Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fontos az autó?
Hétvégén egy szórakozóhelyen, elkezdtem beszélgetni egy csajjal vagy 1 órán át beszéltünk, aztán elment a barátnőjével máshova, de kérte hogy írjak messengeren.
Aztán beszélgettem egy másik csajjal, ő pont visszajött. Majd ezt is kérdezte, a messengeren és látszódott hogy jó voltam nála, féltékeny is volt.
Szóval még ott is beszéltünk nagyon sokat.
Majd én léptem ki onnan.
Utána este írta, hogy ő szeret vezetni, én pedig hogy nekem nincs jogsim.
Na utána még 3 szor írt vissza, utána megkérdeztem hogy ez nálad kizáró tényező?
És ugye nem válaszolt, ez amikor így látod, hogy totál offos vagy.
Írta, hogy neki 17 évesen lett meg. Mondom oké, de ha a szüleid nem szponzorálnak akkor nem tudja letenni az ember. Meg hogy nekem nem volt könnyű gyerekkorom (nem is részleteztem, mi lett volna ha még kifejtem?)
Szóval ezután nem írt.
Nagyon gondolkozol rajta, hogy letegyem emiatt (nem ez az első ilyen...) Csak úgy érzem azzal magamat köpném szembe, mert utálok vezetni, szeretek biciklizni gyalogolni, vonatozni, tudod amikor leülsz a vonatra és elolvasom egy könyvet. Vezessen a sofőr ha messze megyünk, ha közelre meg bicikli.
Csak sajnos annyira elvárják a nők.
És tök rossz hogy jól nézel ki, van egy jó öltözködési stílusod, van egy értékrendet, tartasz valahonnan valahová, de van egy dolog ami téged roppant nem érdekel mint hobbi (nyilván ha munkához kellene már holnap elkezdeném). és mindig zsákutcákba futsz.
Annyira nem értem 2019-ben Ausztráliába el lehet jutni 1 nap alatt, egyáltalán nem tartom fontosnak a saját életemben...
26 F
Aki komoly kapcsolatban gondolkozik, tegyük fel gyereket is szeretne annak fontos lesz az autó.
Például 2 zsugor ásványvizet meg hozzá 4 szatyrot nem szivesen cuccolnék fel a buszra vagy vonatra, minden nap meg nem fogok azért boltba rohangálni, mert nem birom el a cuccot.
De mondjuk ha hóban, esőben, folyamatosan késő tömegközlekedéssel a gyereknek oviba vagy iskolába kell menni az is elég necces. Vagy ha éppen beteg lesz akkor még a -10 fokban járkálni vele.
De ugyan így nem mész gyerekkel kirándulni sem tömegközlekedéssel 50 kiló cuccal. Amíg nem volt pénzünk kocsira egyetemistaként mi is úgy jártunk persze, de annyival egyszerűbb kocsival főleg külföldre. Így tényleg pihenünk és nem hulla fáradtan érünk haza az egész napos utazás meg cipekedés miatt. Viszont ha hosszabb útra megyünk akkor nem bánom, ha nem nekem kell végig vezetni. De ha már autópálya vagy külföld akkor megint csak jól jön, ha nem 2 napos a jogsija.
Szóval igen, mondhatjuk, hogy elvárás a részemről, hogy legyen jogsija. Családot szeretnék és nem akarok a mindennapi dolgokkal háromszor annyi időt elcseszni vagy 40 kiló csomagot cipelni csak mert a párom nem hajlandó a jogsit megcsinálni. Az autó baromira megkönnyíti a mindennapi életet.
Ez butaság, a mai világban 10 percenként van bolt, ha csak nem falun laksz.
Szerinted időben jobb?
Szerintem nem...
Mennyi idő megkeresni a rávalót?
Vagy hitelt veszel fel? Sokszor a hitel tovább tart mint maga az autó.
Szervizelés, baleset?
Ki lehetne számolni?
De inkább elbiciklizek a boltba, (eddig 5 helyen laktam már mindenhol volt 5-10 percre bolt...)
És hidd el gyorsabb mint, amég kiállok parkolok, én ismerem magam, tuti több stresszt okozna a parkolás mint maga az út biciklivel, na meg tankolni, mikor fogy ki az üzemanyag. A lámpák elérem vagy nem érem? Mikor lép ki a gyalogos?
Megértem a te álláspontodat is.
De nekem személy szerint bonyolítaná.
Mondom ezt hogy nagyvárosban lakok, faluban kisvárosban tényleg jobb lenne.
Egyébként meg melyik a jobb?
Van egy autód, jogsid, de minden hó végén kölcsön kell kérned...
Vagy nincsen, de ha kedved van simán rendelhetsz kaját és nem számolgatod a casht.
Ki-ki döntse el maga.
Én ezt csak azért írom mert sokan már úgy csinálnak jogsit, hogy még nem is tudják miből fenntartani a kocsit.
Hogy kivűlre mutatni, hogy mi az ami van, és mögötte nincs semmi.
Ezt nem tartom egy vonzzó tulajdonságnak.
Ezek a mai elvárások komolyan már...
Nem is olyan régen csak a hű de gazdagok engedhették meg maguknak az autót, mégsem halt ki az emberiség.
Csak mostanában nincs a nép ínyére, hogy tömegközlekedni kell, mert mindenki rohan, el van kényelmesedve és el van hidegülve a másik embertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!