Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez egy ravasz visszautasítási mód a nők részéről?
Arra a sokak által ismert szövegre gondolok, hogy "Jaj, te egy olyan rendes és aranyos, értelmes srác vagy, talán meg sem érdemellek téged. De hidd el, biztosan találsz majd olyan lányt, aki méltó lesz hozzád."
Erre még mondjuk lehetne azt mondani egy férfinak, hogy "de te így kellesz nekem, ahogy vagy".
De biztosan erre is lenne valami ütőkártyája a nőknek.
"Na jó, azért azt senki ne várja már el, hogy most már akkor átmenjünk random pszichológusba és úgy fogalmazzuk meg a mondandónkat, főleg ha váratlanul ért a dolog."
Jó, de akkor olyat se mondj, hogy "én téged nem érdemellek meg", mert valahol az is pszichologizálás valahol.
"Ez már megint egy sügér elvárás a nőkkel szemben, hogy még ne is utasíthassunk el úgy senkit, ahogy szeretnénk és ahogy szerintünk megfelelő."
Csak ne árts neki azzal, hogy hamis vágányra állítod. Nem kell azt mondani a pasiknak, hogy "nagyon ari vagy", mert akkor azt fogja hinni, hogy az egy keresett tulajdonság a nők szemében (nem az), és a 10. ilyen után túlfrusztrált lesz, mert nem fogja érteni, hogy ha teljesíti az elvárást ("legyen ari"), akkor mégis mit csinált rosszul. Koptasd le valamilyen módon, de ne vezesd félre, mert azzal a későbbiekben is megnehezíted a dolgát.
"Semmi hazugságot nem mondok ilyenkor, csak rámutatok pozitív dolgokra és az elutasításom fő oka egy amúgy valóban normális embernél az szokott lenni, hogy nem illünk össze. Jó fej vagy, rendes, vicces és tényleg jó parti (igen, ezt gondolom róla) de nem illünk össze."
Jó, ez így tiszta sor. Bár kicsit lekezelően hangzik, de tiszta sor. De a "nem érdemellek meg" nagyon nem ezt jelenti.
"Hidd el, az őszinteség semmit nem ért a férfiak esetében, akik sokszor hiúbbak a nőknél."
Ezért kell olyat mondani, ami se nem bántó, se nem félrevezető.
#24 Bocs, te hülye vagy:(. Miért ne lenne relevanciája? A példád sem valami helytálló. Állásinterjún is szoktak ilyen dumákat tolni, hogy “értékeljük a képességeit, de nem ön az, akit keresünk”. Nyílván nem az öltözködésrōl fognak beszélni, hanem relevánsabb dologról, mint pl. a szakmai tapasztalatom. Tehát noszensz a példád.
A férfi esetén nem a matek megoldó képességeit fogom dicsérni, hanem olyan tulajdonságokat, amit értékelek a férfiakban, emiatt kicsit tetszik az illetō, bár végeredménybe nem akarok vele lenni, mert talán van valaki más a kilátásba.
Semmi ōszinteség nincs abban, ha közlöm, hogy “nem az esetem”, MERT ez némely esetben NINCS ÍGY. Más esetben, amikor így van, olyankor állíthatom a férfiról, hogy határozottan nem tetszik! Ez eléggé helyzetfüggō. Olyan férfiaknak mondom a pozitívumokat, akiknél úgy is gondolom. Ha nem tartok szimpatikusnak egy férfit, akkor azt lekoptatom minden szó nélkül, nem magyarázkodom, hanem határozottan odavágom, hogy “nem jön be”, mert így is van. Nem sablon dumázom, nincs olyan elōkészített sablon szövegem, amit egyformán mindenkinek beadnék, mert ez emberfüggō, minden ember más bánásmódot kap. Nem mondom aranyosnak azt, akirōl nem ezt gondolom, és nem mondom, hogy nem jön be, ha ez nincs így.
A 49%-os hozzászóló nagyon jól kifejtette ezeket a dolgokat, de azért egy pár női érvelést is meg tudok érteni.
Az őszinteséget is lehet úgy tálalni, finoman, hogy ne érezze magát egyik fél sem rosszul. Mi férfiak nyilván tudni szeretnénk a visszautasítás őszinte, pontos okát, és ebbe talán az is belefér, ha egy darabig ez nem esik jól, mert az őszinteség ezt felülírja.
Szerintem az sem árt, ha a nők azt is kifejtik az elutasításnál, hogy miben nem illenek össze, és ha nem jön be valaki, akkor konkrétan mi az benne, ami nem tetszik. Így talán könnyebb ezt feldolgozni. Szerintem még változtatni sem feltétlenül muszáj, mert ami az egyik nőnek nem tetszik, az a másiknak már lehet, hogy igen.
Én személy szerint nem tartom jónak azt sem, ha azt hazudja valaki, hogy van barátja. Bár a kérdésem alatt leírtnál azért jobb, mert legalább nem képmutató és álságos. Sokan írják azt, hogy ha már elutasít, akkor nem mindegy, hogy mit mond? Hát szerintem nem mindegy, mert ne hazudja valaki azt sem, hogy párja van, ha nincs. Inkább beszéljen őszintén, de finoman, szedje össze a gondolatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!