Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülők tehetnek arról, ha a gyerekekük sikertelen lesz párkapcsolatok terén?
Hogy lehet "elbukni" egy autót?
Amúgy szerintem nem. Nyilván valamilyen szinten közrejátszik a nevelés, milyen példát látott otthon, hogyan viszonyul a másik nemhez, milyen a hozzáállása, elképzelése a kapcsolatokhoz/ról, de ezen kívül inkább a szociális fejlődés az, ami nagyobb hatással van az emberre, illetve a saját személyisége, amivel persze részben együtt születik (szóval mondhatni, a szülők "tehetnek róla"), részben pedig úgy alakul ki külső hatásokra. Ha fiatalkorában nem igazán játszott a kortársaival, ha kora tiniként sosem csipkelődött lányokkal, akkor nem igazán fogja tudni felnőttként sem, milyen a nemek közti dinamika, hogyan lehet az ellenkező nemmel kommunikálni, mik az íratlan szabályok, ilyesmi.
Erre tök jó példa pl a testvérek helyzete- nyilván egy alomból születnek, aztán mégis annyira más személyiségűek tudnak lenni, annyira különbözőek, hiába hogy a szülők ugyanúgy, ugyanott nevelik őket. Nekem stabil, boldog kapcsolatom van, volt is világéletemben (amióta érdekelt a dolog), a testvéremnek meg most, 31 éves korára azt se tudom, volt-e egyáltalán barátnője, de olyan komoly, hogy azt a családnak bemutassa, biztos nem volt. Szerintem nem a szüleink hibája, ő egyszerűen ilyen természet, kicsit magába fordulós, csendes, nyugodt, én meg pörgök ezerrel és szívesen vagyok emberek között, a figyelem középpontjában, így azért jelentősen könnyebb.
En ugy gondolom h 18-20ev felett mindenki a sajat sorsa kovacsa. Aljas dolog rafogni a szulokre. Plane ha normalisak. Engem apam molesztalt, gyerekkorom ota iszik, anyam gyogyszerfuggo, nem neveznem normalis gyerekkornak, megis ertelmes lelkuletu, szeretni kepes felnott lettem, ferj, 2 gyerek.
A 34eves ember nezzen melyen magaba h hol rontotta el es kerjen szakembertol segitseget ha egyedul nem tud rajonni. Segitseget kerni nem szegyen. Igy talan a 35. 36. Szulinapjat mar nem egyedul unnepli. Masokat okolni, masokra mutogatni nem segit a megoldasban. Amin valtoztatni, jobbitani tudsz az te magad vagy.
Attól függ, de a te esetedben nem valószínű. Én több módon is bántalmazva voltam gyerekkoromban, több évnyi munkába került, hogy ne szabotáljam saját magam, de te nem említettél ilyesmit.
Mozdulj ki többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!