Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért gondolja sok katolikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolja sok katolikus nő, hogy csak az ő vallása az egy igaz és üdvözítő?

Figyelt kérdés
Megismertem az egyetemen egy lányt, aki már 32, és néhány randi után közölte: a tisztaság nála nagyon fontos, erkölcsi értelemben, de ez nem a szüzesség, hanem a katolikus tanítás. Bocsánat én protestáns vagyok,20 éve és a mi hitünk szerint ők bálványimádók! ( Kezdem érteni, miért él még egyedül 32 évesen.) Szóval a szex az nem bűn szerinte, ha azt katolikus fiúval űzi? No ezt rakd össze!

2019. máj. 11. 11:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
Tudtommal alapvetően az összes vallásnak az a lényege hogy az ő hitük az igaz, és az ő istenük/isteneik a valódiak. Ez a vallás lényege. Ki is esne a szemem a fejemből ha elém állna egy katolikus hogy "helló, katolikus vagyok, és amúgy bálványimádó, a protestánsoknak van igaza"
2019. máj. 11. 22:36
 12/19 anonim ***** válasza:

“A vallások létét nem zárja ki, tudja, és elfogadja, hogy léteznek mindenféle vallások - de ő csak egy Istenben hisz, a többi vallás isteneiben nem.”

Ő... bár ilyen felvilágosul lenne egy-egy monoteista vallás

. Az, hogy egy isten van nem azt eredményezi, hogy a többiben nem hisz, hanem azt, hogy a többinek a létét is tagadja. Egy politeista gond nélkül elvitatkozik arról, hogy Thor lenyomná szkanserben bármikor Odint, de akár Zeust is, vagy Jahvet. Ugyanis ha elfogadod, hogy több isten van, onnantól miért ne lenne a másik panteon istene is rendben, csak persze az enyém jobb/szebb/okosabb.

Ha egy isten van, akkor onnantól nincs helye olyan vitának, hogy egy másik isten egyáltalán létezhet e (érdekes persze, hogy a monoteista hívők gond nélkül túllépnek azon, hogy istenek ezreit minősítik kamunak, és nem hisznek bennük, de borzasztóan felháborodnak, ha egy ateista 1db Istennel többre mondja ezt, vagy akar egy monoteista az ő istenképükre).

Az elkárhozós részről szóló válaszod előtt kérlek az eredendő bűnről és annak teológiai magyarázatáról szóló műveket olvasd újra, és akkor gyorsan rájössz, ha figyelmesen megteszed, és nem csak (sok hívőhöz hasonlóan a neked tetsző szabályokat és mondatokat veszed figyelembe), hogy aki nem tér meg az anyaszentefyházhoz az bizony nem jut a mennyországba (érdemes feltenni egy pár papnak a kérdést, hogy mi történik az eredendő bűn miatt egy keresztelés nélkül meghaló csecsemővel). És akkor még nem beszélünk a tényleges “bűnökről”, amit mindenki elkövet akár felnőtt kora előtt, hogy szexel, hogy nem tartja az úr napját, etc. Hát hogy a fenébe hagyhatja egy hívő, hogy a kedvese ezekkel a rovásán haljon meg anélkül, hogy feloldozást nyerne, és a halhatatlan lelke elől bezáródjon a mennyország kapuja (ok, ha akarod nem kárhozik el, csak ugye biztos nem jut olyan békés helyre, amilyet egy hívő el tud viselni a kedvese esetében)

2019. máj. 12. 05:52
 13/19 anonim ***** válasza:

“Bocsánat én protestáns vagyok,20 éve és a mi hitünk szerint ők bálványimádók!“

Bájos. Az ő hitük szerint pedig a protestánsok szimpla árulók, akik ellen évszázadokig háborúkat is viseltek, majd manapság felvilágosultak annyira, hogy inkább csak megtévedt testvéreknek tartják őket, akik tudtukon kívül is a saját akoljukba tartoznak. Btw, mi az, hogy protestánsként nem fogadod el a pápaság fennhatóságát. Mi az, hogy unitáriusként vitatod a szentlélek meg az atya-fiú-szentháromság kérdést (bár az is aranyos, hogy 1 az isten, atya-fiú-szentlélek, az unitáriusok pedig tévednek 😀)

2019. máj. 12. 05:59
 14/19 anonim ***** válasza:

"“A vallások létét nem zárja ki, tudja, és elfogadja, hogy léteznek mindenféle vallások - de ő csak egy Istenben hisz, a többi vallás isteneiben nem.”

Ő... bár ilyen felvilágosul lenne egy-egy monoteista vallás"

Egyszerűen csak arról beszélek, hogy nem tök hülyék: körülnéznek, látnak a világban olyanokat, akik pl. buddhisták, és mivel az lejön nekik, hogy a buddhizmus az nem valami népviselet, meg nem is egy kártyajáték, hanem egy vallás - és akkor elfogadják, hogy van más vallás is. Nem akarják eltűntetni a buddhistákat meg a többieket, hanem elfogadják, hogy ők is léteznek - csak éppen ők megmaradnak a saját hitüknél. Szerintem ehhez nem kell semmiféle felvilágosultság, csak a józan paraszti ész. Na meg persze az, hogy a saját vallásuk ne tanítsa nekik azt, hogy a többieket el kell pusztítani.

2019. máj. 12. 08:24
 15/19 anonim ***** válasza:

"Ki is esne a szemem a fejemből ha elém állna egy katolikus hogy "helló, katolikus vagyok, és amúgy bálványimádó, a protestánsoknak van igaza""

Hát pedig van ilyen. Hallottál már olyanokról te is, gondolom, akiket pici korukban katolikusnak kereszteltek, felnőttként meg áttértek protestánsnak.

2019. máj. 12. 08:25
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

“Nem akarják eltűntetni a buddhistákat meg a többieket, hanem elfogadják, hogy ők is léteznek”

Bizonyára ez a nagy elfogadás vezérli a missziós tevékenységet is.

2019. máj. 12. 08:51
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod, hogy valaki tévedésben él, és elmondod neki, hogy mi az, amit rosszul gondol, vagyis missziós tevékenységet végzel, azzal még igen, továbbra is igaz, hogy nem tagadod az ő létezését.
2019. máj. 12. 09:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Engem az zavar, hogy én eléggé elfogadó és nyitott vagyok, van muszlim és buddhista barátom is, de náluk soha sem éreztem, azt amit katolikus körökben, ti. hogy éreztették finoman, hogy náluk van az igazság.( és hívtak katekizmus iskolába is). Őt ezt a szép lányt is elfogadtam, és belementem volna a házasságig az önmegtartóztatásba is, de Ő nem fogadott el, mert nem voltam katolikus. Amúgy már mindegy, mert ma tudtam meg, hogy összejött egy playboy szélhámossal, aki még a swinger clubokba is törzstag. No ezért mondják, hogy az elfojtások előbb-utóbb kitörnek és átesnek a Ló túloldalára. De nem vagyok szemét és nem írok neki, pedig szívesen megírnám, hogy nos, most hol van a Te tiszta erkölcsöd, amikor ezzel a szexmániás ateistával jársz a bulikba? Hányingerem van! A fiúknak üzenem: ne várjanak egy nőre sem max 3-4 randi idejéig, és ne üljetek fel a ,,tisztaság", meg a más kamu álszent dumáknak!
2019. máj. 12. 22:07
 19/19 A kérdező kommentje:
Helyesbítés : maximum csak 3-4 randi idejéig ( ez 1-2 hét kb) utána egy érett nő el tudja dönteni, akarja-e a férfit kapcsolatba vagy sem. Ne higgy most nekem, de akkor úgy járhatsz, hogy 2-4 nő elhúzza előtted a mézesmadzagot és több hónap barátkozás után sem lesz se szex, se házasság. csak jót akarok neked.
2019. máj. 12. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!