Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Őnbizalmat növelni mivel lehet?
Sok dolgot megpróbáltam. Testedzés: Éveken át semmivel nem lett több önbizalmam, mint korábban. Fizetés: Rövid időn belül megdupláztam a fizum, ugyanúgy semmi önbizalmam. Új barátok: nem változatott meg.
Mit kell tenni, hogy növekedjen az önbizalmam?
De komolyan, ha az alfaság tanulható lenne, és nem genetika, hanem viselkedés alapján lenne meghatározott, akkor a 170 magas, csóró, rút férfiaknak is lehetne szép fiatal nőjük. Mondanom sem kell ugye, hogy ilyen nincs. Érdekes módon a nőket azok viszik, akik a külsejükkel vonzalmat tudnak kelteni (nem csak a jóképűségen van a hangsúly, hanem hogy összességében vonzalmat kelt a jelenléte), vagy olyan státuszuk van, ami vonzó a nőknek.
Vegyük például az iskolai osztályokat. 13-16 évesen még senki nem tanul PUA anyagokat, nem próbálja mesterségesen alakítani a viselkedését. Az ilyen fiatalkori csajozás ösztönös. A genetikán, és az őt körülvevő felnőtteket, szerepmintákon múlik. Kik viszik a nőket? A vagány srácok, a helyesek, a jóképűek, a "bunkók".
Ezek nem olyan dolgok, amin felnőttkorban gondolsz egyet, és változtatsz. A genetika az adottság, a gyermekkori minták pedig olyan mélyen vannak a tudatalattiban, hogy azokat nem fogod tudni gyökereiben megváltoztatni.
Könyvajánlat híján kénytelen leszek arra gondolni, hogy az egészet te találtad ki. Pedig szívesen olvastam volna a témában újat. Nem vagyok szemellenzos, az érdekel mi működik és mi nem.
Hiszem, hogy tanulható, mert különben nem oktatnam. S ha nem láttam volna saját szemmel ahogy egy 165 centis filippino diákom aki meg se merte szólítani a csajt fel év múlva elvesztette a szüzességet, egy csinos 7-8 centivel magasabb csajszival. S az a gyerek egyáltalán nem gazdag.
Azért látom közeledsz a megoldás fele. Igen a státusz és az erőforrások birtoklása az ami a vonzalmat general. Ezeket tekintik az alapnak. Viszont ezek egyike sem függ a külsőtol.
S igen a felnövő gyereke a körülötte elő személyek szerepmintait fogjak viselni. Egy elnyomó anyának egy gyenge apakép mellett, nem sok esélye van arra, hogy középiskolában majd o lesz az iskola szívtiprója.
Viszont meg a születéspillanataban átélt traumákat is fel lehet oldani, bizonyos terápiákkal, nem hogy egy jóval későbbi rosszul berögzült folyamatot. Csak nehéz,s meg kell jard a poklodat. De ezt már írtam.
32#
Ember, te kezeltesd magad. Az alfaság genetika, nem tanulható. Egy átlag alatti csúnya srácból soha az életben nem lesz alfa. Akkor lesz csak nője, ha úgymond a saját súlycsoportjában próbálkozik. Vagyis olyan nőknél, akik külsejüknél fogva nem vonzóak, így nem tudnak válogatni. Lehet neked akármilyen viselkedésed, ha kinézetre ilyen kb 3-as pali vagy, a 7-8-as nők téged úgy el fognak hajtani, mint a szart. Ez a valóság.
Ebből az alfás hülyeségből addig nem fogtok tudni kitörni, amíg rá nem jöttök, hogy nincs alfa és nincs béta az emberi társadalomban. Vannak sikeresebb és kevésbé sikeres emberek. De még a siker is mindenkinek mást jelent. A kérdezőnek bármikor összejöhet egy kapcsolat egy kedves lánnyal akivel kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Lehet, hogy egyszerű srácból nem igazán válik csajozógép, de ha valakinek ennyi a célja,minél több jó nőt megfektetni, akkor meg is érdemli, hogy ne érje el.
Normális emberek előbb utóbb megtalálják a boldogságukat, ha tesznek érte. (Néha még akkor is, ha nem) Az ilyen béna hozzáállás viszont önmagában hordja a kudarcot. Amíg a férfiakat alfára és bétára osztod, számodra nem lesz megnyugvás. Az ilyen pasik tipikus jellemzője, hogy érzelmileg sérültek, és a nőket használati tárgyaknak tekintik.
#34 te meg csak kiforgatod a témát
1. Az hogy valaki alfa, vagy sikeres a nőknél ugyanaz, csak a szavak játéka.
2. Ha a kérdezőnek bármikor összejöhetne, már rég összejött volna.
3. Ez a kölcsönös vonzalom dolog meg sajnos csak a szépeknek jön össze, a csúnyábbak vagy beérik egy hasonlóan csúnyával, vagy egyedül maradnak.
Már csak röhögök. Nah elmondom, hogy mi van. Ezt hívják úgy, hogy paradigma. Van egy világképed, amibe amit írok az nem fér bele. S nem azért mert ne lenne igazam, hanem azért mert azzal veszélyeztetned a saját identitasodat ha megfordulna a fejedben, hogy eddig amiben hittel az nem igaz. Hisz, ha lehet változtatni rajta, akkor TE is tudnál. De az iszonyú sok energival járna, s sokkal egyszerűbb tagadni, mint beismerni, hogy tévedsz.
Én tényleg meggyőzhető lettem volna, ha vannak anyagok amivel alá tudod támasztani. De cserébe írok én párat. S ezek messze nem PUA olvasmányok.
- Donald Symons - The evolution of human sexuality
- Dr Robert Glover - No Mr. Nice guy
- Rollo Tomasi - The rational male
- Robert Glover - the art of seduction
Neked van inkább egy olyan világképed, ami a valóságtól elrugaszkodott.
Nincs ilyen hogy "alfa viselkedés"
A pua egy üzlet, a nőknél sikertelen, ronda srácokat próbálják megvezetni a "személyiség a lényeg" című kamu dumával.
Vannak az életnek íratlan szabályai és az egyik az, hogy csak a saját szinteden tudsz párt keresni.
Ha te ronda vagy és szép nőknél akarsz bevágódni, az nem fog menni, akkor sem ha megfeszülsz.
Azokat majd a jóképű srácok fogják megdöngetni.
Aki nem néz ki elég jól, annak sajnos lentebb kell adnia, mert egyedül fog megdögleni.
Nem értem.
- Dr Robert Glover - No Mr. Nice guy
- Rollo Tomasi - The rational male
Ezeket én is olvastam, és gondolom a másik kettő is hasonló lehet. Hogyha te is valóban evolúciós pszichológiai alapokra helyezed a gondolkodásodat, akkor hogy lehet hogy mégis ilyen kb. Szabó Péter szintű felszínes dolgokat írsz?
Mondok én is könyvcímeket:
Desmond Morris - Az emberállat
Matt Ridley - A sötét bábok királynője
De bármilyen olvasmány, ami a témához kapcsolódik, és ér is valamit, mind ugyanazt fogalmazza meg:
A nők szexualitása arra irányul, hogy a lehető legjobb génkészlettel rendelkező hímegyedtől essenek teherbe.
És itt a kulcsszó. A legjobb GENETIKÁJÚ egyéntől. Azt fogják kívánni szexuálisan, akinek a genetikáját úgy érzékelik, hogy a legerősebb, legegészségesebb utód létrehozására alkalmas.
Na ezt mondom én, hogy ebből kifolyólag az alapvető vonzerőd nem változhat. Lehet persze, hogy kigyúrod magad, másképp fésülöd a hajad, szoláriumozol, új ruhákat veszel stb. amik valamennyire tényleg használnak - de te önmagad megváltozni igazából sosem fogsz. Ez rohadtul nem a hozzáálláson múlik, hanem a genetikán.
"Az hogy valaki alfa, vagy sikeres a nőknél ugyanaz, csak a szavak játéka."
Ez egyáltalán nem így van. Az állatvilágban az alfa a vezető, a sikeres, akivel a nőstény párosodni akar és utódot nemzeni. Az emberi világban nem csak a sikeres vezető egyéniségeknek adatik ez meg, rengeteg átlagos férfi él boldog párkapcsolatban, szerelemben és nemzenek utódokat.
"Ha a kérdezőnek bármikor összejöhetne, már rég összejött volna."
Én nem azt mondtam, hogy amikor csak akarja, hanem, hogy ez bármikor bekövetkezhet. Velem is csak 25 évesen történt meg ez, de megtörtént. Egy normális, egészséges, átlagos ember találhat magának társat. Nem azt mondtam hogy amikor csak akar, de előbb utóbb igen.
"Ez a kölcsönös vonzalom dolog meg sajnos csak a szépeknek jön össze, a csúnyábbak vagy beérik egy hasonlóan csúnyával, vagy egyedül maradnak."
Átlagos nő vagyok, az átlagos férjemmel oda voltunk egymásért. Verseket írt hozzám. Sok évet töltöttünk el együtt. Nem beértük egymással, hanem egymást akartuk. Gyereket is akartunk. Pedig semmi alfa nem volt benne, mégis vele akartam. Hogy miért lett vége, az magánügy, de nem volt megcsalás, és a mai napig legjobb barátok vagyunk. Bár nem happy end, de nem csak a szépeknek jár szerelem és boldogság. Naiv és buta elképzelés, hogy aki nem szép vagy nem alfa, abba nem lehet szerelmesnek lenni. De gondolom, téged ez vigasztal, hogy ne kelljen szembesülni azzal, valami baj van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!