Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha nekem van, akkor “jogos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nekem van, akkor “jogos elvárás, hogy neki is legyen”?

Figyelt kérdés

Mostanában belefutottam több olyan esetbe (gyk komment, és ismerősök vegyesen), ahol 30+ éves nő hirdeti, hogy neki kocsija, lakása van, így jogos az elvárás, hogy a férfinek IS legyen.

Egyszer olyan szívesen megtudnám, hogy ez miért alakult így.

30+ éves, kocsival, lakással, jó munkával rendelkező férfiként kétféle nővel találkozom:

A ritkább típus azt mondja, legyen a férfinek ennyi idősen kocsija, lakása, mert neki IS van, jogos az elvárása.

A gyakoribb ugyanezt hirdeti, csak az IS rész nélkül (30-as, jól képzett, diplomás nők, olyan fizetéssel, amiből albérletük nem lesz soha, nem, hogy lakás, kocsi).

Vajon miért nem találkozom soha olyan nővel, aki azt mondja, hogy van kocsija, lakása, megosztja a társával?

Mert férfiként ugye ez az alap, hogy az enyémet megosztom a másikkal.

Vagy tényleg azon kellene pörögnöm, hogy én elértem egy jó életszínvonalat, akkor “jogos az elvárás, hogy a másiknak is legyen”?

2019. ápr. 13. 06:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem csak megjött az eszük, hogy jobban bebiztosítsák magukat és igazuk van.

Miért is? Nos én anno naív, szerelmes fiatalabb koromban nem fooglalkoztam a másik anyagi helyzetével,a lakásunkba költözött a pasas,élt mint marci hevesen és eszébe sem jutott hogy beleadjon bármit a közösbe.Mikor elváltunk,még vitt volna mindent, amit lát.Rokoni, baráti társaságbol más ismerőseim is jártak így szóról szóra a féreg pasijukkal.Na, ilyet többet nem!! Igenis,a férfi férfi legyen,nyújtson biztonságot ne pedig csak élvezze nálam a kényelmet,vagy még ki is használjon.Én 40-es nő vagyok.Megértem, hogy ebben az országban nehéz,de aki hozzám hasonló korú és még semmije nincs, azzal nem jutnék előrébb és ez nem célom.

Ha összejönnék valakivel, akinek van saját lakása, akkor sem akarnék hivatalosan összeköltözni vele.Legyem csak meg a lakása, meg nekem is az enyém,attól még lehetünk együtt minden nap, de meggondolom, miben közösködöm.

2019. ápr. 13. 07:38
 12/28 anonim ***** válasza:
62%
Nincs neked semmid se, 2 naponta kiírsz egy ilyen kérdést, mindig más köntödbe bújtatva azt, hogy mekkora szemetek a nők, hogy el mernek várni valamit. Unalmas.
2019. ápr. 13. 07:44
 13/28 anonim ***** válasza:
44%

Mert a nők elvárják hogy a ferfinak mindig több legyen mint nekik.

De. Ez egy válasz ami általánosítás volt nekem olyan nom akit zavart hogy van kocsim meg lakásom.

Az a lényeg hogy eltérő igények vannak olyat keress akinek az a fontos hogy ne legyen lakásod vagy olyan akinek mindegy

2019. ápr. 13. 07:48
 14/28 anonim ***** válasza:
63%

Másik, amit látok, ha férfi költözik a nöhöz az, hogy a férfinak ugyan kényelmes, de kezdi fúrni a dolog idővel az önérzetét és mivel sokat nem tud tenni, a legtöbbjük elkezd valami pökhendiséggel kompenzálni, ha nincs háza, majd lesz úr máséban.Mert gondolja, hogy majd attol férfi lesz....

Ezerből egy olyan van, aki hálásan igyekszik hozzáadni valamit, pl felújítja saját pénzen a nő lakását, stb.És szépen, csendben van örül, hogy ott lakik.

Szoval isten őrizz olyantól, aki beköltözik hozzám és ö lesz a kiskirály,aki semmit nem tesz, csak szolgáljam ki a tv elött.És javítsam saját pénzen, amit ö is lelakik, vagy elront.

2019. ápr. 13. 07:51
 15/28 A kérdező kommentje:

“Vagy olyan akinek mindegy”

Alapjában véve ezt teszem.

Ha a nő rakezd a milye legyen a férfinek részre, akkor búcsúzom. Akkor is, ha olyat kér, amit meg tudok adni (kocsi, lakás, középosztálybeli élet), és akkor is, ha olyat, amit nem (luxus színvonal).

Ettől még engem tényleg érdekelne, hogy pl azok a nők, akik most is leírják, hogy miért várják el a férfitől, hogy ne lógjon ki a feneke a gatyából hogy vélekednek azokról a nőkről, akiknek 30-40 évesen kilóg (mert ugye ha a pasi képes összerakni egy lakást bulizás helyett, akkor a nő is képes erre).

Többen leírták, hogy nekik van, ezért várják el. Ezzel valahol együtt tudok érteni, bár nagyon leszűkíteném az ismerkedési lehetőségeim, ha én is így gondolkoznék (kb a multiknál jó állásban dolgozó nőkre).

2019. ápr. 13. 07:58
 16/28 anonim ***** válasza:
77%

Végülis nem mindegy hogy mit vár el ? Vagy neki mi van ?

A parkereses olyan hogy ő elvár valamit vagy megfelelsz neki vagy nem. Te is elvarsz valamit vagy megfelel vagy nem.

Ha keveset vársz el a te döntésed ha sokat az is a tiéd. Szabad világot élünk

2019. ápr. 13. 08:09
 17/28 anonim ***** válasza:
44%
A férfinek mindig jobban kell állni anyagilag vagy ugyan úgy mint az adott nő! Nincs mit ezen szenvedni ! Aki csóró az nem kap nőt! Ahogyan a ronda - dagadt pasi sem kap edzett - sportos lányt .
2019. ápr. 13. 08:21
 18/28 anonim ***** válasza:
85%

Nézd én nem nézem le se azt a férfit, se azt a nőt, akinek 30 évesen nincsen semmije. Rosszul alakultak a dolgai, nem tanult rendesen, lehet hogy a képességei nem voltak kimagaslóak stb.

De! Mi a volt férjemmel úgy kezdtük, hogy majd mindent felépítünk közösen. Nos, amikor tönkrement a házasságunk és váltunk ez nem volt poén, mert mindkettőnkre jutott egy fél lakás. De nem is ez a lényeg. Annyira nem érdekeltek engem az anyagiak fiatal lányként hogy nem tűnt fel, hogy neki nincs megtakarítása 33 évesen, nekem volt 25 évesen. Ő most 50, külföldön dolgozik, de még mindig nincs megtakarítása, a lakás felének az árát már régen felélte. Szó szerint sosem volt semmink, folyt ki a pénz a kezei közül. Most a gyerektartást is elég rapszodikusan fizeti, bár tudom, hogy nem rossz szándékú ember, igyekszik. De több a tartozása mint a pénze. Nagyon lehúzott anyagilag, közben meg egy jószívű, nagylelkű (ja, de teljesen hülyén csinálja) kedves ember. De mindezzel nem sokra mentünk. Csak azért nem éhezünk a gyerekkel együtt, mert a kezembe vettem az életünket, elváltunk és mindenki maga szervezi meg az anyagi dolgait. Na, ezek miatt, ha lenne még egyszer valakim, nálam elvárás lenne, hogy legyen azért valamije, amiből azt látom, hogy nem egy ilyen szerencsétlen ami az anyagiakat illeti. A kocsi nem érdekel, de legyen lakása vagy jó albérlete, ne erőltesse az összeköltözést amíg meg nem ismerjük egymást stb. Az nem baj, ha elvált apuka ő is és költ a gyerekeire, ez természetes. De többé nem jönnék össze olyannal, akiben anyagilag nem lehet megbízni, mert amikor már gyerek is van, ez nem mindegy. És nem kell közösen megteremtett lakás, mert ha vége, akkor mindketten megszívjuk.

2019. ápr. 13. 08:22
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
Azért, mert a nőnek arra is kell gondolnia, hogy ha jönnek a gyerekek, akkor a férfinak kell eltartania a családot.
2019. ápr. 13. 08:29
 20/28 A kérdező kommentje:

18: én férfiként a spórolós voltam szintén. Nem vertem a fogamhoz a garast, de amíg én elmentem egyszer nyaralni, addig a haverok 3x, amíg én vettem egy átlag kocsit, addig mások a menő darabokat cserélgették. És mellette dolgoztam, fejlődtem, nem értem be annyival, hogy napi 8 órát ücsörgök valamilyen laza, de nem fizető munkahelyen.

Ebből az lett, hogy harmincas éveim közepére tehermentes lakás mellett van megtakarításom is, valamint normális karrierem.

Pont ezért fura, mikor az exedhez hasonló nővel ismerkedve elkezdi sorolni nekem az elvárásait. Amiket egyébként vicces módon még teljesítek is. Mégis elmegy a kedvem az egésztől.

Most az utolsó páromnak nem volt semmije, de nem is követelőzött. Az előttem levő pasija pl szintén otthon lakott. Én meg szívesen megosztottam vele, amin volt, persze, bevásárolt néha, vagy elhívott valahova, de világos volt, hogy lakása sosem lesz egyedül.

És ez tényleg nem a pénzről szólt, mint azokban az esetekben, ahol bár közli az egyik fél, hogy a pénz nem érdekli, csak elfelejti hozzátenni, hogy akkor, ha sok pénz helyett mégtöbbről van szó.

2019. ápr. 13. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!