Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, hogy a házasságunk zátonyra fut az egészsége miatt. Tehetek még valamit?
A férjem kb. három hónapja rosszul érzi magát. Hol komolyabban, hol kevésbé. Szédül, fáj a feje, gyakran hány, sokat fogyott. Nem tudom rávenni, hogy kivizsgáltassa magát, amit rendkívül önző dolognak tartok tőle. Két pici gyerekkel részmunkaidőben dolgozom jelenleg, ő pedig teljesen kivonta magát a családunkból. Nem tud beugrani a gyerekért, mert rosszul van, munka után inkább siet haza pihenni. Nem vásárol be velem, mert szédül, ha többet kell sétálnia, de a gyerekeket se bízzam rá, mert mit csinál velük, ha rosszul lesz. 180 fokot fordult. Elvárja, hogy ápoljam és körülugráljam, nekem pedig ebből ma, így negyedév könyörgés után teljesen elegem lett. Kifakadtam és kvázi választás elé állítottam. A válasza az volt, hogy elköltözik, ha gondolom... de orvoshoz biztosan nem megy.
Tehetetlennek érzem magam és nem értem ezt az egészet.
Most így hirtelen az jutott eszembe, hogy ez valószínűleg lelki alapú neki. Azért vannak ilyen tünetei mert lelkileg nagyon nincs jól, valószínűleg pont "miattatok". A szédülést, rosszullétet valószínűleg megjátssza, ezért nem akar orvoshoz menni, tudja, hogy semmi baja. Egyszerűen elege lett a családos életből meg a felelősségből és rájött, hogy így ki tud bújni alóla.
Nyilván lehet orvosi panasza is, de ezekből a tök random, indokolatlan tünetekből sokkal inkább tűnik vagy lelki eredetű dolognak vagy sima szimulálásnak. Szerintem csak menekülne.
Az is lehet, hogy mar megvan a diagnozis, csak nem mondta el. Roppant fontos lenne, hogy sokat tudjatok beszelni, a gyerekeket passzold le hetvegere es szedd ki belole, hogy mi a helyzet. Komoly es nyomos oka van, ebben biztos vagyok.
43F
Konnyen lehet, hogy ez a helyzet. Meg kell ertetni vele, hogy ma mar a rak sem egy tuti halalos betegseg, az esetek feleben mar tudjak gyogyitani. Ami azt jelenti, hogy az 5 eves tulelesre ekkora eselye van. Ha nem kezelik, akkor villamgyorsan elpatkol. Megis vannak, akik ugy dontenek, hogy nem akarjak a kemoterapiat meg az osszes ezzel jaro kezelest, ami szenvedes is egyben, mert nagy az eselye, hogy a hatralevo elete csak errol fog szolni. A 21. szazadban vagyunk, 100 eve mas volt a helyzet, de 20 eve es 10 evvel ezelott is.
Ha nagyon nem birod ravenni az orvosra, akkor mentot hivnek hozza a kovetkezo rosszulletnel. Azok mar hivatalbol megvizsgaljak, oket mar nem lehet elhesegetni, hogy nincs semmi baj. Es add le a drotot a csaladjanak, biztos van apja, anyja, testvere, valaki csak ki tudja mozditani ebbol az apatiabol.
43F
Mindenhogy próbáltam már kérni és mindennel próbáltam meggyőzni. Azt mondta ha komoly, márpedig úgyérzi hogy az, akkor nem akar róla tudni, egyszercsak majd meghal és ennyi. Kérdeztem ránk miért nem gondol, de értelmes válasz nincs. Roppant önző és zárkózott lett. Sajnos sok rákos beteg volt a családomban így őszintén!? Még azt is megérteném és elfogadnám, ha egy esetleges előrehaladott rákos megbetegedésnél nem kérne a kezelésből. Mindent eltudok fogadni és megtudok érteni, ami logikus és érthető. Az viszont számomra elfogadhatatlan, hogy úgy viselkedik, mint egy dacos kisgyerek, semmivel sem törődve. Homokba dugja a fejét, közben pedig lehet valami abszolút kezelhető banális problémája van.
Próbáltam beszélgetni vele, már voltunk egy hétvégét gyerekek nélkül vidéken is pihenni, hátha megnyílik, de semmi. Azért is csak le lettem tolva, hogy miért fizettem ki, amikor tudom, hogy jó ideje nincs jól, nincs kedve ilyenekhez. Nem tudom elviselni, hogy tenni sem akar azért, hogy tudjuk mi a helyzet és az egy dolog, hogy én nem számítok, de a gyerekekre sincs egyáltalán tekintettel. Én nem ehhez az emberhez mentem hozzá. Elkeseredtem.
A mentő jó ötlet, egy nagyobb rosszullétnél ezt lehet megteszem. Ilyenkor ereje nincs ellenkezni, én pedig már eljutottam arra a pontra, hogy nekem sem kell tekintettel lennem rá, ha ő is tojik ránk. Az orvost már csak nem hajtja el a francba.
Jó nagy gyökér a férjed. Ha inkább elköltözik, de nem megy orvoshoz, akkor én segítenék neki csomagolni.
Ez így tarthatatlan és gyerekes.
De hát 3 hónapja kezdődött a szinte állandó hőség.
Melyik városban laktok?
Családjával vagy valamelyik barátjával nem tudsz beszélni erről a témáról? Talán, ha nem csak te mondod neki, hanem más is, akkor jobban fontolóra veszi.
Próbáld neki mondani, hogy nem kell egyből rosszra gondolni, simán lehet valami banálisabb betegsége is.
Amúgy nagyon úgy néz ki, hogy kvázi csak törődésre vágyik, hogy valaki ugráljon körülötte. Gondolkodj rajta, hogy ez miért van így. Talán nem foglalkoztál vele az utóbbi időkben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!