Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kezdjek új életet 38...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezdjek új életet 38 évesen? Szerintem semmi esélyem.

Figyelt kérdés
Azért tettem ebbe a témakörbe, mert válunk, de nem ez a fő gond. 2 gyerek van, ők nálam maradnak, viszont fogalmam sincs, mit kezdjek magammal. Érettségim van csak és 2 középfokú nyelvtudásom, meg egy semmirevaló szakma, amiben sosem dolgoztam. Világéletemben gyárban dolgoztam, az utóbbi években ingáztam külföldre vendéglátásban. Ilyen öregen nem tudom, mivé képezzem magam, tudom eddig kellett volna, elcsesztem az egészet, ezt is tudom. Vendéglátózni nem tudok a gyerekek mellett, ha már nem leszünk együtt az apjukkal, mert nem hagyhatom egyedül őket estére. 12 és 10 évesek. Ti mit tennétek a helyemben?
2019. nov. 18. 09:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%

"Szerintem semmi esélyem."

Hát, ilyen pesszimista negatív felfogással nem is lesz. A vonzás törvénye értelmében, amire fókuszálsz az fog megvalósulni.

Irodai munka? Takarítói állás? Munkaügyi központ? Nehogy már ne tudd 38 évesen, hogy mégis mit kezdj magaddal?!

2019. nov. 18. 09:07
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

Hát, ezt tényleg jól elcseszted. Eddig mit csináltál? A gyerekek mellett/előtt, amíg otthon voltál, miért nem tanultál?

A munkaerőpiacon 2 gyerekkel, nulla végzettséggel, nulla munkatapasztalattal 40 körül nem sok esélyed lesz.

Nem te leszel a HR-esek álma...

2019. nov. 18. 09:08
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Két középfokú nyelvvizsgával nem lesz probléma elhelyezkedni.....olyan helyen ahol megfordulnak külföldi vendégek mindig igény van ilyen munkaerőre. Szállodák, múzeum, üzletkötők, kávézók és még sorolhatnám. A lényeg hogy olyan munkakör legyen amiben tudod szervezni az időbeosztásodat. A helyedben olyan munkakört keresnék, ahol többen is dolgoztok az adott pozícióban így ha a gyerek beteg, akkor nem lesz belőle balhé. Bár a gyerekeid már elég nagyok ahhoz, hogy ne kelljen őket folyton istápolni.
2019. nov. 18. 09:12
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj a gyárral? Sokkal jobban fizet, mint egy irodai munka érettségivel. Tapasztalat.

A gyerekek mellé keress valakit, aki tud rájuk figyelni, amíg dolgozol. Még 2-3 év, és nem lesz gond velük (ilyen szempontból), addig kell kibírni.

Az apjukkal milyen maradt a viszony? Rá nem tudod bízni őket, ha dolgozol? Esetleg egymáshoz hangolva a műszak beosztást.

Képezni pedig sose késő magad. Màr azzal is sokat javul a helyzeted, ha egy targoncás vizsgát teszel.

Így karácsony előtt boltokban is érdemes érdeklődni. (Lidl, Aldi, Spar, Tesco, stb.) Ha elégedettek veled, könnyen megtartanak állandóra.

Nem mindegy az se, hogy merre laksz, albérlet, saját ingatlan, van-e nagyszülő vagy más segítség, stb.

Pest környékén ezer szálloda van, ahol mindig keresnek szobaasszonyt. Például. Még örülnek is, ha tudsz nyelvet.

Most nem dolgozol? Lehet, hogy egy mellékállás is kihúz a kakiból. 4 órában Meki, Provident, call center, takarítás, stb.

2019. nov. 18. 09:38
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
velem.44f
2019. nov. 18. 10:45
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Jelenleg nem dolgozom, muszáj volt felmondanom a párom miatt (a válás okát nem írnám le, elég annyi, hogy huzamos ideig nem is maradhatunk együtt a gyerekek miatt). Sajnos messze lakom Pesttől, egy vidéki nagyon kicsi városban, ahol munkalehetőség nulla, így mindenképpen költöznünk kell.
2019. nov. 18. 11:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Esetleg azt tudja valaki, hogy magyarországi szállodákban milyen a felszolgálók vagy szobaasszonyok fizetése? Nincsen hazai ismerősöm, csak a kinti fizetéseket ismerem.
2019. nov. 18. 11:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapesti luxusszálloda szobalány fizetés cirka 130-160 + borravaló. Ez az összeg Budapesten egy másfél szobás panellakás albérlet Szóval ha csak nem fogsz kapni jó nagy összegű gyerektartást, akkor inkább fizikai/gyári munkák után nézelődj, azt jobban megfizetik.
2019. nov. 18. 11:25
 9/14 anonim ***** válasza:
29%

"amire fókuszálsz az fog megvalósulni."

Persze! Lottó ötös ötmilliárd forinttal.

Egy milliárdos szőke herceg fehér mecedessel.

Csak rajtad áll!

2019. nov. 18. 11:48
 10/14 anonim válasza:
Ha tényleg középfokon beszéled a két nyelvet, akkor a fővárosban rengeteg idegen nyelven történő telefonos munka van, ahol csak a nyelvtudást szoktàk nézni. Bàr az időbeosztás ezeknél is vàltozó szokott lenni.
2019. nov. 18. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!