Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fontos az autó?

Figyelt kérdés

Hétvégén egy szórakozóhelyen, elkezdtem beszélgetni egy csajjal vagy 1 órán át beszéltünk, aztán elment a barátnőjével máshova, de kérte hogy írjak messengeren.

Aztán beszélgettem egy másik csajjal, ő pont visszajött. Majd ezt is kérdezte, a messengeren és látszódott hogy jó voltam nála, féltékeny is volt.

Szóval még ott is beszéltünk nagyon sokat.

Majd én léptem ki onnan.

Utána este írta, hogy ő szeret vezetni, én pedig hogy nekem nincs jogsim.

Na utána még 3 szor írt vissza, utána megkérdeztem hogy ez nálad kizáró tényező?

És ugye nem válaszolt, ez amikor így látod, hogy totál offos vagy.

Írta, hogy neki 17 évesen lett meg. Mondom oké, de ha a szüleid nem szponzorálnak akkor nem tudja letenni az ember. Meg hogy nekem nem volt könnyű gyerekkorom (nem is részleteztem, mi lett volna ha még kifejtem?)

Szóval ezután nem írt.

Nagyon gondolkozol rajta, hogy letegyem emiatt (nem ez az első ilyen...) Csak úgy érzem azzal magamat köpném szembe, mert utálok vezetni, szeretek biciklizni gyalogolni, vonatozni, tudod amikor leülsz a vonatra és elolvasom egy könyvet. Vezessen a sofőr ha messze megyünk, ha közelre meg bicikli.

Csak sajnos annyira elvárják a nők.

És tök rossz hogy jól nézel ki, van egy jó öltözködési stílusod, van egy értékrendet, tartasz valahonnan valahová, de van egy dolog ami téged roppant nem érdekel mint hobbi (nyilván ha munkához kellene már holnap elkezdeném). és mindig zsákutcákba futsz.

Annyira nem értem 2019-ben Ausztráliába el lehet jutni 1 nap alatt, egyáltalán nem tartom fontosnak a saját életemben...

26 F

2019. jún. 17. 19:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Amelyik férfi nem tud és szeret vezetni, az nem való családfenntartónak, valójában nem is igazi férfi.
2019. jún. 17. 20:28
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező:miért kellene kölcsönkérni, ha van autód ès jogsid??

Ez nem kellene, hogy földhöz vágjon anyagilag egy férfit...

2019. jún. 17. 21:05
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

18 évesen tettem le a jogsit, diákmunkával kerestem meg rá a pénzt, miután a szüleimmel így egyeztem meg.

Sokszor csinálok autós (általában vagy a szüleim, vagy az egyik barátnőm autójával megyünk) túrákat a barátaimmal, ahol nyilván mind ugyanannyi ideig vezet, hogy senki nem fárassza le magát túlzottan. Mint minden járműnek, ezeknek az autós túráknak is van egy hangulata. Amikor felhajtunk egy gyönyörű úton az Alpokba, egy erdei parkolóban letesszük a kocsit, és egy hosszú túra után, ülünk vissza. Sok esetben a kocsiban alszunk, ami bár nem a legkényelmesebb, de sok jó ember kis helyen is elfér.

Nálam nem kizáró ok, ha valaki nem tud vagy nem akar vezetni, de az is biztos, hogy nem előny.

20/L

2019. jún. 17. 21:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Vonatozás:)) időponthoz vagy kötve órákat késik néha ,vágányzár káosz...
2019. jún. 17. 21:56
 15/23 Barnabas333 ***** válasza:
100%
18évesen én sem éreztem fontosnak. 22évesen letettem a jogsit, most meg már ki sem lehet robbantani az autóból. De tudok 2 esetet is ahol csak a feleségek vezetnek. Mondjuk mindkét férj sportos és piszok jóképű így gondolom elnézik nekik az asszonyok. Mondjuk szerintem ciki...
2019. jún. 17. 22:11
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Alap elvárás igen, én is most csinálom a jogsit. (Kocsim van mert a családi autó az enyém lol)
2019. jún. 18. 05:02
 17/23 anonim ***** válasza:

Én komolyan tervezek valakivel, tehát nem túl előnyös, ha nincs jogosítványa. Autó nem kell, hogy legyen, mert nekem van sajátom. Viszont ha nincs jogsija, akkor egy csomó helyzetben nem számíthatok a páromra: pl. velem történik valami, be kell vinni a kórházba, akkor mit csinálunk, vonatozunk...? (Kisvárosban lakom, 20 perc autóval a kórház, vonattal + gyaloglás ez másfél óra lenne) Vagy ha lesz gyerek, és valami történik vele az iskolában, akkor majd vonattal érte megyünk...?

Nekem egy biztonságot ad, ha van autó és nem vagyok kiszolgáltatva a tömegközlekedésnek.

2019. jún. 18. 09:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha hosszútávon tervez az ember, akkor nem haszontalan a jogosítvány. Sokan leírták már előttem, mi van, ha éjjel be kell menni az ügyeletre, -10 fokban a kisgyerekkel nem szívesen buszozik az ember, illetve a nagy bevásárlást 10 percig se szívesen cipelném. Szóval praktikus, nyaralni is jobb. Én örülök, hogy a párom szívesen és jól vezet, megnyugtató, illetve szerintem jól áll egy férfinek, ha vezet. Nekem is van jogsim és igen, a szüleim finanszírozták, sajnálom, hogy neked nem adatott meg ez a lehetőség, de nincs semmi probléma azzal, ha a szülő támogatja a gyereket 17-8 éves korban. Én is jobban ki tudom így venni a részemet a teendőkből, el tudok menni a kistesómért, ügyeket intézni.. Amúgy ha elmondod, hogy miért nincs rá szükséged, akkor biztos meg fogják érteni, de ettől még hasznosnak hasznos. Meg egyesek (én is) szimplán csak szeretnek vezetni és nem értik, hogy miért izgulsz felesleges dolgokon. Honnan tudod, hogy utálsz vezetni, ha nincs is jogsid? Mi az, hogy mikor fogy ki az üzemanyag, meg hogy eléred-e a lámpát? Hát ezeket látod, nem stresszforrás.
2019. jún. 18. 12:55
 19/23 anonim ***** válasza:

17 évesen kezdtem, 18 éves korom előtt lett jogsim. Megszenvedtem érte. (Röviden és tömören.) Amúgy nagyon izgulós, félős, visszahúzódó vagyok. Ez meglátszott az elején a vezetési stílusomon is. Ma már nyugodtan vezetek a legtöbb helyen. Egyedül az autópályára nem merészkedtem eddig fel. Hidd el, hogy bele lehet jönni. Ha én megtanultam vezetni...

Nekem nem alap az autó, a jogsi sem bár elég fontos. Viszont amíg 17éves koromban menő volt, ha egy srác vezet, mostanra 20éves koromra természetessé vált. A legtöbb srác, akivel ismerkedtem mind vezet, vagy ha autója nincs is, jogsija igen és néha a családi autóval megy, vagy a barátokkal közösen vezetnek egy hosszabb út során.

Amúgy biztonságot ad a jogsi. Ha bármi van, lehet menni kórházba/orvoshoz, ha késésben vagy beérhetsz a munkahelyedre, a -10fokról meg ne is beszéljünk. 🥶 A vásárlással is egyetértek, 3-4 karton vízet veszek 1.5 hétre a családnak. A sarki boltból -ami drágább és villamossal 2 megálló- sem tudnám egyszerre hazacipelni. És ha meg pár naponta járok az időpocsékolás, ami egyetem mellett annyira nem jön be.

A jogsit a család fizette, de érettségi óta dolgozom a suli mellett. Ma már tele van a város MOL autóval stb., nem muszáj autót venni+ha jóban vagy a szomszéddal SOS helyzetben tuti kölcsönadja. (Nem hátrány ám a saját autó, de ha arra még nincs keret...Nekem sincs.)

Ha lesz családod 2-3 pöttöm, elfáradhatnak egy kirándulás során és még a Citadelláról sem élmény cuccokkal együtt lecipelni 2-3 tökmagot. Nekem a legkisebb tesóm 5 éves és még ő is van, hogy teljesen váratlanul úgy elfárad, hogy fel kell venni. Akik sokat autóznak kis korukban megszokják, és nem fognak félni felnőttként. A legjobb barátnőm életében ha 20-szór ült autóban és retteg beülni.

Én max azért “várnám el” egy idő után, mert én is megcsináltam és nem csak magam miatt, hanem azért, hogy itthon be tudjak segíteni, és ha lesz családom, ez ne legyen plusz probléma.

Ez ma már szinte olyan alap mint az érettségi és rengeteg munkahely megköveteli, ha elveszted az állásod és a jogsi hiánya miatt nem találsz újat, akkor átgondolnád. Főleg ha családos apukaként történne ez meg, és kezdheted az egész procedúrát, ami elég sok pénz, úgy, hogy mellette nem dolgozol és eltartod a családod. (4-8 hónap egy átlagos jogsiszerzés.)

Szeretek vonatozni és olvasni, biciklizni, sőt még futok is, de a jogsi hasznos 2019-ben is. Úgyis, hogy egy napra vagyunk Ausztráliától.

Rengeteg szép helyre pl. csak kétszer megy busz, reggel meg este, amihez nincs vonat. Egy nyaraláson nem tudsz autót bérelni és megnézni a helyet, mert nem mindenhol olyan fejlett a tömegközlekedés mint Budapesten.

Nőként pedig osztom a véleményt, hogy szexi ha egy pasi vezet és ha még magabiztosan is csinálja. 🤤

Én 20 évesen nem várom el, de hosszú távú kapcsolatban mindneképpen megkérnélek rá, hogy tedd le a jogsit. Sajnos az x év vezetési tapasztalat, amivel a te korodbeliek rendelkeznek már hiányzik, de gyakorlással minden pótolható.

2019. jún. 18. 16:35
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Sokmindenben egyetértek, de annyira nagy biztonságot a kocsi nem ad. Ha akkora a gond, hívj inkább mentőt. Mert amíg a mentőnek van megkülönböztető jelzése, neked nincs! Vagyis ha belehalsz is fél órát állsz majd a dugóban, míg a mentőt ha eszük van elengedik.
2019. jún. 18. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!