Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságunk 31. évében a feleségem külföldre távozott dolgozni. Ahhoz, hogy elváljak tőle Magyarországra kell jönnie?
Nem. Te elindítod a válást, te leszel a felperes, így neked vagy pl. az ügyvédednek kötelező megjelenni, de a feleségednek nem.
Nem is akarja a válást vagy csak nem tudna hazautazni? Ha az utóbbi, akkor a meghatalmazottja is képviselheti. Amikor én váltam és az első tárgyaláson a volt férjem (ő volt az alperes) felvetette, hogy nem biztos hogy a másodikra el tud jönni, akkor a bírónő azt mondta, hogy ha meg tudja oldani, akkor legalább egy barátját/ismerőst/rokont küldjön el egy meghatalmazással.
Kedves Mór!
Esetleg ne egy ügyvédet hanem egy házassági tanácsadót keress fel. Akármelyikőtök is bolondult meg a házasságotok 31. évében, ilyen felkészületlenül (hogy alapvető kérdéseket itt teszel fel) nem érdemes nekiugrani egy válásnak, főleg a társad távollétében.
Kívánok nektek kitartást és (akár ezredik) kitartó újrakezdést házasságotok megmentése érdekében.
Sok problémát megold egy ilyen végleges szakítás, egyedül a legfontosabbat nem: azt a sérülést, ami olyan mintha egy testrészedet szakítanák le.
- A válás nagyon ritkán hagy maga után könnyen gyógyuló sebet.
Kívánom hogy légy te is és a nejed is olyan türelmes mint 30 évvel ezelőtt.
Nem kívánom jobban szeretni, mint ahogyan ő engem szeret.
De facto elvált tőlem.
Az értéktelen dolgainkat könnyű szívvel hátrahagyjuk.
Értéktelen vagyok a számára.
A szenvedésem iránti teljes közönye maga a gonoszság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!