Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szülők tehetnek arról, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülők tehetnek arról, ha a gyerekekük sikertelen lesz párkapcsolatok terén?

Figyelt kérdés
Több mint 34 éve házas,nem alkoholista ,de nem is prűd, vallásos de nem elvakúlt szülők. Anyuka tanítónő,apuka szakmunkás de szorgalmas(mellék állások). A fiúk mégis szerencsétlen a szerelemben, 20as éveiben volt egy normális kapcsolata,majd elég fura lányok. Azonban 29 éves korától viszont szinte semmi. Volt autója de elbukta. Ha kérdésetek van még nyugodtan.

2019. júl. 4. 18:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%
Kétlem, hogy a szülők tehetnek bármiről.
2019. júl. 4. 18:49
 2/17 anonim ***** válasza:
96%

Hogy lehet "elbukni" egy autót?

Amúgy szerintem nem. Nyilván valamilyen szinten közrejátszik a nevelés, milyen példát látott otthon, hogyan viszonyul a másik nemhez, milyen a hozzáállása, elképzelése a kapcsolatokhoz/ról, de ezen kívül inkább a szociális fejlődés az, ami nagyobb hatással van az emberre, illetve a saját személyisége, amivel persze részben együtt születik (szóval mondhatni, a szülők "tehetnek róla"), részben pedig úgy alakul ki külső hatásokra. Ha fiatalkorában nem igazán játszott a kortársaival, ha kora tiniként sosem csipkelődött lányokkal, akkor nem igazán fogja tudni felnőttként sem, milyen a nemek közti dinamika, hogyan lehet az ellenkező nemmel kommunikálni, mik az íratlan szabályok, ilyesmi.

Erre tök jó példa pl a testvérek helyzete- nyilván egy alomból születnek, aztán mégis annyira más személyiségűek tudnak lenni, annyira különbözőek, hiába hogy a szülők ugyanúgy, ugyanott nevelik őket. Nekem stabil, boldog kapcsolatom van, volt is világéletemben (amióta érdekelt a dolog), a testvéremnek meg most, 31 éves korára azt se tudom, volt-e egyáltalán barátnője, de olyan komoly, hogy azt a családnak bemutassa, biztos nem volt. Szerintem nem a szüleink hibája, ő egyszerűen ilyen természet, kicsit magába fordulós, csendes, nyugodt, én meg pörgök ezerrel és szívesen vagyok emberek között, a figyelem középpontjában, így azért jelentősen könnyebb.

2019. júl. 4. 18:52
 3/17 anonim ***** válasza:
51%
29 évesnél idősebb, és még mindig a szüleire mutogat, hogy mit rontottak el? Szánalmas. Ideje lenne felelősséget vállalni a saját életéért. Nem csoda, ha kerülik a nők. Aki egy kiskamaszt akar pátyolgatni, az kikezd egy 16 évessel. Aki 30 körülivel kezd, az érett, felnőtt férfit akar.
2019. júl. 4. 18:56
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

En ugy gondolom h 18-20ev felett mindenki a sajat sorsa kovacsa. Aljas dolog rafogni a szulokre. Plane ha normalisak. Engem apam molesztalt, gyerekkorom ota iszik, anyam gyogyszerfuggo, nem neveznem normalis gyerekkornak, megis ertelmes lelkuletu, szeretni kepes felnott lettem, ferj, 2 gyerek.

A 34eves ember nezzen melyen magaba h hol rontotta el es kerjen szakembertol segitseget ha egyedul nem tud rajonni. Segitseget kerni nem szegyen. Igy talan a 35. 36. Szulinapjat mar nem egyedul unnepli. Masokat okolni, masokra mutogatni nem segit a megoldasban. Amin valtoztatni, jobbitani tudsz az te magad vagy.

2019. júl. 4. 18:57
 5/17 anonim ***** válasza:
Szülők nem ugyan ùgy nevelik minden gyereküket,max csak ők abban a hitben élnek.A neveltetés,a rokonok,a körülötted lévő emberek,és különbőző hatásoknak is része van ebben.Azt is jó lenne tudni mi volt az az egy normális kapcsolata,és mi történt akkor.
2019. júl. 4. 19:01
 6/17 anonim ***** válasza:
Persze, majd 60 évesen is a 80 éves szülökre mutogasson.
2019. júl. 4. 19:02
 7/17 A kérdező kommentje:
2esnek nagyon szépen köszönöm a részletes választ. Itt is van egy lánytestvér, most házasodik. A lány örökölt sok tehetséget a fiú pedig testi hibákat. Pl az édesanya családjában mindenkinek nagy csáré fogai vannak. A fiúnak is.
 8/17 anonim ***** válasza:

Attól függ, de a te esetedben nem valószínű. Én több módon is bántalmazva voltam gyerekkoromban, több évnyi munkába került, hogy ne szabotáljam saját magam, de te nem említettél ilyesmit.

Mozdulj ki többet.

9/17 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok a fiú. Rokonomról van szó. Hosszú történet,de volt egy kis rokoni-baráti társaságunk,amiből csak ő maradt szingli.
2019. júl. 4. 19:09
 10/17 anonim ***** válasza:
Hát aki lazán kimenti a szülőket az ismeri mindet? ??Csak kérdezem... Vannak azok a szülők akik beszólnak ha egyetemista gyerekük nőzik mondván azért nem sikerül a vizsga mert dug helyette. Hogy az évfolyam 90+ százaléka is beszed olykor olykor egy karót az nem érdekli őket. És ugye ezek berögződnek hogy “nincs csaj nincs támadási felület”.... amikor meg saját lábára áll akkor a csajok kérnék a referenciát mertha x nő nem volt meg eddig neki akkor nincsenek azonos szinten. Lényeg hogy mama papa kicsi kincse ne ossza az észt, inkább örüljön hogy nem olyan “farokfék” szülei voltak mint másnak
2019. júl. 4. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!