Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csak én érzem azt, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én érzem azt, hogy a társkeresések/párkapcsolatok semmi másról nem szólnak, mint a megfelelési kényszerről?

Figyelt kérdés

Hol van már az az idő, amikor a kis szerény romantikus átlagos külsejű Jancsika és szépséges Juliska spontán találkozott a parkban, jót beszélgettek, máskor vitt neki virágot, sétálgattak meg elmentek túrázni/bowlingozni/moziba és egyszer csak összejött a szex egy unalmas hétvégén (természetesen mamahotelben, amikor a szülők nem voltak otthon), aztán meg már magától adódott a kapcsolat? Ma már az első randin (vagy inkább még azelőtt online) egy komplett lista van, aminek a pasi meg kell hogy feleljen. Diploma: pipa, +180-as magasság: pipa, nettó +300-as fizetés: pipa, megfelelő farokméret: pipa (hogy tuti ne kamuzzon néhány dic pic), férfias alkat: pipa, stb. És ekkor még nem is találkoztak. Amikor ez mind megvan, akkor jöhet az első/második randi, amikor a nő kihallgatja a pasit, mint egy KGB vallatótiszt és a többkörös állásinterjúhoz hasonló eljárás végén nyom egy "plecsnit" a társkeresési bizonyítványába három lehetőség valamelyikét:

> "álompasi úristen ő lesz a gyermekem apja"

> "szódával elmegy majd később meglátom mi lesz"

> "jézusom én komolyan erre fecséreltem az időmet".

És akkor távozik a pasi ̶az (á̶l̶l̶á̶s̶i̶n̶t̶e̶r̶j̶ú̶r̶ó̶l) randiról és reménykedik benne, hogy ̶(e̶l̶f̶o̶g̶a̶d̶t̶á̶k̶ ̶a̶ ̶C̶V̶-̶j̶é̶t) szimpatikus lett a csajnak.

Meg akkor a párkapcsolat többi gátlásra okot adó nyugtalansága: "úristen szellenthetek a párom előtt", "jajj vajon milyen programokat találjak ki, amivel megmaradhatok férfiasnak, de kedvesnek/romantikusnak, de azért legyek határozott blablabla". Nem, azért vagy együtt a pároddal, hogy örökké megfelelj neki és ne érezd magad jól őszintén a bőrödben. Ostoba....

Hát őszintén megmondom, nekem nagyon rossz a CV-m, de nem is akarok, meg nem is tudnék (alias vonzó férfias külső) 3 diplomát szerezni, hogy legyen egy instabil munkahelyem. Ha értitek ezt a szép hasonlatot... 😀

2019. júl. 15. 12:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%

Egyrészt nem is értem, miért kellene átlag Jancsikának a szépséges Juliska.

Másrészt ahol elvárásként emlegeted a farokfotót, ott félrenyeltem és kis híján megfulladtam a röhögéstől... :DDDD

Szép kamu lehetett volna, de ennyire ne told már túl.

2019. júl. 15. 12:21
 2/20 anonim ***** válasza:
81%

Amit leírtál, az működött nálam is kb. 18 éves koromban, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy ki illene hozzám és ki nem. Később, ahogy egyre jobban megismertem magam és alakítottam ki a saját életemet, egyre jobban tudatosult, hogy mire van szükségem és mire nincs. De ez ma is így van: 18-20 évesen még annyi az elvárás, hogy jól nézzen ki az illető (ez mindig is így volt, bárhogy is szépítjük). A különbség annyi a múlthoz képest, hogy ma már a nők is egyre önállóbbak, egzisztenciát építenek, és ha már valamit elértek, akkor nyilván elvárják, hogy a párjuk is legalább annyit le tudjon tenni az asztalra, mint ők.

Kapcsolatban viszont régen rossz, ha valaki folyamatosan másnak akar megfelelni... konkrétan lehetetlen. Olyan társat kell találni, akinek úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk.

2019. júl. 15. 12:24
 3/20 anonim ***** válasza:
10%
Én is tettem már fel ilyen kérdést, csak máshogy fogalmaztam meg némileg. Na most, ezek után még rájön az, hogy esetleg gátlásos egy férfi, tehát nemcsak nőkkel kapcsolatban. Ilyenkor az embernek az élettől is elmegy a kedve.
2019. júl. 15. 12:31
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Nehogy azt hidd, hogy Juliska összejött volna Jancsival, ha valami alja tróger lett volna. Jó érzés lehet ezzel áltatni magatokat, de mióta egy nő is dolgozhat és lehetősége van önálló életre, azóta nem dobja oda magát az első phaszkalapnak, aki bejelentkezik nála, csak hogy ne szólják meg a faluban, amiért már vénlány. Mikor pedig nem dolgozhattak, akkor voltak csak igazán elvárások egy férfival szemben, nem csak a nők, hanem a nők családja részéről is. A leendő férjnek megfelelő társadalmi szinten kellett lennie ahhoz, hogy ne legyen szégyen egyáltalán szóba állniuk vele, megbízhatónak, becsületesnek kellett lennie, aki nem fog eljárni kvázni a felesége és a gyerekei mellett, megfelelő anyagi hátterének kellett lennie ahhoz, hogy a megszokott színvonalon tartsa el a feleségét és a leendő gyerekeit. Tulajdonképpen a történelem során egyedül akkor volt könnyebb a férfiaknak, mint manapság, amikor állat módra azt erőszakoltak meg, akit épp megkívántak, de ezt nem mondanám párkapcsolatnak. Amúgy mindenki szabadon megválaszthatja, hogy hol ismerkedik. Ha valaki saját döntéséből regisztrál egy olyan oldalra, ahol férfiak és nők egy listából válogatják ki a neki tetsző egyéneket, mint valami webshopban, akkor ne csodálkozzon, hogy a futószalagról veszik le őt is, majd utána a következőt meg az az után következőt és nem a fantasztikus, egyedülálló személyisége vagy a megragadó stílusa miatt, ami egy tinder fényképről nem feltétlenül jön át.
2019. júl. 15. 12:37
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
# 4-es hozzászólásról jut eszembe, nálunk a családban az volt a fokmérője a férfi értékének (az idősebb generáció szemében), hogy van-e háza. Ha nem volt, akkor igyekeztek lebeszélni minket, fiatalokat róla, ha volt, akkor rábeszéltek. Szóval igenis régen is voltak bőven elvárások.
2019. júl. 15. 12:42
 6/20 A kérdező kommentje:

"Egyrészt nem is értem, miért kellene átlag Jancsikának a szépséges Juliska."

Jól megragadtad a lényegét. Arra akartam utalni, hogy régen jóval több volt a spontán szerelem és nem számítottak ennyire a külső vagy egzisztenciális jellegű elvárások. Jancsika egy szellős nyári napon simán átszökhetett a rózsakerten keresztül a szomszéd Juliskához egy gyors légyottra és nem az volt, hogy előtte bömböltetnie kellett a 20 milliós kocsiját meg félmeztelenül feszítenie a luxus medence szélén, hogy egyáltalán felkeltse az érdeklődését a szomszéd kiscsajnak, miközben ő az ablakban állva futószalagon húzgálja balra Tinderen a profilokat.

2019. júl. 15. 12:49
 7/20 A kérdező kommentje:

"az volt a fokmérője a férfi értékének (az idősebb generáció szemében), hogy van-e háza"

Ja, a drága szép szocpol-os gulyáskommunizmusban, amikor még olyan lehetőségek voltak, hogy csak annak nem volt saját lakása, aki vagy nem akart vagy totál lusta disznó volt.

2019. júl. 15. 12:51
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

6: "miközben ő az ablakban állva futószalagon húzgálja balra Tinderen a profilokat."

Addig is körvonalazódott bennem a lightos hasonlóság, de niért ugrott be ennél a mondatnál az "Antifaces"? :)

(imádtam)

Egyébként nagyon jó a felvetés, érdemes lenne diskurálni róla, csak tartok tőle sokan a szívükre veszik és tönkre fogják tenni a topikot. :(

Amúgy én is már túl vagyok ezen a megfelelési kényszer korszakon bőven (koromból adódóan >is<). Szerintem ha az ember adja magát 100% legit, akkor nem lesz probléma. Persze így, hogy nem viselsz álarcot és nem kamuzol, jóval kevesebb lesz az esélyed, hogy találj magadnak párt, de ha ez megvalósul, akkor egy őszinte, igaz(nak tűnő) kapcsolat szerűséget is összehozhaccc. :)

40F

2019. júl. 15. 13:01
 9/20 anonim ***** válasza:
92%

"régen jóval több volt a spontán szerelem és nem számítottak ennyire a külső vagy egzisztenciális jellegű elvárások"

Még jó, hogy már végeztem a kajámmal, mert itt végképp megfulladtam volna. :D

Te hol élsz? Régen CSAK az egzisztencia számított, anyádék megmondták, hogy a Julist veszed feleségül, a Julisnak meg megmondták az ő anyjáék, hogy hozzád kell mennie, punktum.

Mifelénk a régiek között még mindig megy a "ganyédomb-mérce", vagyis: a lányt olyan legényhez lehet hozzáadni, akinek látszik a ganédombja a lányos portáról nézve, mert akkor vagy olyan közel lakik, és akkor lehet a telkeket egyesíteni, vagy pedig olyan nagy gazdasága van, hogy messzire ellátszik, és jó parti. A legény szülei meg eközben nézték, hogy melyik leányhoz járna nagyobb kelengye.

Ha jó fejek voltak a szülők, akkor a gondosan, egzisztenciális szempontok alapján kiválasztott néhány jelölt közül a gyerekük választhatott magának egyet.

Konkrétan a modern kor vívmánya a spontán, vonzalmon, érzelmeken alapuló kapcsolat. Imádom, mikor kimagyarázzák, hogy bezzegrégen mennyivel szabadabb volt a tánc. :D

2019. júl. 15. 13:10
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Spontán találkozol te is egy tucat nővel naponta. Mi változott?

Egyrészt az, hogy az átlagos Jancsika akkor az ÁTLAGOS Juliskával jött össze. Szó nem volt olyanról, hogy 23 éves kor felett zuhan a szexpiaci értéke, vagy nem áll fel rá, ha 60 kiló felett van. Ugyanis a szomszédban, az utcán és úgy mindenhol elég kevés szétplasztikázott, agyon photoshoppolt műmaca futkosott. Onnan tudta egy Jancsika, hogy milyen a női test, amit a strandon látott, vagy ha anyut megleste fürdés közben.

Másrészt oda mertek menni, meg merték szólítani. Nem ment a rettegés és reszketés, mint itt egész rohadt nap. Hogy úúúristeeeen, hàt ééééletveszééély odamenni, és mondani egy sziát, mert mi van, ha csúnyán néz? Meg miért kell a fiúknak kezdeményezni, ha emencipaccijjó vaaan, meee' a konzervgyárbaaa' ott ugyanazt dogozzàk ugyanannyijééé... he?! Hanem a Jancsika megigazította a tökét, és odament, hogy Szijjamiiizzuuu. Aztán ha a csaj elküldte, akkor meg bocs, és elment. És túlélte! Még csak nem is rekedt meg a személyiségfejlődése évekre.

2019. júl. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!