene elmenned! Ha olyan vadállat lenne a férjed, akkor akkor melletted állnának, de te félsz hogy nem fognak? Vajon miért....?
2010. júl. 28. 11:34
 16/34 anonim ***** válasza:
45%
te nagyon hülye vagy... egyébként nem mind1 miért ütött a férj? a verés meg a bezárás SOSEM jogos.
2010. júl. 28. 12:04
 17/34 anonim ***** válasza:
27%

11:34-esnek:

Milyen teljes történetet?

Nem értem, hogy jön ide, hogy ki mellett állnak a gyerekei, amikor a kérdező sehol nem írta, hogy vannak, ennélfogva azt sem, hogy fél a reakciójuktól.

Annyit kérdezett, hogy hiba volt-e -- a közvélemény, illetve a bírósági döntés szempontjából -- kihívni a rendőrséget, miután bezárta a férje. Ehhez miért kellene leírni még a válóokot is?

Lehet, hogy jót tenne egy pszichológus a kérdezőnek, meg a férjének is, sőt az is lehet, hogy ki kellene cserélni a nappalijukban a tapétát, de nem az egész életét akarja megoldani a mi segítségünkkel, hanem egyetlen konkrét helyzetről kérte a véleményünket. Ráadásul olyan helyzetről, aminek a megítéléséhez édes mindegy, hogy a kérdező is hibás-e a konfliktusban. Szerinted ez úgy működik, hogy ha odaégette a pirítóst és ezért pofozták meg és zárták be, akkor jogos fölvenni látleletet és hívni a rendőrséget, ha csúnyán is beszélt hozzá, akkor magára vessen és húzza meg magát, majd csak kiengedi a férje, aki ez esetben nem minősül vadállatnak?

Ha megcsalta a felesége, akkor sem verheti és nem tarthatja fogolyként, ez annyira evidens, hogy tök felesleges a háttértörténetet ismerni, és mellesleg NEM az volt a kérdés, hogy a válóokban vagy a konkrét konfliktusban kinek van igaza.

Bocs a bizarr kérdésért, de nem te vagy véletlenül a férj?

2010. júl. 28. 14:15
 18/34 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem az éremnek itt két oldala van, mint mindenhol az életben. Azt kizártnak tartom, hogy a rendőrség és a háziorvos is ennyire a kérdező ellen lenne, ha olyan komoly baj történt, mint ahogyan az le van írva.

Oké! Hallani a rendőrök nem törődömségéről elég sokat, de hogy egy háziorvos ne vizsgálja meg tüzetesen egy férje által bántalmazott asszonyt, azt kizártnak tartom. Vagy mindenki a nők ellen lenne?

2010. júl. 28. 18:05
 19/34 anonim ***** válasza:
53%

Én ezt az egészet átéltem gyermekként. Az anyám kiprovokálta, hogy megüsse őt az apám. Ő kezdett mindent. Ha rátámadnak az emberre, valahogy le kell állítani, ha az illető nem hallgat a szép szóra. Nem?

Nekem az az egész történet hiányos! Ha a látleleten az szerepel, hogy piros a füled, mit akarsz??? Nem lehetett olyan nagy az a pofon. Ebben a hideg időben amúgy is kipirosodik az ember füle...

Szerintem nézz magadba nagyon mélyen gondolkozz el és mit vársz az élettől.

2010. júl. 28. 18:09
 20/34 anonim ***** válasza:
53%
Ja igen, nem válaszoltam a kérdésre, szerintem hiba volt. Főleg, hogy ennyire félsz ki mit gondol. De miért félsz? Nem tiszta a lelkiismereted? Akkor itt lenni kell még valaminek.Miért rólad gondolnának rosszat ha a férjed ilyet tesz?
2010. júl. 28. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!