Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért trendi ha egy nő férfias?
A furcsa hogy ők nincsenek tudatában annak hogy férfias nők, hanem magukat gyakran olyan jelzőkkel határozzák meg mint: belevaló, vagány, karakán, nagyszájú, magabiztos stb.
Pedig ők valójában férfias nők. És szinte mindegyiknek problémája hogy nem talál párt magának.
Érthető hogy miért. Fordított helyzetben egy nő sem tartana vonzónak egy nőies férfit.
De furcsa módon míg egy nőies férfit a társadalom úgymond elutasít és rendreutasít hogy legyél már férfi, addig a férfias nőket ünnepli és az elférfiasodást önmegvalósításként tálalja.
"[...] nem ismerik el a két nem közti különbséget (egymással helyettesíthetőnek tartja őket), a férfiak pályáján akarnak férfiakkal is versenyezni, miközben elfelejtenek nők lenni."
Fejtsd már ki, kérlek, hogy szerinted ez mégis mit jelent. Melyek azok a különbségek, amelyeket el kellene ismerni (ha a karakán, határozott jellem szerinted nőies)? Mi minősül a "férfiak pályájának"? Mit jelent nőnek lenni?
Ezt én sem értem, a biológiai különbségeken kívül a többit az ember találta ki. Mi kreáltuk a férfias, nőies fogalmát.
Persze létezik olyan, hogy valakinek (férfinak vagy nőnek) férfias álla van, mert a férfiakra jellemzőbb a szögletes áll, tehát külsőre nézve van értelme, de a NEMI szerep az az, amit a nemed előre meghatároz, és ez csak annyi, hogy gyereket nemzel vagy gyereket szülsz.
Általában a neveletlen, tirpák, bunkó paraszt nők szentül hiszik magukról, hogy ők a nőiesség netovábbjai, mert kinőtt két darab tőgyük, meg nagy valaguk.
Nem ettől nő egy nő, mert a külseje olyan.
Vicces, amikor egy ilyen nő hiszi azt, hogy odáig vannak értük a férfiak, közben meg lövésük nincs, mint gondolnak valójában, meg hogy beszélik ki őket.
Az szememben már eleve nem férfi, akit irányíthat egy nő, egy megkeseredett szerencsétlenség, akinek másképp nem jut pna, és meghunyászkodik egy ilyen förmedvény előtt.
#14:
"Persze létezik olyan, hogy valakinek (férfinak vagy nőnek) férfias álla van, mert a férfiakra jellemzőbb a szögletes áll,"
"Fejtsd már ki, kérlek, hogy szerinted ez mégis mit jelent. Melyek azok a különbségek, amelyeket el kellene ismerni (ha a karakán, határozott jellem szerinted nőies)? Mi minősül a "férfiak pályájának"? Mit jelent nőnek lenni?"
Vannak alapvetően férfiasnak és nőiesnek ítélt tulajdonságok. Ezek egy része valóban a kultúránk miatt alakult ki, mások viszont mélyebben gyökereznek. Csak, hogy a párkeresésnél maradjunk: a nő csábít, a férfi hódít. Ezek nem felcserélhetőek. Viszont lehet csábító is mondjuk a magabiztosság, határozottság, eltökéltség (férfiként nekem is tetszik, ha egy nő ilyen), a lényeg a mérték és hogy közben megmaradj nőnek. Példának tudom említeni a testépítő nőket. Férfiként legtöbben nem azért nem kezdenénk velük, mert fizikailag erősebbek nálunk (tehát nem félünk tőlük), hanem egyszerűen hiányzik belőlük az, amit egy nőben vonzónak találunk. Átléptek egy határt, ami felett már nem nőiesek. Mitől is lenne vonzó egy olyan valaki, akiben több a tesztoszteron, mint bennem? Ellenben egy olyan nő, aki a nőiességét megőrizve egy sportos külsőt hoz össze magának, szinte az összes férfinak tetszeni fog. Na most ugyanezt ültesd át bármelyik általad férfiasnak gondolt tulajdonságra és megkapod a választ. Vagy írhatnám a másik oldalt is: egy olyan férfi, aki ad a külsejére, sportol, rendszeresen jár fodrászhoz, ügyel a stílusára..., számodra vonzó, nem igaz? Na most gondolj bele, hogy ha ez a férfi reggelente több időt tölt a fürdőszobában, mint te, kínosan ügyel a legfrissebb divatra..., ezt még elviseled, sőt akár még tetszhet is. Viszont ha mellette nőiesek a gesztusai, a viselkedése, nem vállalja fel a kompromittáló helyzeteket, akkor már nem is lesz vonzó. Innentől nem egy igényes férfit látsz, hanem egy elkényeztetett (lányos) kisfiút.
"Persze létezik olyan, hogy valakinek (férfinak vagy nőnek) férfias álla van, mert a férfiakra jellemzőbb a szögletes áll, tehát külsőre nézve van értelme, de a NEMI szerep az az, amit a nemed előre meghatároz, és ez csak annyi, hogy gyereket nemzel vagy gyereket szülsz."
Nem teljesen. Alapvető különbség van abban, hogy a férfiak és a nők mit látnak vonzónak a másik nemben, és ez nem a civilizáció során alakult így, hanem belénk van kódolva. Persze minél "modernebb" egy társadalom, annál jobban próbálja ezt elnyomni, de eddig még sehol sem sikerült. Azokban az országokban, ahol terjed ez a nézet, mindenhol küzdenek a népességfogyással. Nézd csak meg bármelyik a természethez még közelebb álló "primitív" törzset, milyen beavatási szertartások vannak a fiúknak és a lányoknak, mielőtt férfiak és nők lesznek belőlük.
Ebben semmi trendi nincs, nem tehet róla az, akinek ilyen a személyisége, nem sajátíthatják ki a férfiak ezeket a vonásokat. Öröm, hogy a mai társadalomban már érvényesíteni is lehet.
Én pont egy akaratos, vagány nő vagyok, és örülök, hogy azt csinálok az életemmel, amit szeretnék. Néhány rosszindulatú retardálton kívül senki sem akarná tőlem elvenni a lehetőséget, hogy karrierem legyem, örömömet leljem abban, hogy fejlesztem magam, lehet normális szakmám és nem vagyok ráutalva senkire.
Mellesleg van párom is, és nem egy kis nyomi papucs, mielőtt bárki is erre gondolna. Sosem volt gondom a párkereséssel és mindig is nőiesnek tartottak és annak is érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!