Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nők! Nálatok is kizáró ok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők! Nálatok is kizáró ok, ha egy férfi antifeminista?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 14. 13:56
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
91%

27: Találomra linkelt cikk, de ha tudsz angolul, akkor olvass néha, mert az sokmindenre megtanít. [link]

De sok ilyen "apró" különbség van. Eleve más a hormonháztartás (ösztrogén, tesztoszteron mondanak valamit?) ami miatt az agyban lejátszódó folyamatok (például az ingerlékenység, figyelem) is másak. Értem én, hogy szeretnéd azt hinni, hogy minden az égvilágon tanult viselkedés, csak attól még nem lesz igaz.

2019. ápr. 14. 21:16
 32/47 A kérdező kommentje:

Már leírtam neked üzenetben, de itt is leírom:

Ez statisztikai és nem definitív különbség.

Plusz nem születésbeli, hanem alkalmazkodásbeli.

Tehát teljesen nonszensz erre építeni az elméleteiteket, miért felsőbbrendű a férfi nem.

2019. ápr. 14. 21:40
 33/47 A kérdező kommentje:

Az is teljesen nonszensz, hogy egy blogot linkelsz tudományos forrásként.

:D

Miért nem tudod csak belátni, hogy nincs igazad? A nőgyűlöletet nem lehet tudományos alapokon racionalizálni.

2019. ápr. 14. 21:41
 34/47 anonim ***** válasza:
72%
Azért azt remélem felfogod, hogy senki (én legalábbis biztosan nem) említette, hogy a férfi felsőbbrendű lenne. Én csak azt mondtam, hogy vannak dolgok amiben különbözünk biológiailag és ez így van jól. Senki sem jobb a másiknál, maximum a hozzád hasonló rögeszmés "dee aszondja minden férfi hogy ők jobbak a nőknél" emberek fejében.
2019. ápr. 14. 22:03
 35/47 anonim ***** válasza:
61%

# 29:

Téged sem tudott kezelni, így hát akkor sem kellene, ha egyébként szükségem lenne rá ;)

2019. ápr. 14. 22:29
 36/47 A kérdező kommentje:

# 35

Gyenge férfitől gyenge oltás.

2019. ápr. 14. 22:34
 37/47 anonim ***** válasza:
92%

22-es vagyok: kérdező, nézz utána kicsit a neurológiának, igaz ugyan, hogy csak egy évet volt neurológiám az egyetemen (kognitív pszichológiám másfél évig, anatómia szintén egy évig), szóval nem vagyok neurológus, de azért olyat állítani, hogy az agy plasztikus és SEMMI nincs előre predeterminálva benne egy kicsit meredek. Persze, sokat tanul az ember és a fejlődési szakaszban nagyon könnyen formálható az agyad, senkié nem néz ki pontosan ugyanúgy, de vannak dolgok, amik igenis eltérnek a két nem között, statisztikailag igazolható mértékben. Ott van pl az ún. féregtest, ami összeköti a két agyféltekét, a nők agyában ez vastagabb, mint a férfiakéban, a nőknél szorosabban dolgozik együtt a két agyfélteke. Ezért szokták azt mondani, és ezért van némi alapja annak is, hogy a nők általánosságban egyszerre több dologra tudnak odafigyelni, hogy az érzelmeik és pillanatnyi hangulataik jobban befolyásolják a döntéseiket ésatöbbi. Csak egy sarkalatos példa, de ez pl az ÖSSZES agyban észrevehető.

Az, hogy nem vagyunk pontosan ugyanolyanok, nem kellene, hogy baj legyen. Mások vagyunk, de attól még nem jobb vagy fontosabb vagy magasabb rendű egyikünk sem. A mai feminizmussal azért nem tudok igazán kibékülni, mert a női szuperembert hirdeti, aki jobb és több a férfinál, pedig egymás nélkül mindkét nem teljesen magatehetetlen hosszú távon. Nem egymás ellenségei vagyunk, hanem egymás kiegészítői. Tudod, mint abban a görög mesében, amikor az istenek négy karral és négy lábbal teremtették meg az embert, de félelmetesnek találták, ezért kettévágták őket, az emberek meg azóta is keresik a másik felüket :)

2019. ápr. 15. 06:53
 38/47 anonim ***** válasza:
Elég, ha megnézed az Eszement játékok 'Nemek harca' című részét. Tudományos tesztekkel és játékokkal mutatják meg, hogy a nemek általában (nyilván vannak kivételek) miben jobbak.
2019. ápr. 15. 08:14
 39/47 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, miről beszélsz?

"Pedig a nő és férfi egyenlő." - ha ebben hiszel, akkor kvázi feminista vagy.

Ha "antifeminista" vagy, az azt jelenti, hogy nem hiszel az egyenjogúságban, és magasabb rendűnek tartod magad. Ez kizáró ok nálam még a haverkodásra is, az élet rövid ahhoz, hogy debilekre pazaroljam az időmet.

Feminista vagyok, az egyenjogúságban hiszek, és csak ilyen értékrendű pár jöhet szóba.

2019. ápr. 15. 10:20
 40/47 anonim ***** válasza:
23%

Attól függ, hogy mit értünk feminizmus alatt...

"Pedig a nő és férfi egyenlő." - ennek a gondolatnak pl. semmi köze a feminizmushoz. A feminizmus előtt már jóval régebben ezt "felfedezték".

2019. ápr. 15. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!