Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért mondják állandóan azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják állandóan azt az emberek, hogy gáz az, aki egy társkapcsolatban keresi a boldogságot? Őszintén: ki lenne képes boldog lenni, ha 20-30 éves kora között intimitás és szex nélkül kellene élnie az életét?

Figyelt kérdés
2019. márc. 27. 21:29
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Utolsó: hát, ez egy érdekes szemlélet. Ennyire azért szerintem nem szélsőséges. Pl. a karrier vagy a tanulás világánál működik az, hogy a befektetett munkával arányosan nő a siker esélye. Pártalálásnál viszont ezt nem érzem. Azt érzem, hogy az egész halál esetleges, és ha jókor vagy jó helyen, akkor megismerheted azt a társat, akivel a következő 30-40 évben egy jól működő kapcsolatban lesztek, ha meg nem, akkor tíz évig nem lesz semmi. Kb. ilyennek látom. Engem ez elborzaszt. Soha, senki nem készített fel erre, hogy ez lesz a felnőttélet legnehezebb része.
2019. márc. 27. 22:02
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Már pedig ez ilyen, szexszel és párkapcsolattal nem szolgál a kormány, se Isten, se semmilyen felsőbb erő, nem osztják ki 5 pirospont után sem. Lehetsz piszokgazdag és fogadhadsz gruppikat, akik eljátsszák, hogy szexi vagy. Amennyiben nem vagy piszokgazdag, akkor az önfejlesztés marad, mert csak magadat tudod uralni, innen jön a "légy boldog önmagaddal" duma.
2019. márc. 27. 22:06
 13/50 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem szolgál vele senki, de azért azokat a dolgokat is megkapja előbb-utóbb a maga jogán az ember, amik nem megvásárolhatóak. Pl. a barátok is ilyenek. Azt se ad senki az embernek, mégis lesz mindenkinek.

Nem értem, hogy más hogy tudja ezt ennyire lazán kezelni. Nem értem, miért evidens mindenkinek, hogy hozzájut. Miért van az, hogy másnak elég magát adnia, és talál párt? Egyáltalán, miért ennyire nehéz ez? Vagy csak itt az? Mert amennyire külföldön tapasztaltam, ott nem ennyire zárkózottak a nők.

2019. márc. 27. 22:09
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

"...éves kora között intimitás és szex nélkül kellene élnie az életét?"

Egyre több ilyen jellegű kérdés van.

Ennyire kötelező a párválasztás, a kapcsolatok? Mi van akkor, ha igen, így kellene leélnie az életét, mert mondjuk van egy betegsége az illetőnek? Megáll a világ körforgása?

Annyira sokan olyan kötelezőnek és már-már mindenre való gyógyírnek vélik a kapcsolatokat, hogy az már csuda. Akkor miért nem tudja mégis sok ember megbecsülni a párját, ápolni a kapcsolatát?

Hm?

2019. márc. 27. 22:11
 15/50 anonim ***** válasza:
70%

"Őszintén: ki lenne képes boldog lenni, ha 20-30 éves kora között intimitás és szex nélkül kellene élnie az életét?"

Lásd az én példám. 25 éves vagyok, sose volt még barátnőm, és tökéletesen boldog vagyok. Nincs bennem semmiféle frusztráció vagy indulat.

Egyrészt amíg a boldogságot a külső világból megszerezhető élvezetekből, pl nőktől kapott intimitástól, szextől, vagy anyagi javaktól, háztól, autótól, pénztől várod, addig mindig is boldogtalan leszel. Sőt, még azután is az leszel, ha ezeket megkaptad, mert boldogtalanságod valódi oka valójában nem ezek hiánya, hanem hogy ezekben keresed a boldogságot. Sosem fogod megtalálni, mert a boldogság az egy tudatállapot, nem valami tárgy vagy egy másik ember. A boldogtalanságod abból fakad, hogy vágyak beteljesüléséhez kötöd a boldogságod. Amint elengeded az összes vágyat, ami csak benned van, a tökéletes boldogság azonnal érkezik.

A boldogság az ember, sőt az összes állat, növény alapállapota, de mivel a társadalmunk teljesen vak, és az ember önmagát a természettől és a világtól elszeparáltnak tartja, ezért tévesen az elméje szülte vágyaiban és az ideiglenes örömöket nyújtó élvezetekben kezdte keresni boldogságot, ami teljesen boldogtalanná tenne. Valójában nincs szükségünk semmire a teljes boldogsághoz. Midnyjájan úgy jövünk a világra, hogy tökéletesen boldogok vagyunk. Csak gondolj bele. Csecsemőként, amikor világra jöttél, se ruhád, se étel a gyomrodban, se pénzed, se autód, se párkapcsolatod nem volt, mégis tökéletesen boldog voltál, ünnepelted az életet, akár az állatok, vagy a növények, akik nem gyártanak problémákat, nem élvezetekbe kapaszkodnak. Mi történt? Mi változott meg? Vizsgáld meg, és megtalálod az emberiség összes problémájának a gyökerét.

2019. márc. 27. 22:11
 16/50 anonim ***** válasza:
100%

#9 “rendszeresen akar szexelni egészséges felnōttként”

Talán részben ezért is nem mennek bele veled, mert valahogy érzik, hogy neked ez errōl szól?:D Habár találhatsz az igényeidnek megfelelō embert, akivel hasonlóan gondolkodtok, de sok más ember számára a szex érzelem alapú, nem csinálják akárkivel, csak mert szerintük “megköveteli az egészséges felnōttlét”. Ha nem találnak érdemes társat, akivel közel kerülnének egymáshoz, akkor szívesebben vannak egyedül. Ennyi.

Én nem értem az ilyet, mert számomra nem azt jelenti a boldogság, hogy végre szexelhetek valakivel.

Végülis nem szólok bele abba, hogy ki mit csinál, csak elmondtam a nézōpontom.

2019. márc. 27. 22:17
 17/50 A kérdező kommentje:

#14:

"Ennyire kötelező a párválasztás, a kapcsolatok?"

Igen. Lehet, hogy más máshogy van vele, de én azt érzem, hogy egyszerűen ösztönszerűen vágyom rá, hogy legyen mellettem valaki. Akivel megbeszélhetem a nap végén, mi történt, akivel ágyba bújhatok, aki tanúja az életemnek, akivel filmet nézünk, kirándulunk, közös programokat szervezünk. Nem jó egyedül.

"Mi van akkor, ha igen, így kellene leélnie az életét, mert mondjuk van egy betegsége az illetőnek? Megáll a világ körforgása?"

Nem tudom, olyankor mi van, de miért a minimális számú kivételekről beszélünk? Itt az a téma, hogy miért van, hogy teljesen egészséges embereknek szenvedniük kell ezzel.

Akinek betegsége van, az hozzákeményedik a helyzethez. Mást nem tud csinálni. Úgy lesz boldog, hogy radikálisan lecsökkenti az igényszintjét. De ez azzal jár, hogy teljesen más ember lesz, talán nehezebb természetű, zsémbesebb. Ami egyfajta nyomor. Nem gondolom, hogy arra, hogy fiatal férfiként nagy a nemi vágyam, az lenne a helyes válasz, hogy kiheréltetem magam.

"Annyira sokan olyan kötelezőnek és már-már mindenre való gyógyírnek vélik a kapcsolatokat,"

Nem mindenre való gyógyír, hanem egyszerűen KELL, és kész. A szex élvezetét senkinek nem kell magyarázni, mindenki ösztönösen vágyik rá. Ha már egy olyan korban élünk, ahol nincs kényszerházasság, akkor miért ne törekednénk arra, hogy örömöket éljünk át azzal, akit szeretünk? A szex a legnagyobb természetes erőforrás, amit kaptunk. Szerintem tragikus, ha az ember anélkül éli le az életét. Én 26 vagyok, életemben kb. 5x szexelhettem, és már most úgy érzem, hogy helyrehozhatatlanul sok mindent szalasztottam el ezzel. Ez egy örömforrás, amit meg kell élni, azért van.

"Akkor miért nem tudja mégis sok ember megbecsülni a párját, ápolni a kapcsolatát?"

Nem tudom, ugyanis nem vagyok sok ember. Én ha egyet találnék, akivel egy húron pendülünk, azt el nem engedném, az hétszentség.

2019. márc. 27. 22:23
 18/50 anonim ***** válasza:
23%

...és ebből szokott az lenni, hogy lesz egy látszólag nagyon vidámkodó, optimista figura lenni...

Aki egy nap eltűnik nyomtalanul és felakasztva találják meg, úgy hogy semmi nem utalt rá.

2019. márc. 27. 22:24
 19/50 anonim ***** válasza:
85%
Úgy tűnik, nagyon rá vagy görcsölve a szexre, ne csodálkozz, ha ezt a nők megérzik már 5 kilométerről.
2019. márc. 27. 22:28
 20/50 A kérdező kommentje:

"Talán részben ezért is nem mennek bele veled, mert valahogy érzik, hogy neked ez errōl szól?:D"

Nem erről szól. Senkinek nem csak erről szól. Leírtam, mi mindenre vágyom, miért csak azt olvasod el, ami ahhoz elég, hogy megvádolj azzal, hogy biztos csak a szexre hajtok?

Gyűlölöm ezt a képmutatást, ami itt megy egyébként. Mindenki, akinek van párja, heti 3-4x szexel otthon, aztán ha valaki ezt nem tudja összehozni, és leírja, hogy sikertelen a nőknél és hiányzik neki a szex, akkor rögtön jön az, hogy "JAJJJ, HÁTMITCSODÁLKOZOLHOGYNEMÁLLNAKVELEDSZÓBAHANEKEDCSAKASZEXKELLMI?". Jahm, persze. Mert te nem vágytál erre fiatalon. Te egy görög márványszoborba szerettél bele, mert megihletett az esztétikája. Véletlenül se a csinos nőket hajtottad és szexeltél annyit, amennyit tudtál, miután lehetőséged adódott rá. Ilyen képmutatásra csak az képes, aki már túlvan ezen a mizérián. Nem mintha igaz lenne egyébként, továbbra is áll, amit leírtam, hogy egy társat szeretnék magam mellé, akivel megoszthatom az életem. Csak hát a szex az az élet egy fontos része.

"Én nem értem az ilyet, mert számomra nem azt jelenti a boldogság, hogy végre szexelhetek valakivel."

Számodra a boldogságot egy szépen elrendezett kiállítás jelenti, és nem hajtasz ilyen közönséges, mocskos dolgokat, mint a szex. Benned nincsenek ilyen gusztustalan hormonok, mint a gyarló átlagemberekben.

2019. márc. 27. 22:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!